• 9.375.349 stemmen

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Alberto Cavallone

Met onder meer: Leda Simonetti, Dirce Funari en Claude Maran

Plot Blue Movie

Een vrouw op de vlucht voor een gemaskerde belager die haar wil verkrachten wordt gered door een fotograaf die toevallig voorbij komt op het moment dat zij de snelweg op rent. De fotograaf neemt haar mee naar zijn huis en ze besluit bij hem in te trekken. Terwijl nachtmerries en waanbeelden de vrouw verwarren, is het onduidelijk of de fotograaf haar niet eigenlijk gevangen houdt. En een andere vrouw, een fotomodel, blijkt in een andere kamer vernederd en opgesloten te worden.

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Wat zie ik, is deze legendarische P&P klassieker hier echt toegevoegd ?

avatar van beavis

beavis

ben erg benieuwd naar je stem!!

avatar van Fortune

Fortune

Hij stemt niet, jammer genoeg.

avatar van mister blonde

mister blonde

Zit er over na te denken om in het vervolg voor Pippo te stemmen. Afgaande op zijn recensies is het niet zo moeilijk daar een stem bij te verzinnen.

Zal wel niet mogen.

avatar van Theunissen

Dit is natuurlijk niet de Nederlandse Drama / Erotiek film "Blue Movie (1971)" met o.a. Hugo Metsers, Carry Tefsen (die daarin ook naakt is te zien) en Kees Brusse, maar dit is een Italiaanse Horror (beter gezegd een kunst- / sexploitatiefilm) film uit 1978, geschreven en geregisseerd door Alberto Cavallone en "Brown Movie" zou een betere titel zijn geweest

In dit verhaal draait het om de vrouw Silvia (Danielle Dugas) die wordt aangevallen door een zwartgemaskerde man, die ze schijnbaar kent, midden in een bos met een kasteelruïne. Ze ontsnapt aan haar poging tot verkrachting en rent naar de weg waar ze wordt opgepikt door de zekere Claudio (Claude Maran), een monteur die in zijn vrije tijd fotograaf is, en ze vertelt hem een ​​verwarde versie die niet overeenkomt (ze zegt o.a. dat er drie mannen waren en dat het masker wit wat). Hij neemt haar mee terug naar zijn huis waar ze vraagt ​​of ze zich kan verstoppen voor het geval haar aanvallers wraak willen nemen, omdat ze een van hen met een steen op het hoofd heeft geslagen. Terwijl Silvia geteisterd wordt door nachtmerries en waanbeelden, is het onduidelijk of Claudio haar eigenlijk niet gevangen houdt en dat geldt ook voor een andere vrouw, het fotomodel Daniela (Dirce Funari), die in een andere kamer kamer vernederd en opgesloten wordt.

Eerlijk gezegd is er aan het hele verhaal geen touw aan vast te knopen (o.a. het einde welke wel refereert naar het begin, waarbij je namelijk het laden van een geweer hoort en ook hoor je schoten). Gedurende het hele verhaal heeft Silvia (gespeeld door Danielle Dugas, die ook zeer regelmatig naakt is te zien en dan vooral haar borsten) moeite om fantasie van werkelijk te onderscheiden en ziet ze vreemde dingen / gebeurtenissen die er niet zijn (o.a. een bad die zich met rood water vult en waarin een hand uitsteekt die haar grijpt) en daaruit kan je waarschijnlijk opmaken dat ze hallucineert. Maar waardoor het komt is onduidelijk, maar ze staat wel bekend als een stevige drinker die vaak dronken is. Haar zogenaamde echte vriend, een zwarte man (Joseph Dickson), zegt op een gegeven moment het volgende over haar (als ze elkaar weer voor het eerst zien):

"Drunk, moody, undstable and convinced you can rule opon everybody."

Ook Claudio is best apart, want eenmaal aangekomen in zijn woning, ontdekken we dat hij een voorliefde heeft voor mooie en sexy vrouwen (die hij fotografeert) en frisdrankblikjes (Coca-Cola en Fanta) en ook is hij op het gebied van seksualiteit behoorlijk pervers met een voorliefde voor ontlasting / poep Claudio is verder een vrouwenhater (hij laat ze o.a. op handen en knieën lopen) die graag naar vrouwen verwijst als verstandelijke beperkte personen, wanneer hij ze niet dwingt tot ongewenste sadomasochistische seksuele relaties of ze naakt opsluit in kamers.

Claudio is een hobby fotograaf die mogelijk ook een groot deel van het verhaal hallucineert. Het is niet helemaal duidelijk dat hij een voormalige Vietnamoorlogsfotograaf is die nu mooie en sexy vrouwen fotografeert (die dan ook naakt zijn te zien zoals de mooie Dirce Funari in de rol van Daniela), maar hij "ziet" documentaire oorlogsbeelden (o.a. van iemand die zichzelf in brand steekt) tijdens verschillende scènes en vooral op het moment (na circa 66 minuten) waarop Daniela zichzelf met haar uitwerpselen besmeurt (over haar naakte lichaam en gezicht en dat was best lang in beeld te zien), terwijl we muziek van Johann Sebastian Bach horen en beelden van de Holocaust zien.

Na circa 60 minuten zien we ook dat Daniela in een bak heeft gepoept, waarna ze de poep in twee sigarettendoosjes stopt. Als Claudio dan binnenkomt en één sigaret op de vloer legt en de twee sigarettendoosjes pakt, zegt ze terwijl Claudio wegloopt:

"He is such a bastard. Just a cigarette for two packs full of shit."

Die Daniela (die grotendeels opgesloten is) krijgt op een gegeven moment ook eten van Claudio, waarbij ze min of meer het voedsel van zijn lichaam eet en daarbij trekt ze dan ook aan zijn penis en dat werd expliciet in beeld gebracht.

Wat dat betreft is "Blue Movie" best apart en het toont waanzin, seksuele perversie en dromen over dood en geweld. Hoewel de film vol zit met opvallende beelden met o.a. volledige frontale mannelijke en vrouwelijke naaktheid van top tot teen en je voornamelijk muziek te horen krijgt van Johann Sebastian Bach, is de film over het algemeen vervelend en veeleisend op het gebied van de kijker. Het vereist namelijk dat je geniet van niet-erotische seks, vrijwel niet-bestaande verhalen en frisdrankblikjes. Ik maak geen grapje over de frisdrankblikjes.

Buiten Silvia en Claudio spelen er nog drie andere personen mee in dit verhaal en dat zijn o.a. de twee mooie vrouwen Dirce Funari (als het mooie en sexy model Daniela) en Leda Simonetti (als de jonge Leda, die geen geld meer heeft door een aardbeving, die Claudio aangeboden krijgt door een barman in een koffiebar en die voor hem gaat werken als een soort van secretaresse / assistente) die betrokken zijn in het leven van Claudio. En verder is er nog een zwarte man (Joseph Dickson en op IMDb staat dat hij de rol van "Il negro" speelde ) die beweert de vriend van Silvia te zijn en alleen mannen leuk vindt, hoewel deze beweringen niet kloppen met zijn gedrag. Zo krijgt hij o.a. een relatie met Leda die hem pijpt en neukt.

Waarom deze film betiteld staat als een Horror film is me eigenlijk een raadsel, want buiten een vrouw (Daniela) die zichzelf besmeurt met haar eigen uitwerpselen, een vrouw (Silvia) die moet overgeven (door de drank), een vrouw (Daniela) die gestikt wordt met een plastic zak (haar hoofd wordt ook in de bak met haar uitwerpselen geduwd) door een andere vrouw (Silvia), een man (de aanvaller / verkrachter die Claudio blijkt te zijn, waardoor je je afvraagt of ze misschien een vreemd spel spelen met elkaar) die neergeslagen wordt met een steen door een vrouw (Silvia), een man (Claudio) die gewurgd wordt met een snoer door een vrouw (Silvia) en diezelfde man heeft zich later zogenaamd door het hoofd geschoten (en dat is tevens het einde), valt er verder niets te zien wat zogenaamd met Horror te maken heeft (het neigt zelfs meer naar Thriller i.p.v. Horror.

Nee dit is gewoon een wazige kunst- / sexploitatiefilm, waar geen touw aan vast te knopen is en die niet meer is dan leuk om eens gezien te hebben.