• 9.108.430 stemmen

Qi Mou Miao Ji: Wu Fu Xing (1983)

Actie / Komedie | 90 minuten

Genre: Actie / Komedie

Alternatieve titels: Winners and Sinners / 奇謀妙計五福星

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Sammo Kam-Bo Hung

Met onder meer: Sammo Kam-Bo Hung, Richard Ng en Jackie Chan

Gesproken taal: Kantonees

Plot Qi Mou Miao Ji: Wu Fu Xing

Vijf vrienden worden vrijgelaten uit de gevangenis. Zij proberen nu op het rechte pad te blijven en beginnen een schoonmaakbedrijf.

avatar van jackie

jackie

Grappige film, met een spectaculaire rolschaats scene/achtervolging

avatar van jackie chan

jackie chan

echt leuke film

Jackie Chan zelf speelde er niet zoveel in maar de film was perfect!!!

Sammo Hung is klasse

geinig einde:P chan en hung met hun vrouwtjes:P

avatar van neo

neo

Was in Hong Kong een gigantische succes, wat met hetzelfde team acteurs twee vervolg films opleverde; My Lucky Stars and Twinkle Twinkle Lucky Stars. Vond dit eerste deel ook erg flauw, als is het wat leuker als My Lucky Stars. Komt vooral door meer vaart en wat meer goede gevechten. De rollerskate achtervolging met Jackie Chan is geweldig, alsmede de haast oneindige kettingbotsing! 2.5 sterren

avatar van jackie chan

jackie chan

iemand die me begrijpt

deze film was eerder dan my lucky stars? ik vond dit wel een van de leukste film maar ik kan niet kiezen welke van de 3 ik leuker vond

ach ja JACKIE CHAN is de man

avatar van neo

neo

jackie chan schreef:

deze film was eerder dan my lucky stars?

Zoals ik al zei: wat met hetzelfde team acteurs twee vervolg films opleverde; My Lucky Stars and Twinkle Twinkle Lucky Stars.

avatar van wei

wei

Jackie pronkt op de hoes, maar heeft eigenlijk maar een bijrolletje in deze eerste van de drie Lucky Stars films. Volgens mij een reactie op de succesvolle Aces go Places/ Mad Mission films. Ontzettend leuke mix van humor en actie, met een grotere nadruk op de humor hier. Zoals heel vaak in HK films uit die tijd, zit het tempo er goed in. Maar doordat er hier een stuk meer gefocust te werk wordt gegaan, komt de (flauwe) humor beter tot zijn recht. Veel leuke bekende gezichten ook hier, de Lucky Stars is n lollige bende!

avatar van Kjell1408

Kjell1408

Grappige film, de scene dat Jackie Chan op die rollerschaatsen in de achtervolging gaat zal me bijblijven en de crash van die auto's ook.

avatar van groente12

groente12

Ik heb mij heel erg vermaakt met deze film.

Sammo hung en zijn schoonmaak crew is echt heel erg grappig, vooral die snorremans. Hij steelt hier echt de show, zijn naakt scene is gewoon geniaal. Wel dwaalt de film erg af van de plot wat nogal raar aanvoelt.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Zeer leuke film met grappige acteurs en goede stunts. Ook zaten er grappige scene's in zoals bijvoorbeeld in het begin en vooral de scene waarin Richard Ng denkt dat hij onzichtbaar is en dan naakt door het huis heen loopt. Terwijl die helemaal niet onzichtbaar is.

Voor de rest gewoon enorm vermakelijk. 3,5.

avatar van melchior7

melchior7

Net nog gezien.

Zo'n beetje de grappigste van de Lucky-Stars-serie!

En dat einde met Sammo Hung.. een mooie gevecht!

Voor de rest gewoon een hele grappige film.

3,5.

Zeer matig

Wat me van deze film het meest zal bijblijven is dat de populariteit van één acteur ervoor kan zorgen dat een film toch bekeken wordt. Ik zie namelijk geen enkele reden waarom een film als deze opvallend meer stemmen zou hebben dan een hoop soortgelijke HK films.

Vond het niet eens zo leuk. Dan heb ik grappigere of indrukwekkendere films gezien die in dezelfde lijn liggen. De Aces Go Places reeks oa, maar ook wat werk van Hark. Niet dat dit geweldig slecht is, af en toe leuke stunts (zoals de achtervolging halverwege) en een paar flauwe maar geslaagde komische momenten (de onzichtbare Richard Ng).

Verder is het echter redelijk pover. Filmpje duurt ook te lang, al kan dat zijn omdat ik een beduidend langere versie (105 minuten) heb gezien dan hierboven aangegeven staat.

Simpel vermaak, dat zich niet echt weet te onderscheiden van soortgelijke films.

avatar van Metalfist

Metalfist

Jackie Chan en het schoonmaakbedrijf

Om de een of andere reden zie ik eigenlijk vrij hard tegen Fearless Hyena II op. Het eerste deel was niet zo denderend maar Chan heeft ergere films in zijn oeuvre maar de aanwezigheid van Sammo Hung zorgde ervoor dat ik dit toch eerder wou zien. Vooral omdat hij in Project A een geweldige combinatie was met Chan en ik wel benieuwd was naar hoe deze film zou zijn. Het eindresultaat is geen slechte film, verre van, maar ik had er toch net iets meer van verwacht.

Vooral omdat de film eigenlijk net iets te lang duurt. Met een speelduur van zo'n 105 minuten mist Winners and Sinners voornamelijk vaart in het midden van de film. Het zakt allemaal wat in en de humor kon me niet altijd bekoren. Kan wel zijn dat dat eerder aan onze Westerse mentaliteit ligt want mijn kameraad, die van Chinese origine is, kon het wel bekoren. Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel en zitten hier dan nog wel een aantal erg leuke scènes in, zoals Exhaust Pipe (wat een namen eigenlijk) die denkt dat hij onzichtbaar is. Verwacht deze keer ook geen echte kung fu film meer, ik heb de indruk dat Jackie Chan die stijl van films hier wat achter zich laat, maar toch zijn er nog altijd een paar sterke vechtscènes.

En dat is natuurlijk te wijten aan Jackie Chan en Sammo Hung zelf. Persoonlijk vind ik het wat overdreven dat Chan hier bij de eerste 3 acteurs genoemd wordt want zijn rol is wel vrij klein maar bon, wanneer hij tevoorschijn komt is het wel meestal knal erop. De scène in het restaurant is klassieke Chan maar het is vooral de aanwezigheid van Sammo Hung die dit erg leuk maakt. Hung regisseerde en schreef de film dus is het logisch dat hij de hoofdrol toegewezen kreeg maar hij doet het ook gewoon weer degelijk. Heb nog niet zo enorm veel gezien van de man in kwestie maar wat ik zag heeft me geïnteresseerd gemaakt in de rest van zijn oeuvre. Leuk ook om hier nog wat bekende gezichten in te zien verschijnen. James Tien, de vaste meerwaarde in Chan zijn jaren '70 periode krijgt hier nog een leuke rol als leider van een grote bende, en ook Biao Yuen is nog even te zien in een kleine bijrol als mede-agent van Chan. Er zitten ook een paar nieuwe gezichten in, althans toch bij mijn weten, en één daarvan is Richard Ng die direct één van de beste scènes uit de film op zijn naam mag schrijven. Hij wordt nog bijgestaan door John Sham, Charlie Chin en Shui-Fan Fung waardoor het leuk op elkaar ingespeelde clubje van vijf volledig is.

Verwacht geen grote rol van Chan maar je krijgt er wel een uitstekende Sammo Hung voor in de plaats. De film mist halverwege wat vaart maar een aantal scènes maken enorm veel goed. Vreemde muziekkeuze soms, ik kwam niet meer bij toen dat groepje op de kermis ineens Young Turks van Rod Stewart begon te spelen, maar in het algemeen een amusante film.

avatar van Metalfist

Metalfist

neo schreef:

Een erg oud bericht maar ik wou nog even een aanvulling geven. Er zijn inderdaad nog twee vervolg films gemaakt met dezelfde cast maar de Lucky Stars reeks bestaat uiteindelijk uit 7 films. Niet alles stond al op de site, heb juist deel 5 en 7 ingestuurd, maar door te zoeken op Lucky Stars kom je wel op de juiste films. Hoewel de films niet meer met exact hetzelfde team zijn, heeft iedere film precies wel een origineel lid als hoofdacteur.

avatar van davez

davez

Aan Metalfist

Misschien ga je dit niet meer lezen maar ik schrijf het toch maar. Sammo hung heeft een pak vermakelijke films in zijn oeuvre. Waar de humor in de jackie chan films niet altijd werkt, werkt het zeer goed in sammo films.

Ook kwa vechtchoreos staat hij bij mij een trapje hoger.

Aanraders: the victim,pedicab driver,millionaire's express,carry on pickpocket,odd couple,eastern condors,magnificent butcher,spooky encounters enzovoort.

1 van de eerste "grote" rollen had hij in de klassiekers a touch of zen, hand of death en hapkido begin jaren 70. Ook zeer de moeite maar dan zo der humor.

avatar van Film Pegasus

Niet echt een Jackie Chan film, de man komt even piepen wat de dynamiek toch de nodige zuurstof geeft. Het is op de eerste plaats een komedie. Eigenaardig, want op Icheckmovies (voor zover het relevant is) staat deze film bij '100 Classic Martial Arts Films'. Nu werkt sommige humor wel, maar het blijven vooral sketches en duren toch iets te lang. Opvallend figuur bij de komische stukken is toch wel Richard Ng, deze maand nog 80 jaar geworden. Opvallende film in zijn palmares: Gaston & Leo in Hong Kong.

De gevechten maken minder indruk dan je zou hopen bij dit soort films met deze cast. Het is vooral de combinatie van martial arts en komedie dat werkt. Denk aan het gevecht in de villa na het feestje. Ook hier weer goed gelachen met Richard Ng. Jackie Chan zal zijn korte bijdragen gedaan hebben vanwege Sammo Hung, om een grote naam op de affiche te krijgen. Chan zat in 4 films die uitkwamen in 1983, waaronder de klassieker Project A. En gezien zijn stunts zijn er ook dagen dat hij moet herstellen.

Wat cheesy en fragmentarische film soms met vooral aandacht aan humor. Als je graag films van Jackie Chan wil zien en zijn legendarische stunts, moet je dus zeker niet met deze beginnen.