Genre: Oorlog / Komedie
Verenigd Koninkrijk / Duitsland
Geregisseerd door: Gregor Jordan
Met onder meer: Joaquin Phoenix, Anna Paquin en Ed Harris
Plot Buffalo Soldiers
"War is hell... but peace is f*#!%!! boring."
1989: de Berlijnse muur staat op het punt te vallen. Op de Theodore Roosevelt Army Base, verkoopt Ray Elwood veel op de zwarte markt. Als er een nieuwe sergeant op de basis verschijnt, met de bedoeling de basis weer 'schoon' te maken, denkt Elwood dat hij niet veel problemen met hem zal krijgen. Maar daar zou hij wel eens ongelijk in kunnen krijgen.
Ray Elwood
Pfc. Brian Knoll
General Lancaster
Colonel Marshall
Sexy Lee Ryan
Heb deze film gisteren gekocht, vandaag gekeken.
Heb er erg van genoten vond het een goeie film.
Ook veel grappige momenten.
Joaquin weer erg lekker
Absoluut ook een geweldig acteur _o_
aerogp1
Ik vond hier eigenlijk weinig comedie aan. Vrij serieus verhaal. Poster is dan ook niet echt van toepassing.
Dead01
- 1977 stemmen
Nog eens herbeken en ga mijn stem niet verlagen.Vind het nog een leuke film ,komen wat grappige stukken in enkel einde is wat raar vind ik met die val.Voor de rest wel verhaal met niet zo veel inhoud maar toch nog leuk om naar te kijken:-).
Diesel
Falling. My worst fear is falling, falling like a bomb. You see, life for me is about distractions. I try to keep looking up and forget about what's down. But when I dream... I fall.
MarkFish
Goeie satire. Ik vond hem erg grappig. Die hele instelling van die 'soldaten' geeft reden tot humor. Toen ze in die tank zaten en na een shot een tactische manoeuvre moesten uitvoeren. Geweldig!. Dat Harris zich ook verontschuldigt bij Phoenix als die em even terechtzet. Mooie rol van Phoenix, ook van die Top (ik ken hem uit Training Day).
El*Mariachi
Leuk filmpje, al is de humor wel erg donker. Ik vond hem namelijk vrij spannend. Haha, die soldaten die helemaal stoned werden aant einde was best wel lachen.
boerenpummel
Wel een goed begin, maar na verloop van tijd vervalt de film in cliches en wordt het ook wat minder met de komische momenten.
Purmerend
Die scene in die tank was wel grappig dat ze over het tankstation reden.
raymondg
Steengoeie film. Heb hem al 3 keer gezien en heb er intussen wel weer eens zin in om deze in de DVD speler the deponeren.
orbit
- 12092 berichten
Heerlijke zwarte komedie! Mooie rol voor Phoenix en ook Harris is meesterlijk. Ik heb me af en toe kapot gelachen.
Donkerwoud
Heerlijk gitzwarte satire op het leger en hun houding t.a.v. de dingen. Het klopt aardig met de verhalen die ik van mijn pa en zijn kortstondige militaire verleden mee krijg.
forum1nl
Matig filmpje, en zeker niet grappig, heb hem na een half uur uitgezet. 2* omdat ik het toch nog 30 minuten heb volgehouden
Syko
Dan geef je nog best hoog, aangezien je het maar een half uur vol hield.. toch?
Receiver
Vond 'm vrij matig. Meer van verwacht. Saai en vooral heel erg flauw.
Goldenskull
Vanmiddag gekeken en ik kan nu nog steeds gniffelen om die tank scene met de stonede militairen in het begin
Leuke satire, waarin Phoenix goed speelt. 3,5*
coldheaven
Geweldig filmpje met passende muziek (Public Enemy!) en een paar onvergetelijke scènes. Phoenix speelde formidabel en zoals Goldenskull hieronder al zei.....die tankscène.......Fuck. What the hell is... two nine... alpha romeo?
Ik had eigenlijk wel gehoopt (en verwacht) dat de soundtrack van deze film, hoe zou het ook anders met die titel, Buffalo Soldier van Bob Marley zou zijn. Schijn bedriegt..
Om dan toch even 'n minpunt van de film te noemen; het einde was afgeraffeld als een malle; een officier, luitenant officier, een bende heroïnekwekers én een compleet arrestatieteam worden bij de explosie weggevaagd, en niemand die daar vervolgens naar omkijkt. Zelfs het vriendinnetje van Phoenix laat geen traan om de dood van haar vader. Hier hadden ze volgens mij wel meer mee kunnen doen. Niet een melancholisch drama ofzo, maar toch.. Laat dit je echter niet hinderen deze komische actiefilm te kijken!
Tja, meer kan ik er eigenlijk ook niet over kwijt zonder iets weg te geven van de film, op deze laatste oneliner na dan:
One thousand gallons of Mop & Glow... my God, do we really need that much?
Well, cleanliness is next to godliness.
JDSsmetje
Donderdag 22u20 op 2be. Ga zeker kijken, ik vind joaquan phoenix een van de beste acteurs. Met daar nog eens Ed Harris bij.
JDSsmetje
Wat mij hier toch wel erg opviel is dat er in Buffalo Soldiers enorm veel genre's zitten. Oorlog, komedie, romantiek, actie en 2be noemde dit zelf een misdaaddrama. Het voordeel van zoveel genres in één film is dat iedereen die wel een beetje graag ziet, het nadeel is dat als je bv. niet van romantiek houdt deze film nooit je lievelingsfilm kan worden en dat merkte ik wel een beetje.
Ikzelf vind het anders wel eens leuk dat deze een stapje verder gaat. Normaalgezien gaat het in zulke films over drugsmokkel maar hier gaat het over drugs produceren. Sommigen hebben daar wat problemen mee omdat dat inderdaad wel wat onrealistisch is maar ik totaal niet, ik vind het zelf vernieuwend en erg leuk gevonden.
Het bijvoegsel van de val van de berlijnse muur daarintegen vond ik wat onnodig, maar het kan er zeker door.
Wat ik deze film wel goed vind is dat men niet te ver of niet te veel humor gebruikt. In deze film is het nu eenmaal niet de ene mop achter de andere en ik vind dat wel goed. Het geeft je een beetje rust en daar komt er een ander genre tussenpiepen.
Wat ik ook wel erg goed vind aan Buffalo Soldiers is dat deze film weinig of geen clichés bevat en ook weinig scriptfoutjes. Over voorspelbaarheid gesproken moet ik toch zeggen dat dit verhaaltje een beetje voorspelbaar was maar dat betekent nog niet dat iedereen direct het einde al weet. De muziek is anders wel goed.
Ik wou eigenlijk heel graag naar deze film kijken gedeeltelijk omdat Joaquin Phoenix meespeelt wat ik toch wel een erg goede acteur vind. Ik kan niet zeggen dat hij me teleurgesteld heeft of dat hij niet goed acteerde maar ik zie hem toch liever acteren bij de iets serieuzere films als return to paradise. Ed Harris vond ik nog de beste acteur van al in deze prent. Hij veraste me erg en kon me goed aan het lachen krijgen met het serieus maar toch grappig zijn. Scott Glenn was zeker ook niet slecht maar hij ging toch af en toe een beetje over de drempel van over-acting. Micheal Pena die ik al kende van World Trace Center en Shooter veraste me opnieuw. Ik heb 3 films gezien waarin hij acteerde en ik vind hem erg goed spelen en erg goed zijn rol inbeelden. Verder hebben we nog Anna Paquin waarvan ik feitelijk nog geen enkele volledig film van gezien heb tot nu die toch wel goed de rol van het onschuldige meisje speelt.
brielen
Ik vond de film in het begin grappig en leuk, werdt dan ernstig en bij momenten hard om dan te eindigen met een positieve, humoristische noot.
Film die gericht is naar een breed publiek. 3.
Tarkus
Leuke film, die ik toch iets beter had verwacht gezien de cast.
Joaquin Phoenix is goed, maar ik heb hem al betere dingen zien doen.
Toch heb ik me met bepaalde scènes wel kunnen vermaken.
Frok
Vermakelijke film met goede cast. Verveelt niet echt en is leuk als een wegkijkertje.
Verhaal/Script .................................................. 3,00
Acteerwerk ....................................................... 3,00
Cinematografie ............................................... 2,50
Muziek/Speelduur e.d. ................................... 2,50
DwarreI
De film is minder platvloers dan de poster in eerste instantie doet vermoeden en geeft nog redelijk wat stof tot nadenken.
Ondanks het nogal afgezaagde einde zeker het kijken waard..
jipt
Lekker provocerend misdaad, oorlog, romantiek, actie, komedie. Vond het allemaal toch erg cool, af en toe saai en dat romantiek had er van mij uitgenomen. De scène met de tank is geniaal.
kleine 3,5*
Filmkriebel
Berlijn 1989. In afwachting van de val van de muur, zitten de Amerikaanse troepen zich dood te vervelen in de kazernes. Elwood maakt er het beste van met de tijd die hem is gegeven : zijn kamer heeft alle comfort, hij dealt in drugs en wapens en is een graag geziene soldaat bij zijn pathetische superieur, wiens verveelde vrouw hij nu en dan eens wipt. Er dreigt een einde te komen aan zijn luxeleventje wanneer hij een nieuwe superieur krijgt die vastberaden is om er met de grove borstel doorheen te vegen.
Geen film waar de US Army fier op zal zijn want je krijgt één groot schaamtelijk circus te zien. De release werd destijds zelfs met 1 jaar uitgesteld onder druk van het Amerikaanse leger
Phoenix en Scott Glenn spelen voortreffelijk. De één als een slimme nietsnut, de andere als bikkelharde officier. Het is geen film met grote quotes en fijne dialoog. De lollige situaties daarentegen volgen elkaar voortdurend op met als hoogtepunt de tankscène .
Helemaal mijn ding dit soort sarcastische films. 4*
Kr!kke
Leuke oorlogskomedie, met een sublieme Phoenix. Er zitten een aantal zeer amusante scènes in, waarbij ik de scène met de tank echt hilarisch vond. Jammer genoeg wisselt de film deze enorm sterke en grappige stukken af met stukken die slechts matig zijn.
Olifantenstaart
Een echte aanrader! Geen typische oorlogsfilm - de setting is ook niet voor niks de Koude Oorlog - wel een originele satire op het naoorlogse kazerneleven van de Amerikanen in Berlijn. Een opvallend vrolijke sfeer in een nochtans verziekt systeem anno 1989. Leunt mijn inziens eerder aan naar de 4 sterren dan naar de 3, gelukkig is de tussenoptie mogelijk.
N23
Leuke film.
Een die je op tv ziet en dan volgt en dus leuk voor een keertje.
adso
Lekker hoor, al die HAAT... maar om de woede nou tot zo een kookpunt te doen stijgen...
SnakeDoc
Grappig wraak filmpje, maar behoorlijk overdreven natuurlijk. Begrijp nog steeds niet zo goed waarom de haat van de nieuwe sergeant zo groot was dat hij Elwood zo nodig moest vermoorden.
Filmpje schommelt tussen de 2,5 en 3 sterretjes. Voorlopig maar even die 3 aanhouden.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

State of Grace

Margin Call
Drama / Thriller, 2011

Two Lovers
Drama / Romantiek, 2008
duitslandberlin wallcorruptieseksgebaseerd op boekjunkieblack marketheroïneonderzoeklegerpolitiebase moorddonkere komediecoloneldrugsmilitary policerogue jaren 80black comedy1989