• 9.371.614 stemmen

Werewolf: The Beast among Us (2012)

Horror / Thriller | 93 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Louis Morneau

Met onder meer: Ed Quinn, Stephen Rea en Steven Bauer

• meJane Bekijk via meJane

Plot Werewolf: The Beast among Us

Een monsterlijk schepsel terroriseert een 19e-eeuws Europees stadje bij maanlicht. Tijdens zijn studies met de lokale arts is Daniel getuige van de gruwelijke gevolgen van weerwolfaanvallen. Terwijl een stoet van premiejagers, sensatiezoekers en oplichters naar het kleine stadje trekt, droomt Daniel er van om het meedogenloze monster te doden. Dus wanneer een mysterieuze vreemdeling en zijn team van ervaren weerwolfjagers arriveren om het monster te vinden biedt hij zich aan om hen te vergezellen, ondanks de protesten van zijn moeder.

avatar van davey

davey

Was een ok film , met een zwak einde.

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Kostuum drama, met de nadruk op "drama".

Ondefinieerbaar tijdperk (middeleeuwen of 18/1900... zeg het maar?)

Een mengelmoes van semi interessante peronages die door elkaar rondlopen in een bij elkaar geraapte klederdracht uit de kelder van de plaatselijke toneelschool.

De hoofdrolspeler/ wolfjager is waarschijnlijk weggelopen uit een Spagettiewestern omdat deze film beter betaalde en hij is vergeten zijn kostuum te wisselen.

Ik denk dat de film een redelijk budget heeft meegekregen. De lijken en delen daarvan, grime, de setting en stunts duiden daarop. Des te teleurstellender dat het hele verhaal zo van de cliches en onwaarschijnlijkheden aan elkaar hangt. Louis Morneau had zijn budget anders moeten aanwenden.

Had ik al vermeld dat het acteerwerk ook dramatisch is?

En de weerwolf is waarschijnlijk gemaakt op een Comodore 64, want oogt zoals de figuren uit Roger Rabbit uit 1988.

Succes met kijken;-)

avatar van Goodfella1812

Goodfella1812

Smugmarty schreef:

Succes met kijken;-)

Lol Ik sla 'm uit voorzorg maar lekker over.

Smugmarty schreef:

Kostuum drama, met de nadruk op "drama".

haha

uit de kelder van de plaatselijke toneelschool. whahaha

HAHAHA

Niet fucken met Roger Rabit. Ik ben naar die film geweest. Dood eng die beesten lol

avatar van daredevil666

daredevil666

Was lang geleden dat ze nog eens een "weerwolfilm" hebben uitgebracht,maar het wachten werd goed beloond. De "werewolf" zag er uit als..een werewolf...en meer moet dat niet zijn! Verrassende plotwendingen,een mooie setting in en idyllisch dorpje en natuur,mooie bijpassende klederdracht en veel spannende momenten. Kortom,een aangename en entertainende werewolf-movie!

avatar van Draconian

Draconian

daredevil666 schreef:

Mooi gezegd.

avatar van INCTRL

INCTRL

daredevil666 schreef:

Lang geleden? Zo lang is dit toch nog niet geleden?

The Wolfman (2010) - IMDb

Overigens is deze flutfilm niet te vergelijken met the Wolfman.

avatar van killer13

killer13

en vergeet the howling: reborn (2011) niet

avatar van akira124

akira124

En de Under World reeks

avatar van patjuh86

patjuh86

redelijk goed om te kijken

ik vind niet dat deze film een onvoldoende verdient

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

INCTRL schreef:

Lang geleden? Zo lang is dit toch nog niet geleden?

The Wolfman (2010) - IMDb

Overigens is deze flutfilm niet te vergelijken met the Wolfman.

Ik vond zelf The Wolfman erg tegenvallen (in zoverre dat ik er veel meer van verwacht had. The Wolfman was zo verschrikkelijk voorspelbaar).

Deze film echter verraste mij echt. Leuk wegkijk vermaak, best aardige FX, redelijk geacteerd.

Bij vlagen neemt de film zich te serieus, maar dat wordt over het algemeen opgeheven door een vrolijke noot er direct achter aan.

Zeker een aanradertje.

avatar van henkula

henkula

Hebben ze 'm eindelijk te pakken, laten ze 'm een tijd bungelen, waarom? Daar gaat er bij mij een hele punt voor af.

avatar van jerry r

jerry r

het acteerwerk is dramatisch slecht .

met pijn en moeite uitgekeken

avatar van Drifter

Drifter

Goede film. En wie zegt er dat weerwolven niet bestaan???

Ik.

avatar van Sopherian

Sopherian

Hij was OKE... Niet goed en niet super slecht.

avatar van Barry83

Barry83

Had weinig van deze film verwacht maar het viel uiteindelijk allemaal wel mee achteraf. Heb er goed naar kunnen kijken. De setting en sfeer vond ik best nog wel oke. De weerwolf vond ik daarentegen weer erg goedkoop en alles behalve eng eruit zien. Dat viel tegen. Ook wordt er geen enkele keer een lekkere gore kill in beeld gebracht. Gemiste kans.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Aardige film die van mij uiteindelijk 3* krijgt.

Het verhaal is goed en het acteren ging de acteurs ook niet slecht af. Heb ik met dit soort films wel eens anders meegemaakt.

Drifter, dus jij ligt bij volle maan wel eens wakker?

avatar van jacdewit

jacdewit

van b-film.nl

Werewolf: The Beast Among Us

Sterk of stupide?

Elke generatie heeft zijn sterke en stupide weerwolffilms. Midden in de tweede wereldoorlog bood Frankenstein Meets the Wolf Man (’43) prima ontspanning met de klassieke horrorsterren: Bela Lugosi en Lon Chaney Jr. Veertien jaar later was er I was a Teenage Wereworf (’57) met Micheal Landon die bekendheid verwierf met het Brave Bonanza. Teenage Werewolf deed het publiek dan ook niet gillend de bioscoop uitrennen. De film was niet eng, maar wel een succes. Tieners waren – ook toen al – een grote doelgroep voor filmmakers.

Na de weerwolf of the wolfman in de film uit ’43 te hebben gespeeld mocht Lon Chaney jr. deze rol herhalen in Face of the Screaming Werewolf (’64). Over het algemeen grommen weerwolven, hier moest het monster schreeuwen en gillen. De bezoekers hadden dat geschreeuw en gegil van de slachtoffers verwacht. Zij bleven weg en deze – nogal stupide film – flopte.

In 1974 kwam The Beast Must Die. Niet geproduceerd door de Engelse Horrorstudio Hammer, maar wel met hun huisster Peter Cushing. Cushing maakt als weerwolfexpert jacht op het beest. Hij doet dat overtuigend en met enige tonque in cheek. En waarschijnlijk omdat het monster ook overtuigt en er een aangenaam seventies sfeertje is, heeft deze film een flinke cultstatus.

Lees verder op b-film.nl

avatar van Betamax

Betamax

Geen topper maar voor een keertje heb ik me best vermaakt.

Bij zo'n film moet je de lat gewoon niet te hoog leggen.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Het is niet echt slecht maar goed is deze film ook niet. Het verhaal is niet boeiend en voorspelbaar. En het acteerwerk overtuigd ook niet. Net als de special FX, niet slecht maar ook niet goed. Het zit er allemaal een beetje tussen in. Daarom 2,5 ster

avatar van Boeikens

Boeikens

Matig Weerwolf tussendoortje.

De uitwerking is matig en de weerwolf ziet er echt niet goed uit maar de tussentijdse gore en actierijke tempo maken veel goed.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Ik ben echt heel blij met deze aankoop, want van een andere film was het doosje kapot, dus nu kan ik mooi déze verpakking daarvoor gebruiken. De film zelf oogst nog een halve ster vanwege z'n fraaie fotografie, maar verder is dit echt een abominabel produkt, met nul gram spanning, slecht acteerwerk, halfdimensionale personages, onduidelijke actiescènes en meer zotternij dan alle seizoenen Monty Python bij elkaar.

avatar van Tarkus

Tarkus

Ik heb me wel geamuseerd bij het bekijken van deze film, al is hij dan maar matig op alle gebied.

Om kort te zijn, een leuk tussendoortje... stel je er niet te veel van voor !!

avatar van reporterxyz

reporterxyz

In het begin dacht ik : het kan nog iets worden.

Maar dat was dus een vergissing.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

knusse stoel schreef:

Aardige film die van mij uiteindelijk 3* krijgt.

Drifter, dus jij ligt bij volle maan wel eens wakker?

En gisteren na ruim 9 jaar opnieuw gezien en wederom een redelijke film. Niets meer, niets minder.

Een 6+.

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

Aan de werewolf lig het niet,die ziet er best ok uit.dan komen de tergend slechte acteer prestaties,de leeg hoofdigheid,en de te lange speelduur dit zotte product de das omdoen.het lijkt vooral op een te lang uitgesponnen mini serie.zelden zo,n slechte werewolf productie gezien,die gemaakt lijkt voor 14 tot 16 jarige pubers on dope.