Mona Lisa Smile (2003)
Met onder meer: Julia Roberts, Kirsten Dunst en Julia Stiles
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 22 januari 2004
Plot Mona Lisa Smile
"In a world that told them how to think, she showed them how to live."
In de herfst van 1953 trekt de ambitieuze lerares Katherine Watson naar het Wellesley College, één van de meest prestigieuze meisjesscholen van de Verenigde Staten. Ze zal er kunstgeschiedenis gaan doceren. De aanpassing aan haar nieuwe omgeving verloopt echter moeizaam. Haar liefde voor moderne kunst en haar uitgesproken mening over de rol van de vrouw in de samenleving worden allesbehalve gewaardeerd door haar conservatieve collega's. Zelfs bij haar leerlingen vindt Katherine niet altijd bijval. De jonge lerares volhardt echter in haar idealen en ze laat zich niet intimideren. Ze spoort haar leerlingen aan om een eigen mening te ontwikkelen en verder te studeren in plaats van meteen te trouwen. En hiermee gaat ze in tegen de traditie van de school.
Katherine Ann Watson
Nancy Abbey
Paul Moore
President Jocelyn Carr
nathan_666
kan Julie Roberts nooit eens een andere rol spelen?!
Patrickvanschaik
- 2096 stemmen
Jammer genoeg is deze film veel teslecht, het was nog best een succes ik denk dat het door de actrice komt. film zelf heeft het gewoon niet! 3* toch weer voor kirsten dunst :$
Lotteke
Had deze film gehuurd in de veronderstelling dat het een heel mooi, sterk en goed drama zou zijn....
Boy was I wrong!!!
Wat n langdradige, nietszeggende film. Vond er echt niks aan, er gebeurd echt werkelijk helemaal niets!!!
Roberts, Dunst, Stiles en Gyllenhaal spelen allemaal erg goed, daar ligt het dan ook zeker niet aan, maar waar was het verhaal??
Heb hem wel helemaal uit gekeken, omdat ik(tegen beter weten in misschien) ergens nog hoopte op iets spannends, of in iedergeval iets wat nog de moeite waard was geweest....helaas dat bleef dus uit.
2* en puur en alleen vanwege het goede acteerspel.
Zoet en braaf, vrij vlakke film. De goede actrices meken hem het aanzien nog enigsins waard, maar het voegt werkelijk helemaal niets toa aan wat dan ook.
Doom
Zwakke film, wel goede actrices, waaronder uiteraard Julia Roberts. Echter de film deed me totaal niets, vond hem traag en sloom gaan, zeer oninteressant eigenlijk.
Het acteren was goed, maar dan heb je het eigenlijk wel effe gehad, het was leuk geprobeerd, maar vind het een beetje standard saai verhaaltje, had niet verwacht dat Julia op zo'n rol ingaat, verdient vele malen beter. Maar ja, dat weet je ook niet van te voren!
soom
Geweldige rollen van Julia roberts, kirsten dunst, maggie gyllenhaal etc. feministische inslag, maar toch zeer goed. lijkt me ook wel actueel.
XfofaXX
Dat ze juist Julia Roberts, met haar toch niet al te fraaie mond, hebben genomen voor de hoofdrol
Toetoet
heel erg slechte film, je kon'r touw aan vast knopen, en wat is nou het moraal? :S echt niet leuk, en julia roberts kan ook wel's iets anders gaan doen
girl_girl
kan Julie Roberts nooit eens een andere rol spelen?!
hoe bedoel je want ik snap niet wat je met die zin bedoelt:D
feanaro surion
Dat ze altijd de zelfde soort karakters speelt word bedoeld denk ik...
*Lise
Ondanks de sterke cast blijkt deze film nergens echt te kunnen overtuigen. Het verhaal is wat magertjes en slaagt er nooit in echt te boeien, en de film hing nogal los aan mekaar. Niettemin mooie acteerprestaties die de film een beetje redden. 2,5*
dje-em
vanuit een Amerikaans perspectief is dit een superfilm, toont prima aan hoe er een bepaald verwachtingspatroon is voor vrouwen in Amerika in de jaren 50 EN nog steeds, in tegenstelling tot NL gaat een groot deel van de studentes naar de universiteit voor een MRS degree zoals we dat zo mooi noemen.
Het is goed geacteerd, en is niet spectaculair nee, het is geen actie blockbuster. Toch jammer dat dat blijkbaar is wat men tegenwoordig wil zien. Gewoon een prima film.
Hilarious
Ik moet zeggen dat ik toch meer van deze film had verwacht. Het is een beetje een mager verhaal, die soms toch wat te langdradig is en traag vooruitgaat. Maar de acteerprestaties waren toch heel erg goed vooral dan van Maggie Gyllenhaal. Kirsten Dunst en Julia Roberts waren ook weer heel goed.
Dit is niet een film die ik snel opnieuw ga opleggen, maar hij was zeker wel oke om eens te zien. Voorlopig 2,5*.
dafoefan
Wat een verschrikkelijke tegenvaller!
Niet door heen te komen, ben er ook halverwege mee gestopt, ik kon mijn aandacht er niet bij houden omdat deze film mij totaal niet boeide. Misschien moet ik hem nog maar eens een kansje geven.
Julia Roberts is een goed actrice, maar ze speelt wel vaak dezelfde soort rol.
Buska
Je moet wel heel erg verliefd op Roberts of een van de andere meiden zijn,
of een stoffige Amerika-Cultuur-historicus,
om dit vol te houden.
prejudice
Hoewel ik naar deze film uitkijk, viel hij me zwaar tegen. Er kwam geen verhaal in voor, soms een een interessante scene maar de rest was niet geweldig.
Ronnievb
hardstikke leuke poging tot een nieuwe Dead Poets Society, maar gewoon niet goed genoeg. Veel te lang en veel te veel sideplots om de kijker geinteresseerd te houden.
D-ark
, de film begingt wel aardig maar wordt steeds saaier en saaier. Toch ben ik niet in slaap gevallen omdat sommige stukken wel aardig zijn.
2,5
Sutherland
Wel een aardige film hoor! Kijkt wel prima weg, ook al gebeuren er geen hoogstaande dingen. Ik heb me in ieder geval best weten te vermaken met deze film!
Angrod_Pallanén
Laag gemiddelde voor een toch wel goede film. Julia Roberts mag dan nooit echt goede rollen spelen, ze is in elk geval nooit saai om naar te kijken. Daarbij gesteund door Kirsten Dunst en Julia Stiles zit het qua acteerwerk wel goed, ookal komt Stiles nauwelijks goed uit de verf.
Het verhaal is simpel maar goed, mooi in elkaar gezet en verveeld zeker niet. Echt beter dan het gemiddelde hier.
3.5
maxcomthrilla
Redelijke film die gered wordt door stralend middelpunt Julia Roberts. Jammer dat ze nooit eens in een topfilm speelt, ik kijk immers graag naar haar en gun haar wel eens een wat betere film. De film kijkt op zich wel goed weg zonder ergens echt interessant te worden. De beslissing van Roberts om uiteindelijk naar Europa te gaan, maakt dat de film niet als potentiële clichébom door het leven gaat. 2,5*
X__Liesjj
Leuke film. Maar wel wat chliché vooral het einde dat ze achter Katherine Watson (Julia Roberts) aanreden met de fiets. Beetje onlogish met de fiets een auto bij houden.. :S Maar verder een leuke film met goed acteerwerk. 3,5 sterren
*eef
Zeer zeer zonde van deze geweldige actrices! Kirsten Dunst en Julia Stiles zijn een van mijn meest favoriete actrices en deze film verpest hun werk. Eerste keer dat je de film ziet erg verwarrend, je weet nooit wie wie is en het loopt allemaal door elkaar. Jammer
seanpuffy
vond deze echt onwaardig nochtans zie ik julia stiles graag spelen maar hier vind ik ze echt op niets trekken.
gn3x
Had bij deze film de indruk dat men ruimdenkend wou overkomen, gebruik maken van de feministische ideeen van de jaren 50 met een vooruitstrevende heldin die iedereen eventjes kwam de les spellen...maar dan nog vond ik het wat aan de brave kant...wat uiteindelijk leidde tot een dik half uur saaiheid :s
3,0* want over de actrices kan ik niet meteen iets slecht zeggen
mdj
Hollywood emancipatie. Ben het met gn3x eens dat getracht wordt vooruitstrevend te zijn waarbij alles echter heel braaf uitpakt. Vooral aan het eind laten merken dat alle vrouwen toch gewoon moeten doen waar ze gelukkig van worden en dat dat evengoed een gelukkige huisvrouw spelen kan zijn dan iets doen met de opleiding die je genoten hebt. Wat meer pit erin had er nog wat van kunnen maken, nu is het echt een feel good vrouwenfilm in de negatieve zin van het woord geworden.
Comanchero
Was er ook niet echt van onder de indruk. De redenen daarvoor zijn zo'n beetje dezelfde als die van diverse mensen hieronder.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Frida
Drama / Biografie, 2002

SLC Punk!
Komedie / Drama, 1998
vsmassachusettsinspirationart schoolfeministconservativelhbtpost warna de tweede wereldoorlogfacultyart historyrowingschool nursefemininityteacher herowomen's issuessubversive jaren 50unmarried womanwomen's collegewoman centricwomen and societywoman independencewellesley collegeprim and propera woman's placewomen's independenceliberal arts