• 9.373.488 stemmen

De Entertainer (2012)

Documentaire | 80 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Cees Overgaauw

Met onder meer: Paul de Leeuw

Plot De Entertainer

Met als beginpunt de teleurstellende tweede aflevering van Pau!l volgt de regisseur Paul de Leeuw in een enerverend jaar waarin deze explosieve televisieman vijftig wordt en opnieuw zijn publiek wil vinden zonder zichzelf tekort te doen. Het is een jaar van twijfel, emotie en wederopstanding met nieuwe televisieplannen, een autobiografisch kookboek en de opnamen voor een nieuwe cd. Achter de coulissen wordt duidelijk hoe het bedrijf De Leeuw werkt, wie de man is achter de entertainer en hoe eenzaamheid en euforie elkaar opvolgen. De Leeuw spreekt openlijk over zijn ambivalenties, zijn zoektocht en hoe het theater en de televisiestudio voor verschillende soorten relaties met het publiek zorgen. Op het snijvlak van entertainment en sociaal engagement zoekt De Leeuw zijn eigen weg.

Vanavond en op 4 oktober te zien op het NFF.

avatar van Waku

Waku

Kijkje achter de schermen is altijd leuk en interessant om te zien.

Documentaire neemt je hoofdzakelijk mee naar de voorbereidingen van zijn theater produktie "Poephoofd" en de tv shows "Paul".

Zoals verwacht bij met name de tv shows straalt het perfect willen zijn er vanaf.

Het korte lontje, drifbuien maar ook de onzekerheid van een all round entertainer komen in beeld.Jammer dat de documentaire niet echt zijn prive leven meeneemt.

Het is de leeuw zijn goed recht om dit af te schermen natuurlijk maar hierdoor blijft er toch een beperkt plaatje zichtbaar. Iets wat bijvoorbeeld de docu "Zij gelooft in mij" van Andre Hazes zo uniek maakte. Deze documentaire blijft daarom iets wat oppervlakkig en lijkt zelfs soms ook een beetje geregiseerd te zijn. Leuk om te zien voor een keer maar dat was het dan ook wel.

2.5*/3*

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Zoals Waku (Waku) al zegt: erg interessant om een kijkje te nemen achter de schermen van/bij Paul de Leeuw. Voor de camera erg zelfverzekerd, maar 1 seconde voor hij opkomt knallen de onzekerheid, de stress en de chaos door zijn hoofd.

De 80 minuten razen voorbij en er hadden minstens 30 minuten aan vast geplakt mogen worden. In die 30 minuten had dan de missende diepgang kunnen zitten.

Door het ontbreken van een mooie vormgeving voelt het wat kaal aan. Je hoeft geen filmopleiding gevolgd te hebben om deze docu te kunnen maken.

avatar van IcU

IcU

Interessant portret. Respect voor de man die veel zo veel werkt en toch veel klappen moet incasseren.

avatar van Reinbo

Aardige reportage over de onzekerheden van het artiesten bestaan.

De vorm van 'meehobbelen met een handheld camera' vind ik niet echt documentaire-achtig. Wat rico zegt. Hiervoor hoef je geen filmopleiding te hebben gehad. Het bedienen van de aan en uit knop en het scheiden van fragmenten is voldoende.

Toch een 3, omdat De Leeuw erg openhartig is.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Boeiende documentaire waarin een van de kleurrijkste artiesten van ons land centraal staat. Scenes achter de schermen doen het bij mij altijd goed, zeker wanneer we wat verrassends zien. Had nooit die onzekerheid achter Paul gezocht, maar het blijkt steeds maar weer dat artiest zijn ook niet alles is.

Nogmaals, het boeit van begin tot eind en alhoewel het nooit een prijs zou winnen voor 'beste documentaire' is het zeer aangenaam om dit eens rustig te bekijken.

Speelduur is wel wat aan de korte kant, had van mij veel langer moger duren.

Toch een ruim voldoende!