Genre: Biografie / Drama
Met onder meer: Naomi Watts, Naveen Andrews en Charles Edwards
Releasedatum: 14 november 2013
Bekijk via CineMember
Plot Diana
"The legend is never the whole story"
Een portret van Lady Diana, prinses van Wales. We volgen Diana tijdens haar laatste twee levensjaren en zien hoe zij langzaam het ware geluk vindt en persoonlijke successen behaalt. Diana groeit uit tot een belangrijke internationale campagnevoerder en zij strijdt voor de rechten van de mens. Maar dan ontmoet zij Dr. Hasnat Kahn met wie ze een geheime affaire begint...
Princess Diana
Sonia
William
Christian Barnard
Diana's Assistant #2
HALVE TAMME. (moderator series)
Ik ben hier heel erg benieuwd naar.
Ik ook
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11906 berichten
Niet aardig, maar het eerste wat in me opkomt als ik dit zo zie is toch echt: lijkenpikkerij.
HALVE TAMME. (moderator series)
Dat gevoel heb ik nou bij de film Lincoln (2012)
Pieter Montana
Als je goed kijkt, zie je bijna de engelenvleugels bij Diana verschijnen... Oh, wat ziet dit er zo verschrikkelijk zeemzoet uit.
Ik kijk hier wel naar uit. Ik vind het verhaal over Diana wel interessant. Destijds als kind maakte dat ongeval al best indruk, al wist ik toen nauwelijks wie zij was.
Toevallig (of niet?) is er deze week weer nieuwe informatie uitgekomen over haar dood, wat nog altijd een complot zou kunnen zijn volgens een hoop mensen.
Familie soldaat in brief: 'Leger zat achter dood Diana' - Cultuur - VK - volkskrant.nl
Maar zulke zaken zullen wel niet in de film komen.
Naomi Watts
Lekker misleidende titel, snap wel dat je gevoelsmatig dat gevoel kan hebben.
Een perfectere Diana had je niet kunnen vinden.
Naomi Watts
Ook een Amerikaanse releasedatum (1 november). Een oscar bid dus, noteer maar alvast een nominatie voor Best Actress. Zekerheidje.
Dat kan je wel zeggen ja.
Film over Diana afgekraakt door Britse pers | nu.nl/film | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

jacobine_rodijk
noteer maar alvast een nominatie voor Best Actress. Zekerheidje.
Denk 't niet; inmiddels een genadeloze 4% op Rotten.
cordiacovens
Ze maakt nog wel een kansje, streep won voor the iron lady..ook niet al te best ontvangen. Watts zal nooit winnen voor deze rol, maar heeft nog wel een kans op nominatie. Vooral aangezien alleen de Britten de film hebben gezien, die hebben meer met Diana dan de Amerikanen natuurlijk. Maar goed, zelf denk ik dat ze ook niet genomineerd zal worden, maar het zou me niet echt verbazen
Naomi Watts
Doet pijn inderdaad, is wel zo'n rol die The Academy geweldig zou vinden maar moet het wel een degelijke film zijn. Kansen zijn wel veel kleiner geworden.
Katharina
Ik hoorde dat zowel de Nederlandse als de Britse pers niet al te enthousiast waren over de film. Ik heb zelf Diana niet zo erg meegemaakt, en daarom kan ik het slecht vergelijken met de 'echte' Diana en daarom ben ik denk ik vrij positief over de film. Mooi verhaal, goed geacteerd door een mooie Naomi Watts, ik vind 'm wel goed!
SaintOfKillers
Nah, het is een heel sterk jaar voor actrices, Watts is kansloos. Ze heeft meer kansen op een razzie.
cordiacovens
Klopt inderdaad, ze is dan ook bij mij uit de top 5 gevallen. Het is gelukkig maar een echt sterke bezette competitie dit jaar
cordiacovens
Princes Diana, in de volksmond ook wel Lady Di genoemd, is één van de boeiendste personen uit de recente geschiedenis. Een vrouw die scheidde van de kroonprins van Engeland en meer paparazzi achter zich aanhad dan menig filmster. Dit had verschillende redenen, en ik kan je vertellen dat de film Diana niet laat zien waarom deze vrouw zo geliefd was of waarom ze zo’n turbulent leven leidde.
soom
Wij mensen, wij zijn maar raar met zijn allen. We jagen op mensen voor een enkele foto. We houden niet op met mensen achtervolgen, wat door verschillende aspecten dus tot de dood van minstens 4 geleid heeft. We leren er niets van, maar gaan nog steeds op bepaalde momenten door.
We leven dan weliswaar mee met mensen die beroemd heten te zijn, maar op een gegeven moment zou het klaar moeten zijn, met meeleven en inleven.
Ik weet nog precies waar ik was, toen Diana stierf. Andere, fijnere, herinneringen zijn eerder weggestopt dan de slechtere, zoveel is zeker.
Het was op een zondag in de kerk, dat ik er iemand over hoorde praten, dat Diana verongelukt was.
En toen, ik weet niet precies meer of ik het nou gelezen heb of persoonlijk zag, maar ik zal in elk geval ook nooit meer vergeten dat 1 van de 2 jongetjes, die vanaf toen moederloos door het leven moesten gaan, iets schreef als, I'll miss you, mommy.
Het snijd door mijn ziel heen, wat ik gezien heb. Het maakt me boos dat bepaalde dingen lopen zoals ze lopen. Wie er ook dan schuld aan zou hebben. In de kern zijn we allemaal gelijk, of we nu de Dalai Lama zijn of Jantje uit Moerkapelle, dus waarom zou je iemand zo opjagen als ik weet niet wat?
Naomi Watts is uiteraard fenomenaal. Ze beeld natúúrlijk, zal ik maar meteen zeggen, de dingen die ze speelt op een fenomenale manier uit, en weet als geen ander het inderdaad wat melancholieke en eenzame gedeelte, als geen ander naar het scherm te vertalen. De oogopslag, de blik die ze, vlak voor ze de lift in stapt, overbrengt, magistraal. Toen ik in de zaal zat vroeg ik me overigens af waarom ze even een ogenblik bleef stil staan en naar achteren keek, maar nu ik dit typ, komt het besef pas dat ze waarschijnlijk bleef stilstaan omdat ze hoopte dat haar telefoon nog zou gaan, of zo?
Het is evengoed geen Der Untergang, hoewel wel hetzelfde aantal sterren. (Dat meesterwerk blijft op een voetstuk staan; ik heb destijds heel wat zitten raaskallen bij die film, ga hem misschien ooit nog eens een keertje opnieuw bekijken.) Maar brengt een bepaald licht op een gebeurtenis die we allemaal wel kennen.
Naveen Andrews is ook fantastisch.
Ik kon eigenlijk weer eens moeilijk de woorden vinden, en ik zou nog heel veel willen mijmeren over wat ik dus gezien heb, en hoe goed Naveen Andrews wel niet is, maar het is wellicht gewoon genoeg om te besluiten met te zeggen, dat ze me volledig ontroerd hebben. Nu maar hopen dat Naomi inderdaad een Academy Award krijgt. Of een Oscar. Of was dat nou hetzelfde??
NYSe
Mijn god, wat een verschrikking. Het opent nog prima, met een dreigende bromtoon en de dito trackingshots die we van Elephant kennen, de betere film over naderend onheil.
Maar dan begint de flashback, en daarmee krijgen we de eerste tekenen van fletse regie en de potsierlijke dialogen die de volle zes kwartier aan zullen blijven houden. De focus op de lullige aan-uit-aan-uit-relatie tussen Khan en Diana boeit voor geen meter, en de film doet zijn onderwerp dan ook totaal geen recht.
Flat Eric
Ondanks de slechte recensies toch maar naar de bios gegaan. Je weet maar nooit misschien valt het mee. Nou niet dus. WAT EEN DRAAK VAN EEN FILM!! Naomi Watts totaal niet overtuigend in haar rol als Diana en de chemie tussen de dokter en Diana kwam niet uit de verf. Het was inderdaad alsof je naar een slechte aflevering keek van GTST. Wat een pulp.
ricone
matig, is het eerste wta in me opkomt, dits is helemaal geen film over Diana, dit is een film over de romances van Diana, het dodelijke ongeluk wordt wel genoemd..... maar das ook t einde van de film, Naomi watts vind ik echt niet overtuigen

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Napola - Elite für den Führer

Diana: In Her Own Words
Documentaire / Biografie, 2017

The Young Victoria
Biografie / Drama, 2009
londen, engelandpaparazziroyal familybiografieprinsessecret loveinterraciale relatieprincess diana british monarchyprincess diana