• 9.374.044 stemmen

Met onder meer: Julia Roberts, Kirsten Dunst en Julia Stiles

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 22 januari 2004

Plot Mona Lisa Smile

"In a world that told them how to think, she showed them how to live."

In de herfst van 1953 trekt de ambitieuze lerares Katherine Watson naar het Wellesley College, één van de meest prestigieuze meisjesscholen van de Verenigde Staten. Ze zal er kunstgeschiedenis gaan doceren. De aanpassing aan haar nieuwe omgeving verloopt echter moeizaam. Haar liefde voor moderne kunst en haar uitgesproken mening over de rol van de vrouw in de samenleving worden allesbehalve gewaardeerd door haar conservatieve collega's. Zelfs bij haar leerlingen vindt Katherine niet altijd bijval. De jonge lerares volhardt echter in haar idealen en ze laat zich niet intimideren. Ze spoort haar leerlingen aan om een eigen mening te ontwikkelen en verder te studeren in plaats van meteen te trouwen. En hiermee gaat ze in tegen de traditie van de school.

Katherine Ann Watson

Betty Warren

Joan Brandwyn

Bill Dunbar

Amanda Armstrong

President Jocelyn Carr

avatar van jojo

jojo

Ben ontzettend benieuwd naar deze film! Maar ja, kzal nog even geduld moeten hebben...

avatar van Phooze

Phooze

Trailer op apple.com

Typische Julia Roberts film, althans, dat doet de trailer ons geloven.

Moviestar

Nou Kirsten Dunst is wel druk bezig geweest de laatste tijd

ben benieuwd of dit wat is, de trailer is best leuk (goed).

O ja enne............. Julia Stiles

Effe generaliseren....lijkt mij een typische vrouwenfilm.

Art

En ik zat inderdaad in een zaal vol vrouwen De film is niet hoogdravend te noemen maar heeft wel het hart op de goede plaats. Ik geef de film 2,5 ster

Art

Het blijft het goede hart op de plaats houden maar toch wil ik mijn stem veranderen in 2 sterren. Het is een film die ik toch wel iets te voorspelbaar vond en te "gelikt" vond overkomen. Toch wel jammer want het had zo veel beter kunnen worden

avatar van battie

battie

Ik vond het toch wel een erg goede film hoor..

En het is inderdaad misschien een beetje een vrouwenfilm (maar dat vond de man die achter mij in de bioscoop zat blijkbaar niet, want die zat wel heel erg (irritant) hard te lachen terwijl het totaal niet grappig was..)

Goed jaren 50 sfeertje.. Geen topper, maar wel 3.5 ster.

Art

Het zal wel een verschil in humor zijn tussen mannen en vrouwen Ik moest ook zo nu en dan hard lachen maar dan was de rest van de zaal (vrouwen) muisstil. En zo ook omgekeerd. Dan zat ik te denken van "Waarom lachen ze nou?"

avatar van cinesue

cinesue

julia stiles ik weet niet wat iedereen hier in ziet maar ik vind dat ze niet kan acteren. elke keer als zij in beeld was kreeg ik het gevoel naar een ingestudeerd toneelstukje te kijken.

avatar van Pierre1

Pierre1

cinesue schreef:

Ze heeft gewoon een lekker koppie Wie intereseert zich in haar acteerprestaties?

avatar van cinesue

cinesue

ja maar ik vind haar ook nog best lelijk, ik houd niet van een mopsneusje in een blond rond bolletjeshoofd. maar goed, jij mag haar best mooi vinden natuurlijk

avatar van battie

battie

Art, was jij dan misschien die 'irritante' man achter mij in de bioscoop?!!!

Art

Ik denk het niet want ik zat helemaal vooraan

avatar van Piebald

Piebald

Voor de pauze vond ik er helemaal niks aan, na de pauze was hij wel erg leuk! Het is geen topfilm, maar er zit een duidelijke boodschap in, en dat maakt 'm toch weer wel compleet!

avatar van starbright boy

Is dit niet gewoon dead poets society met meisjes?

avatar van Patp

Patp

Een film door en voor meisjes.

Kan er niets anders over zeggen eigenlijk.

avatar van Kristof

Kristof

Julia Roberts is de sterke dame die in een zeer conservatieve universiteit de vrouwen voor zichzelf laat opkomen door zich niet laten verdrukken in de schaduw van hun man te leven. Dit gecombineerd met een prille romance met een prof die het met zijn studenten flirt. Heel ongeloofwaardige film. Teveel Hollywood gehalte, en ongelofelijk saai en langdradig. Alhoewel, ik was ook de enigste man in de zaal gedomineerd met vrouwen. Na een 1u20 minuten was ik het vechten tegen de slaap moe, en ben ik naar buiten gegaan. Echte afrader! Tenzij je misschien een vrouw bent want die waren aandachtig nog aan het volgen (met de nodige traantjes en bewondering?)

Moviestar

Wel leuk, ben in Berlijn Julia Stiles tegengekomen, meteen maar even een fotootje van gemaakt

avatar van satdoxter

satdoxter

Met veel moeite en lood in mijn schoenen heb ik voor vrouw lief mezelf opgeofferd, laat zij het ook totaal niet de film vinden die ze ervan verwachte de mooiste stukken uit deze film die ik me weet te herinneren zijn de Cola en nacho chips tijdens de pauze haalt geen 1,5* een van mijn vrouw en een halve van mezelf

Ja, het is nogal een vrouwenfilm.

En wat een sentimenteel kuteinde.

Maaruhm...

Ik vond hem toch wel aardig vermakelijk (en Giselle rules)

ries

saai saai saai saai

maar typies een vrouwen film!!!!

avatar van ronmieke

ronmieke

Heb deze film gehuurd in eerste instantie voor mijn vrouw maar heb vanaf de 1ste minuut genoten van deze film.

Een perfecte mix van drama, romatiek en een vleugje humor met een geweldig op sentimenten gebaseerd einde.

avatar van Redlop

Redlop

Alleen Maggie Gyllenhaal was de moeite waard. Haar spel overklaste al het andere.

Het verhaal is: dubbelklik 'boeketreeks'/ ctrl-A /ctrl-C / ctrl-V. 2*

avatar van silly-me

silly-me

Hmm, ik vond er persoonlijk weinig aan, aan deze film. Vol met cliché's en vooral dat einde, daar ging ik bijna van over mijn nek.... 2 pluspuntjes: Marcia Gay Harden & Maggie Gyllenhaal (inderdaad Redlop) dus kom toch nog uit op 2 sterren...

avatar van morpheus

morpheus

Formulatisch is het woord dat in mij opkomt denkend aan deze film. Mona Lisa heeft een prima cast waarin zeker Maggie Gyllenhaal alle andere overspeeld met haar charme en offbeat schoonheid. De film is echter verschrikkelijk voorspelbaar, het verhaal niet echt interresant en het geheel is painted by numbers zoals iemand op IMDB het toepasselijk stelde. Setdesign en cinematografie zijn allemaal in orde zoals mag verwachten maar het blijft een onenerverende gebeurtenis.

avatar van jedymaster

jedymaster

rustige ingetogen film met een goede rolbezetting

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

wat is dit een enorm slap aftreksel van dead poets society!!!!!! De documentaire die er als extra bij zit is 10x beter dan de film. M'n vrouw wilde de film persé zien, maar vond het ook maar slappe hap. En er zitten toch behoorlijk goede actrices bij (Julia Stiles). Maar waardeloze scenario

avatar van akkkia

akkkia

kon alleen maar plaatsvervangende schaamte voelen bij deze film!