• 9.373.034 stemmen

Genre: Actie / Komedie

Geregisseerd door: Ron Shelton

Met onder meer: Harrison Ford, Josh Hartnett en Lena Olin

Plot Hollywood Homicide

"They're two cops with one shot at solving a murder... and surviving each other."

Detective Joe Gavilan en zijn jonge collega K.C. Calden onderzoeken de moord op een beloftevolle rapgroep in een nachtclub in Hollywood. Alle sporen wijzen in de richting van de beruchte platenbaas Antoine Sartain. Er doen immers geruchten de ronde dat die in het verleden wel vaker artiesten heeft omgebracht omdat ze onder hun contract uit wilden komen. Hun onderzoek wordt echter belemmerd door privéproblemen. Terwijl Gavilan met financiële zorgen kampt en nauwlettend in de gaten wordt gehouden door Interne Zaken, twijfelt Calden aan zijn toekomst als agent. Hij droomt immers luidop van een acteercarrière.

avatar van EmDee

EmDee

Twee detectives? Hmmm, laat me raden. De één is jong en ambitieus en de ander gaat morgen met pensioen. Zal er vast niet ver naast zitten.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

De

trailer is uit en ik vind hem best wel lache!

avatar van T.O.

T.O.

Is deze film gebaseerd op Suge Knight?

Zou heel goed kunnen

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Verhaal klinkt mega-afgezaagd, maar de trailer ziet er nog best geinig uit...

avatar van Redlop

Redlop

EmDee schreef:

Wil je dat voortaan in spoiler tags zetten!

avatar van jex

jex

Zielig om Harrison Ford in een prutsfilm als deze te zien. Vond de hele film irritant en helemaal niet geinig en als je veel aktie scenes verwacht kun je lang wachten want pas op het einde gebeurt er iets spannends.

avatar van empirekees

empirekees

Frank Sinatra Jr. heeft hier nog een rolletje in.

avatar van Justice4All

Justice4All

Redlop schreef:

Wil je dat voortaan in spoiler tags zetten!

Nou bedankt, nu hoef ik het niet te huren als het uitkomt, nu is de hele film verpest voor mij en voor degene die het wilt zien

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Harrison ga je schamen...

Wat een prul: 1,5*

avatar van Grsbk

Grsbk

standaard filmpje dat soms nog wel geinig was (de bijbaantjes)...

Tijdens de scene in de club waar de rappers zijn neergemaaid, oet je es op het haar van harnett letten dat veranderd per shot. Kunnen ze die gozer uberhaupt niet een potje haargel geven voordat hij de set opgaat...

avatar van Dorsflando

Dorsflando

De inderdaad aanwezige clichés uit dergelijke films worden verteerbaar gemaakt door de humoristische toon; geen hoogvlieger, maar best onderhoudend

avatar van roda

roda

best een leuke film, maar ik had er meer van verwacht.

het is vooral het gebrek aan chemie tussen Ford en Hartnett die de film omlaag halen.

desondanks 3.5*

avatar van nirvana

nirvana

ik viel ervan in slaap.

avatar van davidov

davidov

ik nam de film niet serieus en verwachtte er ook al helemaal niks van, maar ik vond de film vrij vermakelijk....ja het is een onzin film, ja het is gammel aan alle kanten maar als je het gewoon bekijkt als een normaal verhaaltje van 2 krankzinnige agenten met idiote eigenschappen en bijbaantjes en de stomzinnige dingen die ze meemaken in een "normaal" leven dan vond ik de film vrij te doen en zelfs leuk....
nogal gelachen om de bijbaantjes, hoe die boef ontsnapt in een waterfiets, en hoe de interrogation verloopt is ook geniaal, vooral Ford is leuk om te zien met zn vervelende eigenschap om altijd zaken te doen met zn telefoontje en hij wil altijd gelijk hebben.

uhm....net...maar dan ook NET een 3.5*

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

Best vermakelijk hoor, en de mobieltjes die steeds maar weer af gaan zijn ook grappig!

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Suffe actiefilm die eigenlijk nooit echt op gang komt. Josh Hartnett is nog wel te genieten, maar Harrison Ford vond ik bijzonder irritant. Net als z'n ringtone trouwens.

2 sterren.

avatar van davidov

davidov

bioscoopzaal schreef:

Ford vond ik bijzonder irritant. Net als z'n ringtone trouwens.

was dat niet het hele idee ervan? dat je denkt godsgloeiende niet weer dat ding hehe

avatar van fredjas

fredjas

Nou,wat een saaie film is dat.Ik had hel hoge verwachtingen en het sloeg echt tegen.Ik geef hem een 2 voor de goede acteerprestatie's.

avatar van Redlop

Redlop

De film was zonder Ford misschien zelfs nog een beetje de moeite waard geweest, maar mijn hemel wat een ongeïnspireerde, vermoeide en volledig gemiscaste indruk maakt hij. Een actieheld uit vervlogen dagen die uit zijn bibliotheek wordt weggetild en ineens leuk moet gaat lopen doen. Zo'n indruk.

Voor de rest was deze actiekomedie niet spannend en heel erg vooral niet grappig. 1*

avatar van cr_ix

cr_ix

EmDee schreef:

Wel dus...

avatar van ¤smas¤

¤smas¤

de film had wel iets...het was misschien zo nu en dan appart. de rol van Josh Harnett had ik me niet zo voorgesteld...hahah.. maare het had ook weer wat, dat joga en dat mobieltje dat afgaat (een deuntje om niet snel meer te vergeten) 3*en

avatar van Film Pegasus

Het verhaal is nogal dun en sommige scenes zijn nogal overbodig. Andere situaties maakten dan weer veel goed. Zoals de ondervraging door Interne Zaken. 2,5 sterren.

avatar van Nieke

Nieke

Ik sluit me bij het bovenste aan.

Soms proberen ze grappig te zijn, wat soms lukt, andere keren dan weer niet. Helaas, helaas, een flinterdun verhaal waar helemaal niets inzit.

Jammer dat mijn vriendin gekozen heeft (omwille van Josh), anders was ik gespaard gebleven.

avatar van Waku

Waku

Harrison Ford is in deze fil veel te houterig en niet op zijn plaats.Komisch is hij al helemaal niet.

Tel daar bij op een rammelend scenario,geen chemie tussen de hoofdrolspelers,grappen die niet grappig zijn en je hebt een flop!

avatar van drlina

drlina

jacobine_rodijk schreef:

De

trailer is uit en ik vind hem best wel lache!

lijkt me ook grappig!!!

avatar van daanos;

daanos;

trailer ziet er cool uit, deze ga ik vanavond zeker kijken... ik ben benieuwd, maar aan de reacties op de site te zien is Harrison Ford niet echt relaxed bezig... nou ja, we zullen zien

avatar van neo

neo

Quizvraag: Hoe vaak ging er een mobiel af in deze film?

avatar van Lord@ragorn

Lord@ragorn

Ik heb me ernstig vermaakt met deze film. Vooral op het eind en tijdens het verhoor. Een prima mix tussen actie en komedie, naar mijn mening.

Hoogtepunten waren voor mij het alsmaar terugkerende mobieltje, de zaken die tijdens het achtervolgwerk gewoon doorgingen en onze harrie op een fiets.

Wat mij betreft was het harrison ford die deze film tot kijkplezier maakte.

avatar van BobdH

BobdH

Harrison Ford is niet grappig. Iedereen die daar na Six Days, Seven Nights nog niet van overtuigd was, kan zich nog eventjes door Hollywood Homicide heenworstelen. Voeg daar een slap verhaaltje en een totaal gebrek aan chemie tussen hem en Hartnett aan toe, en je krijgt een idee wat je hier kunt verwachten. Goed, de eindachtervolging was nog redelijk vermakelijk, maar toch komt 'ie bij mij niet hoger dan een 1.5*