• 9.372.347 stemmen

Geregisseerd door: Steven Knight

Met onder meer: Jason Statham, Agata Buzek en Vicky McClure

Releasedatum: 11 juli 2013

Plot Hummingbird

"All roads don't lead to salvation."

Joey Jones (Jason Statham) is zijn tijd bij de Special Forces in het Midden-Oosten nooit te boven gekomen en zwerft nu door de straten van Londen. Op de vlucht voor een drugsbende belandt hij in een luxe appartement dat voorlopig leeg staat. Joey scheert zich, trekt een pak aan en stapt zo in het rijke leven dat niet van hem is. Hij helpt zijn oude makkers op straat, de non Cristina (Agata Buzek) die hem eten gaf en gaat in een Chinees restaurant werken om zijn schuld af te kunnen lossen. Zijn baas, Mr. Choy (Benedict Wong), heeft echter al snel door dat hij meer kan dan borden wassen en stelt hem aan als bodyguard. Een promotie of een stap richting een carrière in de misdaad?

avatar van tattoobob

tattoobob

Een 2,5 is gewoon een 5 ribas123.

avatar van Re73

Re73

tattoobob schreef:

Een 2,5 is gewoon een 5 ribas123.

waarschijnlijk zij hij vroeger als hij thuis kwam met een 5 dat het een voldoende was

avatar van Re73

Re73

en die non...wtf man. dat wijf kreeg ik echt de kriebels van.]

Inderdaad. Ik had haar nog even opgezocht maar in het echt was het al niet veel beter.

Misschien moet ze even beginnen met een nosejob

avatar van tattoobob

tattoobob

Hihhihihihihi

avatar van -P-

-P-

Wat een saaie rotfilm zeg. Twijfelde nog om hem uit te zetten na een half uur, had ik dat maar gedaan.

avatar van dwid

dwid

avatar van Barry83

Barry83

Heb betere films van Statham gezien, maar ben nu eenmaal fan van hem daarom 3 *

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Statham-film met meeste inhoud en beste acteerwerk. Er is minder actie dan normaal, maar nog steeds heel goed. Verder vond ik de gesprekken tussen Statham en de non boeiend en leuk. En wie die non ook lelijk vind in rode jurk + make up, heeft geen smaak.

avatar van desire73

desire73

Het is net wat anders dan dat je van Jason gewend bent maar ik heb toch erg genoten van deze film.

avatar van spy30

spy30

wat een onwijze bout film ik wilde erheen gaan in de bios

maar kreeg de kans om hem thuis te kijken echt blij dat ik niet naar de bioscoop ben gegaan

ik zag de voorstukjes en dacht echt dit word 1 van ze beste films

maar ik vind het van de laatste jaren de slechtste

jammer

ik vind hem een top acteur

avatar van Franklin1975

Franklin1975

Omdat Despicable Me 2 en Monsters University alleen in 3D (OV) te zien waren, zijn we voor deze film gegaan. Beiden 'fan' van Statham en de eerste film die we in de bios zien.

Het is geen klasse-film als Crank, The Bank Job of Death Race, maar qua verhaal een van zijn betere. Een sympathieke rol, maar had zijn Afganistan-verleden óf beter uitgewerkt mogen worden, óf achterwege gelaten kunnen worden.

avatar van stinissen

Totaal niet mee eens ik persoonlijk vind dit een van de beste films van Statham.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Tja... Matig. Ik moet wel eerlijk toegeven dat Statham zich weer van zijn goede kant heeft laten zien. Maar het verhaal opzich: en

*2.75

• 1948 berichten

Aardige film die op veel punten te langdradig is. De actie is schaars te vinden in deze nieuwste prent van Jason Statham. Veel mensen zullen bedrogen uitkomen, want "Hummingbird" is meer een drama met hier en daar wat actie. Veel mensen zullen deze film afdoen als saai. Het verhaal is redelijk slap, en het acteerwerk is van bepaalde actrices echt belabberd slecht, en dan doel ik op Agata Buzek.

Voor de rest niets nieuws onder de zon. Met hier en daar mooie beelden van London en een redelijke soundtrack, vond ik de film nog best te pruimen. Het is zeker geen film die ik op korte termijn nog eens hoef te zien, maar echt slecht werd het ook niet. Statham stond op de automatische piloot, met een enkele uitschieter waar hij emotie probeert te tonen in zijn acteerspel. Statham kan het beter bij zijn pief-paf-poef filmpjes houden, daar is hij echt goed in. Dit genre kan hij beter aan andere acteurs over laten die wel goed zijn binnen het drama genre.

Spannend word de film ook nergens, en ik heb me af en toe zitten afvragen waar het nou allemaal naar toe moest gaan. Ook overbodige scènes en situaties maken de film er niet veel beter op. Er zit op sommige punten wel humor in de film, maar ook dat redt de film niet echt.

3* voor een avondje vermaak, die misschien 15 tot 20 minuten korter had gemogen.

m1chel schreef:

De actie is schaars te vinden in deze nieuwste prent van Jason Statham. Veel mensen zullen bedrogen uitkomen, want "Hummingbird" is meer een drama met hier en daar wat actie..

persoonlijk vind ik het jammer dat veel mensen idd ervan uitgaan dat dit

een actiefilm is( wat ergens natuurlijk wel logisch is: denk je aan Statham dan denk je aan

actie) en dan kan het tegenvallen en beinvloed dat (denk ik) het stemgedrag van sommige mensen.

Bij het zien van de trailer is het mij wel duidelijk dat dit geen actiefilm is.

Woensdag ga ik deze film bewonderen

mar007 schreef:

Ik persoonlijk vind ik het jammer dat veel mensen idd ervan uitgaan dat dit

Bij het zien van de trailer is het mij wel duidelijk dat dit geen actiefilm is.

Woensdag ga ik deze film bewonderen

Tja, ik was ook al niet van een echte Statham film uitgegaan, maar door het zwakke acteerspel en het iets te voorspelbare en makkelijke verhaal viel hij tegen. Niet slech, zeker niet... maar ook niet echt goed. Ik denk trouwens na deze film dat Statham de perfecte opvolger zou zijn voor Daniël Graig als James Bond. Maar voor deze film, laten we hopen dat het eenmalig was voor Statham. Veel plezier woensdag, en ik hoop dat je hem goed vind

Thanks!

Statham als bond mijn droom( en ook van statham zelf trouwens)

• 1948 berichten

Na de blonde Bond een kale Bond ... Maar even alle gekheid op een stokkie, ik denk serieus dat hij een hele goeie Bond zou zijn. Maar het word een beetje offtopic nu.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Én die non als Bondgirl dan

• 1948 berichten

Dat vond ik echt een hele slecht actrice die non. Dat was ook trouwens echt een minpunt van de film.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Onzin, ze acteert juist heel goed. Zowel brave non als gewillige/humoristische single (als ze dronken is). Ik denk dat jij eerder geïrriteerd bent door haar accent en uiterlijk.

• 1948 berichten

Zeker niet, alhoewel dat accent er idd erg slecht uitkwam. En waarom zou het onzin zijn? Ik vond haar bar slecht acteren, of mag ik dat niet vinden?

avatar van barcam

barcam

Voor mij de beste Jason Statham tot nu toe. De actie fans zullen hier wel geen ruk aan vinden maar vind het positief dat dit een film met iets meer inhoud is. Deze poging van Statham tot meer serieus acteur valt best mee.

avatar van Kirovakanci

Kirovakanci

Gisteren in de bios gezien, ik vond hem echt een goede film! De combinatie drama/actie sprak mij erg aan en Jason Statham speelde zijn rol erg goed. Ik vond het een aangrijpend verhaal, vooral door het feit dat een 'gangster' min of meer verliefd wordt op een non en alles voor haar geeft. Ik merkte in de zaal al dat een aantal mensen dit verhaal niet goed begrepen, vaak werd er ook gelachen wanneer de non in beeld was, dit denk ik door het feit dat ze niet aantrekkelijk was en niet bij Jason Statham paste (?) Ik vond de non juist goed spelen, ze was aantrekkelijk op haar eigen manier, komisch en haar accent beviel me!

avatar van james_cameron

Unaniem gekraakt, maar ik moet zeggen dat ik de film best kon waarderen. De mengeling van melodrama en misdaad werkt niet overal even goed, dat is een feit, resulterend in een onevenwichtige, bij vlagen nogal rommelige film. Wat ik echter sterk vind is de wat meer ambitieuze rol van Statham en de vele aparte/ bizarre plotdetails, die de film onderscheiden van veel genregenoten. Qua toon zwalkt het geheel heen en weer en regisseur Steven Knight heeft wellicht teveel hooi op de vork genomen voor zijn regiedebuut, maar hij durft in ieder geval wel.

mar007

You've got a knife and i've got a spoon
Tell me what happened to her,or i'll kill you with this spoon

Een verrassend gevoelige film met een serieuze rol van statham.
In deze film speelt hij een dakloze ex-soldaat met een oorlogstrauma en een
drankprobleem,steelt hij iemands identiteit en wordt verliefd op een non.
Dit alles speelt zich af in de straten van londen wat erg mooi in beeld wordt gebracht.
Best een zwaar beladen film waarin we een hoop problemen voor onze kiezen krijgen.

Actie is zoals verwacht erg schaars, maar de actiescenes die we te zien krijgen
waren weer van grote klasse zoals alleen statham dat kan.
Het acteerwerk van zowel statham als agata buzek was prima in orde.

Het einde vond ik wat minder geslaagd,had wat meer aandacht aan besteed
mogen worden.
Ik had liever een daadwerkelijke arrestatie gezien,nu bleef het nogal vaag

Voor mij een geslaagde film.

dikke 4*

avatar van joolstein

joolstein

Nee, deze film van Statham was niet oké! Hij heeft nog steeds een goede kop. Maar aan het verhaal zaten voor mij toch te veel haken en gezwijmel. Soldaat die pts heeft oké. Die afkick crimineel wordt en goede dingen wil doen ergens tussendoor een non verleid die dan toch non blijft. Wat een larie. Echt zo' n film die gevoelig wil zijn( of een boodschap erin wil stoppen) maar waar het nergens lukt. Veel actie-acteurs gaan daar op stuk. Jason Statham helaas ook. Vind wel dat ie het moet blijven proberen. Er komt zeker voor hem nog weleens een goed script langs. Dan slaagt hij zeker wel!!!

avatar van henkula

henkula

Ik moest denken aan Humphrey Bogart toen ik deze film keek en niet in negatieve zin, gewoon het type, verliefd worden op een non.

avatar van yerun

yerun

Zojuist terug uit de bios en de film heeft een positieve indruk achtergelaten. Ik had stiekem gehoopt op een film zonder 1 lange reeks van smijt, knok, en gooi-geweld en gelukkig bleek dit ook het geval.

De film heeft wat mij betreft de juiste mix van actie/drama/humor/film noir, hoe je t ook noemen wilt.

Fijn om es wat anders te zien dan de "standaard" Statham-film.

Ik vind em 1 van de betere.

avatar van Grooveman1

Grooveman1

Afgelopen week deze film gezien. Helaas niet wat ik ervan verwacht had. De meeste van de Jason Statham films spreken me erg aan (Transporter, Chaos, The Mechanic, Death Race etc). Maar het was mij teveel drama, te weinig spanning/actie. Teveel dialogen, Jason moet het voornamelijk van zijn actiescenes hebben. Dat ontbrak in deze film.