• 9.372.109 stemmen

Freddie Mercury, the Untold Story (2000)

Documentaire / Muziek | 59 minuten

Genre: Documentaire / Muziek

Alternatieve titel: Freddie Mercury Privé

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Duitsland

Geregisseerd door: Rudi Dolezal en Hannes Rossacher

Met onder meer: Mary Austin, Jer Bulsara en Montserrat Caballé

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Freddie Mercury, the Untold Story

"The legend and the man"

Documentaire over minder bekende aspecten uit het leven van Freddie Mercury (1946-1991), de flamboyante zanger van Queen, die overleed aan aids. De documentaire bevat naast interviews met Freddie’s moeder en zus ook gesprekken met Brian May en Roger Taylor, Peter Freestone (zijn persoonlijke assistent), Mary Austin (zijn enige echte vrouwelijke geliefde en vriendin voor het leven), Jim Hutton (zijn laatste levensgezel) en operazangeres Montserrat Caballé (met wie hij een bijzondere relatie had). Zij praten vrijuit over zijn passie voor muziek, maar ook over zijn jeugd, homoseksualiteit, zijn laatste levensdagen en zijn dood. Het resultaat is een portret over de mens achter de artiest Mercury, een man met een enorme gedrevenheid, vol energie, passie en levensvreugde, maar ook heel onzeker en kwetsbaar.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Zichzelf

Zichzelf

Zichzelf - Freddie's Mother

Zichzelf - Freddie's Sister

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Mooie docu, waarin je veel nieuwe dingen te weten komt over Freddie. Vooral het laatste stuk over zijn laatste dagen is erg mooi.

avatar van Reamon47

Reamon47

Het laatste stuk gaf mij echt een brok in de keel...

avatar van PascaL

PascaL

Dit ga ik zeker even bekijken. Heb hem maar één keer in zijn laatste dagen gezien(op tv).. Dat was tijdens een uitreiking..

Jammer dat Queen na zijn dood, vrijwel dood is gebloed

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Alleraardigste docu over de legende. Een aantal mooie stukjes (vooral op het eind).

avatar van martlybra

martlybra

Zeker interessant om te zien, maar naar mijn idee niet echt een 'sterke' documentaire. Het levensverhaal van Freddie in een uur verteld.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Zoiets dacht ik ook wel. Als docu niet echt bijzonder.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Erg mooie docu over een groot musicus. Tragisch dat Freddie niet iets langer heeft gekregen. Blijf Queen 1 van de beste bands ooit vinden.

Hij leefde voor de muziek en toen hij dit niet meer kon door zijn ziekte was ook meteen zijn levenskracht weg om te vechten. Muziek en verhalen van zijn naasten werden in een uur mooi afgewisseld.

avatar van Reinbo

Jammer, gemist....

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Mooie docu. Maar wat martlybra ook al zegt...zijn levensverhaal in een uurtje tijd. Verder genoten van Freddy. Wat was het toch een karakter.

avatar van PascaL

PascaL

Wel een eyeopener, wist dat hij gay was.. maar zo gay Jeeszzz

avatar van J.Bell

J.Bell

martlybra schreef:

Mee eens, wel leuk om zijn moeder te zien en zo, maar echt jammer dat het allemaal zo snel ging, die man verdiend echt een mooie docu, veel te kort naar mijn mening.

avatar van Zinema

Slapjes.

Want ondanks dat de familieleden van Mercury komen opdraven, wordt er vrijwel geen enkel tipje van de sluier opgelicht.

Op zich wel knap zo'n nietszeggende docu maken, maar ik had liever iets anders gezien. E.e.a. doet echter meer vragen rijzen dan beantwoord zien worden.

Het zoete einde met 'Only The Good Die Young' is tenekrommend. O.a. omdat de docu niets heeft vermeld over een goede of slechte Freddie. We weten nog steeds (bijna) niets. Dit doet Mercury véél te kort. Ben ook beter gewend van 'Het Uur Van De Wolf'.

Dos.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Degelijke documentaire over Mercury, had echter het gevoel dat hij nog een stuk langer had gekunt. Vooral de jaren '70 en begin jaren '80 werden er vlotjes doorheen gejast en het aantal leuke anecdotes had van mij wat mogen worden opgehoogd. Moet wel zeggen dat er voor de interviews in mijn ogen goede mensen zijn gevraagd. Freddie Mercury, The Untold Story is een prima documentaire maar ik wacht eigenlijk nog een beetje op een "Definetive story".

avatar van The Acorn

The Acorn

Het origineel duurt ook bijna een uur langer dan de versie die laatst bij 'Het Uur Van De Wolf' te zien was, er was aardig in geknipt.

Het origineel duurt 1 uur en 51 minuten.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Ik las dat Sacha Baron Cohen hem gaat spelen in een film.

PascaL schreef:

Jammer dat Queen na zijn dood, vrijwel dood is gebloed

Queen zonder Freddie is wat mij betreft geen Queen meer

Is deze docu nog ergens te koop met nederlandse Subs? Zou hem graag in bezit willen hebben.

avatar van banger

banger

prachtige docu.

in het begin is het allemaal nog heel ludiek, en met momenten zelfs hilarisch

maar neer naar het einde toe wordt het allemaal een stuk serieuzer natuurlijk.

het gebeurt niet vaak dat ik emotioneel wordt bij het kijken van een film, maar bij deze docu moet ik me tog inhouden.

jammer dat zo'n groot tallent zo vroeg gestorven is

freddie will live on forever...

avatar van DragQueen

DragQueen

Op zich een mooie docu voor de mensen die Queen en Freddie wel konden waarderen. Maar voor de Die Hard Queen-Fans ( Waaronder mezelf ) heeft deze docu denk ik weinig meerwaarde. Weinig nieuws onder de horizon, en de volledige achtergrondverhalen worden min of meer sierlijk gemeden. De opzet is echter wel mooi verzorgd. En het is altijd informatief om mensen te horen die dicht bij hem stonden, en hem goed kenden. Freddie Mercury is naar mijn inziens de beste zanger en grootste showman die ooit geleefd heeft. En die verdient een iets vollere en meer oprechte documentaire dan deze. Freddie was altijd erg gesloten wat zijn prive leven betrof, dus zal het bewust zijn geweest, dat er niet overal te diep op wordt ingegaan. Maar vele zaken en periodes hadden wat meer background mogen hebben. Ik ben trouwens erg benieuwd naar de aankomende film over Freddie en Queen. waarin Sacha Baron Cohen Freddie gaat vertolken. Op de een of andere manier denk ik niet eens dat dit slecht gaat uitpakken. Maar voor deze prent geef ik 3,5 Ster.

SnakeDoc

Begin de laatste jaren steeds meer fan te worden van Queen. Durf inmiddels te zeggen dat het de beste band aller tijden is. Als ik doorgaans een CD koop / beluister dan vind ik daar 2 soms 3,4 met wat geluk 5 nummers echt geweldig van. Queen en Freddie krijgen het voor elkaar dat echt alles steengoed is en (belangrijker) BLIJFT!

Was natuurlijk erg benieuwd naar het verhaal achter de persoon Freddie Mercury die helaas veel te vroeg gestorven is. Bijzonder dat er zoveel naasten aan bod komen in deze documentaire. Zijn moeder, zijn zus (man wat lijkt zij op hem zeg), zijn laatste partner en natuurlijk Miss Montserrat. Allemaal lovende woorden. Toch vond ik het wat minder interessant dat zijn hele jeugd in scene is gezet door een gecast Indies jongetje (wel goed naar het gebit gekeken overigens).

Een leuk stukje geschiedenis, maar ik zie liever wat meer historische beelden, een verhaal achter bepaalde nummers. Bestaat zoiets overigens?

avatar van rep_robert

moviemafketel schreef:

Hij is behoorlijk lang ziek geweest en vanaf het moment dat er definitief AIDS bij hem geconstateerd werd en het daadwerkelijk overlijden heeft hij ontiegelijk veel muziek gemaakt. Dit is dan ongeveer een periode van het voorjaar van 1987 tot november 1991.

Muziek(werken) heeft Freddie op de been gehouden tot vlak voor zijn dood, toen hij echt niet meer verder kon. Denk eigenlijk dat het maken van muziek zijn leven heeft verlengd.

Het laatste nummer wat hij heeft gemaakt is Mother Love , ongeveer 10 dagen voor zijn dood. Het laatste couplet kon niet meer ingezongen worden, die heeft May zelf uiteindelijk ingezongen. Knap dat hij eigenlijk op sterven ligt en dan nog zo iets weet te produceren. Prachtig!

YouTube - Queen - Mother Love

SnakeDoc

Krijg altijd kippenvel van die ene uithaal. Zo ziek zijn, en dan nog dat geluid uit je stront zien te krijgen.

Ongekend!

avatar van Multivitamine

Multivitamine

SnakeDoc schreef:

Freddie was geen voorstander van om uitleg te geven waar nummers over gaan, misschien ook maar goed bij sommige teksten zoals 'Crazy Little Thing Called Love' .

SnakeDoc

We hebben inmiddels natuurlijk 'Days of our Lives'. Dat was toch meer het soort docu waar ik op zat te wachten.

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima documentaire over Freddie Mercury, deze docu duurt maar 1 uur, terwijl de andere versie bijna 2 uren duurt.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Inmiddels heb ik alle docu's van de beste zanger ooit gezien; Freddie Mercury.

Wat een strot, maar wat een bijzondere man was het ook. Bijzonder in zijn kijk op het leven, bijzonder aardig kon hij ook zijn, bescheiden en vergeleken met het podiumbeest kon het ook een teruggetrokken man zijn. Ik hoef er eigenlijk niet teveel woorden aan vuil te maken, er staan hier mooie interviews op. Kortom, een mooi geheel die je als Queenfan zeker moet zien, maar ook al ben je geen fan...ik raad het jullie toch aan om deze te gaan bekijken.

Een mooie docu, maar persoonlijk vind ik de documentaire: Days of our Lives een stuk beter, maar dat komt misschien ook wel door de opening met One Visoin. Wat een héééérlijk nummer is dat toch!

Weinig nieuws...Natuurlijk toch een aardige docu en toch wel brok in de keel bij wat stukjes. Zo jammer dat hij zo jong gestorven is

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2057 berichten

Mijn derde Queen/Freddie-docu na Days of or Lives en The Great Pretender. Ik vond de eerste helft (jeugd) niet zo boeiend, maar na Freddie's vestiging in Engeland begint het interessant te worden. Al is veel informatie dubbel na de andere twee docu's. Voordeel is wel dat Freddie's moeder en zus (Freddie met pruik!), Mary, personal assistant Peter Freestone en partner Jim regelmatig aan het woord zijn. Het is wat dat betreft wel echt een talking heads-documentaire met weinig archiefmateriaal. Ik heb me er niet aan gestoord. De beelden van zijn extravagante verjaardag zijn tof.