• 9.371.611 stemmen

State of Emergency (2010)

Horror | 90 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Turner Clay

Met onder meer: Jay Hayden, Andy Stahl en Tori White

Plot State of Emergency

"The end is near."

Jim is een jonge kerel met een kersvers gezin, maar een lek in een chemische fabriek gooit letterlijk en figuurlijk roet in het eten. Enkele minuten na de ontploffing veranderen de buurtbewoners in gemuteerde vleesetende zombies en ook zijn vrouw valt ten prooi aan deze ziekte. Jim kan ontsnappen maar al vlug blijkt dat hij aan z’n lot overgelaten is. Samen met enkele andere overlevenden proberen ze stand te houden tot de beloofde hulp aankomt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van Theunissen

Met minimale middelen heeft deze horror eigenlijk het maximale eruit gehaald. Ik vond het in ieder geval een onderhoudende, boeiende en soms zelfs spannende film. De laatste betreft zeker de eerste 20 - 30 minuten. Het verhaal is opzicht simpel (meestal het geval bij een zombiefilm) maar er wordt tenminste uitleg gegeven over de uitbraak van de zombies en deze film heeft zelfs een goed einde wat vaak niet gebruikelijk is in het zombie genre. Wat ik eigenlijk ook best goed vond was dat de film best realistisch oogde en dat de cast goed naturel speelde. De cast is niet hoogstaand maar voor deze film deden ze het goed. Al met al een aardige zombiefilm die zich goed wegkijkt en vanwege de duur ook nergens vervelde. Zelfs visueel vond ik deze film best aardig.

avatar van 606

Waarom alleen Thriller, dit is toch duidelijk een horror ?

avatar van Oliveri

Oliveri

Overduidelijk een horror ja.

Oliveri schreef:

Overduidelijk een horror ja.

Alleen op IMDB staat niks vermeld dat is raar.

avatar van jippie2010

jippie2010

Laten we het alleen op figuurlijk houden...

avatar van dennislaport

dennislaport

plaatje gaat nergens over en de beschrijving eigenlijk ook niet. Daarom juist extra verassend dat het nog best een leuke b-film is. Hou je van horror en zombies dan is deze film zeker de moeite waard

Een dikke 2.5

avatar van Piratje

Piratje

Een horrorfilm van zeer laag niveau.

Er zat helemaal geen spanning in dit langdradig verhaal vol herhalingen.

Sorry maar het lijkt eerder een amateurfilm waarin ook de acteurs zeer zwak presteren. Er gebeurt zo goed als niets.

De poster lijkt me nog het bestgeslaagd, maar heb er bitter weinig van gezien. Ook de trailer stelt je verwachtingen vrij hoog. De ontgoocheling volgt.

Het verhaal is snel in mekaar gezet en kon veel verfijnder uitgewerkt worden.

Heel veel griezel was er niet te zien en gelukkig hadden we nog de geluiden om wat spanning op te wekken.

Zeer eigenaardig gedoe en wordt in de inleiding hierboven veel mooier voorgesteld dan het eigenlijk is geworden.

De dood van de vrouw van Jim, bij een ongeval, na een nogal alledaags romantisch begin, en dan het voortslepen en opbergen van het lijk, vult hier al een groot stuk van de film.

Het plot is een belachelijk einde waar je in groepjes je vrienden terug mag zien. Zonder inkadering van de feiten. Het was in een chemische fabriek. Maar dat wisten we al zonder de film te zien.

Het is helemaal geen horror of thriller. Het is gewoon niets dat aanspreekt om er een spannend anderhalf uur van te maken. De echte horrorliefhebbers zullen ontgoocheld zijn voor zover ze deze film uitkijken.

Ik heb me verveeld met het kijken naar de vele onregelmatigheden die in deze film zitten.

Het bekijken niet waard.

Een nul kan niet. Dus het minimum. 0,5.

avatar van Zinema

Vermakelijke vrachtauto's.

Vooral het desolate begin van State of Emergency creëert veel sfeer. Natuurlijk komen dit soort postapocalyptische zombiefilms met vrachtauto's tegelijk uit filmland aangehobbeld, toch verdient de film een nipte voldoende. Met weinig middelen - echt low budget is het ook weer niet - is hier namelijk een vermakelijk griezelfilmpje uit de grond gestampt.

Goed.

avatar van Meister

Meister

Rare karakters in de film, maar toch nog een leuke zombie film.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Aardig. De makers weten een zeer aardig en spannend sfeertje te creëren, maar echt memorabel wil de film nergens worden. Weinig scènes springen eruit en van dat cgi bloed word ik echt niet vrolijk. Desalniettemin een van de betere no-budget horrors.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Where do they keep coming from?"

De zoveelste horror over een zombie-uitbraak, maar nog geen eens zo slecht moet ik zeggen. Het gegeven doet me ietwat denken aan The Battery (2012), waar de interpersoonlijke relaties centraal staan i.p.v. de zombies.

Zo ook in State of Emergency. De 'back-story' van de verscheidene personages wordt aardig uiteengezet, tevens hoe de onderlinge relaties zich gedurende de film ontplooien. Door deze karakterontwikkelingen leef je als kijker meer mee met de personages. Daarnaast zit de spanning er prima in. Positief en tegelijkertijd verrassend is het goede eind, wat je niet zo vaak ziet in dergelijke films.

Een klein minpuntje is wel de matige CGI; zo kon het bloed en de vele neppe helikopters op spaarzame momenten beter. De zombies zelf kunnen er net mee door.

Al met al een vermakelijke indie horror die laat zien dat je met minimale middelen toch nog iets degelijks kan neerzetten.

3,0 Sterren.

avatar van Boeikens

Boeikens

Filmpje met potentieel, in de stijl van 28 Days Later en vele anderen, maar van veel lager niveau.

Het hapert vooral aan de uitwerking, veel te traag, zo goed als gorevrij en soms barslechte FX.

De sfeer is bij momenten nog ok maar valt door de ontbrekende actie telkens weer weg.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Verrassend sterke zombiefilm waarbij met een minimum aan middelen toch de nodige suspense gecreeerd wordt. De zombies zien er ook angstaanjagend uit, niet de slogge waggelende wezens zoals in de meeste zombiefilms het geval is. Ook krijg je uiteindelijk maar weinig zombies te zien, dus het is best wel knap dat de spanning de hele film volgehouden wordt. Een dikke 3,5 sterren, net geen 4 sterren, daarvoor mis ik nog wat meer actie.

avatar van Kondoro

Kondoro

State of Emergency

State of Emergency was toch een zombie film van lagere niveau die toch nog niet super slecht was. Er werd veel gebruik gemaakt van de middelen die zie in hun handen hadden. Helaas, vond ik het jammer dat ze maar op twee plekken schoten waardoor de film een beetje herhaaldelijke beelden kreeg. Ook het 'survival' gedeelte kwam soms slap over en gebeurde er minuten lang weinig. De zombies zien er nog wel redelijk uit en het word wel goed doorgezet. Helaas kwam je maar een paar zombies tegen (net zoals mijn bovenbuurman zegt) waardoor er weinig actie in voor komt. Daardoor zit je minuten te kijken naar een man die zijn gebouw controleert en dan zijn dag verder voortzet. Ook wanneer ze na de andere gebouw vluchten is het raak en gebeurt er weinig. Zonde, had hem leuker verwacht maar, toch nog niet zo slecht als vele andere zombie films!