• 9.370.422 stemmen

Geregisseerd door: Tomasz Wasilewski

Met onder meer: Katarzyna Herman, Tomasz Tyndyk en Agata Buzek

Gesproken taal: Pools

Plot W Sypialni

De veertigjarige Edyta beleeft een moeilijke periode. Ze slaapt in hotels en wanneer haar geld op is, surft ze het internet af op om mannen te vinden die op zoek zijn naar seks. Edyta brengt verscheidene nachten door in huizen van naamloze mannen. In plaats van de beloofde seks, maakt ze gebruik van hun onvrijwillige gastvrijheid totdat ze de jonge kunstenaar Patryk leert kennen.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

De film heb ik gezien met Engelse ondertiteling en gelukkig spreek/versta ik enigzins Pools.

Persoonlijk vond ik het een prachtfilm, enigzins ingetogen en ook wel iets banaals nu en dan. De hoofdrolspeler is nu niet bepaald een voorbeeld van de gemiddelde bewoner van onze samenleving maar iets in haar levensstijl sprak mij wel aan. Het rebelse gedrag nu en dan gaf de film ook iets meer vaart.

Want dat is een punt, voor de gemiddelde kijker zal het verhaal soms traag overkomen.

Weinig dialoog in het begin maar dat wordt ruimschoots door het camerawerk vergoed.

Zoals ik al zei, persoonlijk vind ik dit een redelijk goede film en met redelijk goed kom ik dan op 4 sterren, want dat is het wel waard.

avatar van Fransman

Fransman

Ben het helemaal met knusse stoel eens. Ik geef ook vier sterren. Vond het een indrukwekkende film over twee dropouts die elkaar - min of meer - vinden en wellicht allebei weten dat het maar een tussenstation is, op weg naar iets anders. Wat er in hun leven heeft afgespeeld, daar kun je alleen maar naar gissen. Knap van de regisseur om het allemaal niet te dik aan te zetten en in te vullen, zodat de kijker zelf ook nog wat mag bedenken. Film verdient zeker meer aandacht.