• 9.374.535 stemmen

Geregisseerd door: Chris Wedge

Met onder meer: Josh Hutcherson, Amanda Seyfried en Colin Farrell

Releasedatum: 29 mei 2013

Plot Epic

"Discover a world beyond your imagination"

Een tienermeisje wordt getransporteerd naar een diepe bosrijke omgeving waar een strijd gaande is tussen de krachten van het goede en de krachten van het kwade. Ze voegt zich bij een groep wezens en samen worden ze belast met de taak om hun wereld te redden, en die van ons.

Ronin (stemrol)

Mary Katherine (M.K.) (stemrol)

Mandrake (stemrol)

Taxi Driver (stemrol)

Nim Galuu (stemrol)

Van de regisseur van Ice Age en Robots. Vanaf 30 mei 2013 in de bioscoop

avatar van stinissen

Ziet er goed uit maar waarom die vreselijke muziek erbij moet

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Verschrikkelijke muziek maar oh zo mooie beelden. Dit lijkt me weer geweldig

avatar van ibendb

ibendb

Erg sfeervol vind ik. Maar ik moest een paar keer denken aan Tinkerbell en The Spiderwick Chronicles.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van Stephan

Stephan

Geweldige muziek. Mooie beelden en leuke humor. Een beetje Avatar sfeer, maar dan een stuk origineler

avatar van russo

russo

ziet er goed uit, heeft inderdaad heel erg veel weg van avatar

avatar van Minotaures

Minotaures

Aan de hand van de trailer lijkt dit me één van de weinige animatie met een stoer verhaal vol actie, geen standaard zoet liefdesverhaal. Ben best benieuwd hiernaar.

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Ziet er prima uit in de trailer. Ben benieuwd.

avatar van gillie24

gillie24

avatar van koolmeeskip

koolmeeskip

gisteravond gezien leuke film

baspls

Waarom heet de film Epic? De trailer, het plot, draaiboek ect. Er is niets episch aan, lijkt zelfs een beetje op een mix van FernGully en Labirinth (en een hoop flauwe CGI-films). Elfjes en dergelijken, slakken. De makers van deze film weten niet was Epic Fantasy is. Lord of the Rings, The Hobbit, Star Wars, Krull, Dragonslayer, The Neverending Story, Narnia, The Dark Crystal, The Black Cauldron, The Last Unicorn... dat is episch!!

avatar van Starry Night

Starry Night

Het gaat over helden, daarom zal de film Epic heten? De makers laten zich kennelijk niet dicteren wat anderen vinden wat voor episch moet doorgaan. En ik heb in de hele film niet één elfje langs zien komen, ervan uitgaande dat die vleugeltjes hebben.

Erg leuke film. Humoristisch, spannend en heel mooi gemaakt.

avatar van galaxydriver32

galaxydriver32

Lijkt me een erg mooie film!

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Inderdaad een hele mooie film. Qua scenario niet echt verrassend, een soort mix van Lord of the Rings, Narnia, Star Wars en Avatar. Maar de beelden zijn echt prachtig gemaakt en de persoonlijkheden zijn behoorlijk uitgewerkt. Voor mij hadden alleen die slakken niet zo nodig gehoeven......

Oh ja en voor kinderen een prima film, hoewel zo af en toe aan de enge kant.

baspls

Misschien is het inderdaad de moeite waart, hoor. Ga hem in ieder geval zeker kijken, maar ik ga niet betalen om hen in de bios te zien (ik weet niet zeker of het iets is). Maar Starry Night; als ik aan Epic denk dan denk ik aan Epic Fantasy wat een genre is dat uit Sword & Sorcery en SF bestaat. Daar valt dit plot niet onder. Volgens filmcritici is dit een soort remake van de b-film Fern Gully, vandaar elfjes.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Sprookjesachtige landschappen waarin planten zich aan de omstandigheden kunnen aanpassen, vrolijke beestjes (waaronder een vervelende hond) die in het dagelijkse leven meestal geen aandacht krijgen en een -ondanks alle tierelantijn - vrij standaard verloop. Ik wist echter al op voorhand dat dergelijke factoren terug zouden komen dus ik heb geprobeerd me vooral te focussen op de positieve kenmerken en die klus bleek best mee te vallen. Sommige animaties waren best leuk en er staan je een aantal verassingen te wachten. Blinkte nergens echt uit maar keek wel aardig weg.

avatar van maluku2

maluku2

Leuke film. Gisteren in voor premiere gezien.

Mooie animatie.

avatar van tal1b

tal1b

trailer is leuker dan de film

tal1b schreef:

trailer is leuker dan de film

Dat klikt niet echt bemoedigend. (ik vond de trailer namelijk erg slecht)

avatar van Freakshow79

Freakshow79

Spannende, mooi gemaakte animatie die af en toe eng is voor de kleintjes( voor een paar dan . )

Op sommige momenten deed het me even aan avatar denken.

Keek lekker weg.4*

avatar van tal1b

tal1b

Animatie vd karakters vielen wat tegen, met name de vader zeg maar.

avatar van soom

soom

Epic.

Met zo'n titel schep je verwachtingen, ook door de trailer ettelijke malen voorbij te zien schieten, dus ik was erg benieuwd. Ik houd gewoon van animatie/tekenfilms, kan niet genoeg van zulk soort films zien, dus het was afwachten hoe bijzonder episch ik dit ging vinden.

Ik heb al wel eens geschreven, dat ik bij pas één film het 3D echt de moeite waard vond. Meestal betaal ik extra voor een 3D film, en dan voel ik me achteraf nogal genept, vind ik de hond (of toch de kat?) in de zak, want dan stelt het weer eens niets voor. Maar Chris Wedge heeft de/het 3D format ook redelijk goed begrepen. Wauw, wat een prachtige omgevingen schept deze man, ongeloofloos mooi, ik genoot van het verhaal, de vormgeving, de stemmen (ja, zelfs in stemwerk is Amanda Seyfried leuk, ze heeft gewoon een prettig stemgeluid en dat werkt voor M.K gewoon heel goed).

En toch, ook al werkt het/de 3D hier echt heel goed, het is niet zo epic als ik wel gehoopt had. Wellicht door het feit dat ik veel meer heb met ijstijden en ineenstortende werelden, dan met bos en ineenstortende werelden aldaar.

Of wellicht het feit dat de personages hier en daar net ietsje beter uitgewerkt hadden moeten worden. Iets meer aandacht aan bepaalde dingetjes, dat zou de fijngevoeligheid en de sentimentaliteit net ietsje beter hebben geholpen. Nu blijft het voor mij op een 4* steken, omdat het naar alle waarschijnlijkheid iets te serieus is ook. Bij de ene film stoor ik me daar wel een beetje aan, bij de andere film niet. Want ook Ice Age behandelt op zich best wel zware onderwerpen. Maar het wordt met net iets meer luchtigheid gebracht vermoed ik. 4* dus, maar ik had eigenlijk wel gehoopt een 4.5* te kunnen uitdelen.

avatar van wwelover

wwelover

Vermakelijke animatiefilm maar geen hoogschieter. Het is vrij standaard opgebouwd weer. Ook typisch weer dat er bijfiguren zijn (de slakken) die vooral voor de onnozele momenten moeten zorgen. Maar dat doen ze ook goed, komt ook mede door de stemmen. Over het algemeen zijn de stemmen wel prima, niet echt heel bijzonder al vind ik Sudeikis als vader goed gecast. Het ziet er verder vrij aardig uit en de 3D is ook goed.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

wwelover schreef:

Maar dat doen ze ook goed, komt ook mede door de stemmen.

.....

Wat bedoel je nou eigenlijk?

avatar van wwelover

wwelover

John Lee Hooker schreef:

Wat bedoel je nou eigenlijk?

Hehe snap dat het wat raar staat. Maar ik bedoel met die eerste zin dat de Slakken leuk zijn vooral door hun stemmen. Zin daarna gaat meer over de overige stemmen

avatar van Rvdz

Rvdz

Prima animatiefilm,maar nergens echt memorabel en echt grappig wordt het ook nooit. Wel weet Christoph Waltz van een saai figuur als Mandrake nog wel een redelijk imposante bad guy te maken, al moet hij het wel doen met een script wat bij vlagen dramatisch slecht is.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

wwelover schreef:

Eens, maar wel 0,5 lager hier. 3*

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Veel te doorsnee pulp. Wist nergens echt een goed verhaal te vertellen. Meer een overmaat aan cliche's. Alleen de actiescènes zijn de moeite waard. Voor de rest alles behalve episch.