Genre: Drama / Muziek
Geregisseerd door: Stephen Herek
Met onder meer: Mark Wahlberg, Jennifer Aniston en Jason Flemyng
Releasedatum: 15 november 2001
Plot Rock Star
"The story of a wanna be who got to be."
Chris "Izzy" Coles is de zanger van een tribute-band van de band Steel Dragon. Als de zanger van Steel Dragon de band wordt uitgetrapt, komt voor Chris zijn grootste wens uit: hij mag de positie als leadsinger van de band overnemen.
Emily Poule
Mats, Steel Dragon Road Manager
Donny Johnson
Xander Cummins
Jordy
Het verhaal is redelijk vermakelijk, alleen erg cliché en voorspelbaar. Er wordt wel redelijk leuk geacteerd door Wahlberg en Aniston (die eindelijk een rol neerzet die geen kopie is van haar Friends-rol), maar ik vond dat toch niet genoeg voor een voldoende: hou het op 2 en een halve ster.
iman
Was wel een aardig filmpje... niet erg orgineel maar wel de moeite waard om te kijken...
Etienne U
Het kan er mee door............soms wel wat slaap verwekende momenten. Maar hij was wel ok. 2 sterren
StarWarsFreak
ik vond het een goede film!
ik hou erg van de muziek en ik denk dat ik hem daar door zo goed vond. ik heb hem 4,4 sterren gegeven.
dttom
Tja was wel aardig, maar vond het verhaal niet zo heel erg boeiend.
NERD
Ehm...de film was erg snel voorbij, maar of dit nou een goed of een slecht punt is weet ik zo niet
Verhaaltje is erg simpel en voorspelbaar, maar toch wel redelijk origineel (wat betreft het onderwerp dan). Gemiddeld filmpje
2,5 sterren.
vic
de ontwikkeling van het verhaal was aan het eind net iets te simpel. Het leek wel of er even een eind aan geknoopt werd of het geld op was of zo.
Hemdale
Zeer matige film, had naar mijn mening veel en veel beter gekunt! 2 sterren!
jedi29
Kwist echt niet dat deze film, eigenlijk een 80-retro was, soms is het een tribute aan de metal scéne van toen (Bon Jovi, Guns 'N Roses, Iron Maiden,..) en soms maken ze er een parodie op! Maar de muziek in de film is gewoon goe! Het verhaal is een beetje cliché, maar de rest is best prima en vermakelijk. Tja die Jennifer Anniston . .. is altijd wel vermakelijk
!
Agony
- 1985 berichten
volgens mij is het e.e.a. gebaseerd op de band Judas Priest. Die hebben nl. een soortgelijke geschiedenis. Verder een matig filmpje; brokklare hap voor het grote publiek met flink wat vals sentiment. 1 ster!
mimi mouse
Epitaph
Gewoon een geinige film,vooral als je ook nog into metal was.
Dan zie je toch iets meer ,b.v.die foto met Bruce Dickinson.
Jeugdsentiment.
The Goss
Nee, nee, nee. Mijn god, wat een draak van een film. Mijn voorliefde in de muziek is hardrock. Maar dit sloeg echt werkelijk nergens op.
-3 1/2 voor de film + 5* voor Jennifer = 1 1/2*
T_fuckin_montana
Deze film geeft juist een goed beeld van hoe over the top Hardrock in de jaren 80 was. alleen maar grote zalen en mooie vrouwen. verder is het verhaal inderdaad een beetje cliche (hoe hij bij steel dragon komt en zo)
Voordeel van deze film is en blijft Jennifer Aniston
donnie B.
Voordeel van deze film is en blijft Jennifer Aniston
Dit is destijds namelijk werkelijk gebeurd met de zanger van Judas Priest. Die was zelf ook eerst een grote fan vd band voordat hij de leadzanger werd.
En nu is hij weer fan van de band. De oude zanger is weer terug.
El Duderino
En daarmee houdt ook alle vergelijking op. Geloof mij nou maar dat Judas Priest nooit erg populair bij de vrouwtjes is geweest.
De band uit deze film heeft (ook muzikaal) veel meer weg van Aerosmith, Bon Jovi (daar gingen wel heel veel vrouwen op af) en meer van dat soort "poedelrock" . Het heeft verder met Judas Priest totaal niets te maken. En JA, de film is verder ontzettend cliché!!!!!!!!!!!!!!!
Flauwe film. Te weinig liefdevol voor een ode, Niet grappig en scherp genoeg voor een parodie, te voorspelbaar voor een drama. Aniston-met-pruik overtuigt niet als rock-chick. Leukste grap zit in de aftiteling als het bedenkelijke muzikale verleden van Mark Wahlberg er nog even bij gehaald wordt.
Ik kijk liever Almost Famous of School of Rock in ieder geval. En het wordt hoog tijd dat ik This is Spinal Tap eens ga zien.
Epitaph
El Duderino heeft gelyk wat Judas Priest betreft.Rob Halford is namelyk gay. Judas Priest 2 - 4 - 05 Brabanthallen .
otherfool
Film stapelt de cliches over het rockdom lustig op elkaar. Wahlberg en Aniston zijn saaie leads in deze compleet onleuke film. 1 sterretje.
Fran
- 1953 berichten
Almost famous: kan ik in meegaan. Echt goede film ! Beetje in hetzelfde genre. Maar School of rock ..... ?? Leuk filmpje hoor, maar heel anders. Dan kan je net zo goed de exorcist met de teletubbies vergelijken...
Werwolf
Ik kan me zeker in het commentaar van Fran vinden; Almost Famous is een erg goede film, maar school of rock niet bepaald.
Deze film vond ik vrij vermakelijk. Het is allemaal een beetje voorspelbaar, maar dat mag de pret niet drukken. De moeite waard om te kijken; 3*
LuCos
Een film die, volgens mij, het achter de schermen laat zien hoe het echt gaat in de rockwereld. Ik heb de film een aantal keer gezien en Mark Wahlberg speelt hier erg goed. Ook Jennifer Aniston is geschikt voor deze (bij)rol. Zelf hou ik niet zo van dit soort muziek, maar de nummers op de film zijn makkelijk te doen, misschien omdat ze een soort Guns en Roses stijl hebben, waar ik vroeger mee ben 'opgegroeid'.
veron35
ik vond het een goede film!
En hoe wil je dat doen?
Esset
Deze film viel me zeker mee. Ik vond 'm vergelijkbaar met School of Rock in kwaliteit. Jammer van wat 'factual errors' (moderne laserlichten/moderne mics enzo in 1986.. waren er niet). Verhaal was idd wat voorspelbaar, maar dat hoeft niet meteen te betekenen dat de film af te keuren is. Zeker de moeite waard.
Sjaako
Gewoon een lekkere film als je van dè muziek houdt. En voor wat betreft de Judas Priest vergelijking; Het verhaal is inderdaad gebaseerd op de situatie bij Priest, maar in een Amerikaans Glam-jasje gegoten, omdat dat daar natuurlijk veel beter verkoopt dan leer met studs.
Het is het gewoon een aardig verhaaltje, maar houdt het verder op.
I'm a rocker, so 3.5*

Derailed
Drama / Thriller, 2005

Lords of Dogtown
Actie / Drama, 2005
rock starsuccessdiscontentedness and displeasedness heavy metalrelatieproblemen