• 9.373.686 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Duitsland

Geregisseerd door: Gregor Jordan

Met onder meer: Joaquin Phoenix, Anna Paquin en Ed Harris

Plot Buffalo Soldiers

"War is hell... but peace is f*#!%!! boring."

1989: de Berlijnse muur staat op het punt te vallen. Op de Theodore Roosevelt Army Base, verkoopt Ray Elwood veel op de zwarte markt. Als er een nieuwe sergeant op de basis verschijnt, met de bedoeling de basis weer 'schoon' te maken, denkt Elwood dat hij niet veel problemen met hem zal krijgen. Maar daar zou hij wel eens ongelijk in kunnen krijgen.

Colonel Berman

Engel_Eyes

deze film is tog van 2003

avatar van titan

titan

Tog? Het moet niet gekker worden...

avatar van jacom

jacom

heerlijke zwarte satire met een uitstekende j. phoenix en een verrukkelijke soundtrack

****

avatar van KillaJah

KillaJah

Ik wou deze 2 weken geleden gaan zien in een Belgische bioscoop maar ze speelden hem alleen nog maar in Brussel . Terwijl de film nog geen maand uit was. Zal ik moeten wachten tot hij op dvd uit is. Weet iemand wanneer dat ongeveer is?

avatar van stinissen

Ik ging ook naar deze film met een gevoel van ahum.. en tot mijn verbazing was dit een uitstekende zwarte satire, met een glansrol van Scott Glenn als de brute Sgt. Lee. Joaquin Phoenix zet zo als vaak weer een geloofwaardig karakter neer, en dit samen geef ik de film een dikke 7 dus 3.5 *.

Jordy

Ja leuk filmpje, deed me een beetje aan Three Kings denken. Geweldige soundtrack ook (PE, DeLa).

Een dikke zeven dus 3 *

Soundtrack was zeer oke inderdaad. Leuke rol ook van Joaquin Phoenix in deze originele komedie. Wel een beetje erg vergezocht, ik bedoel die basis leek wel een soort South Central, maar toch wel grappig.

avatar van KillaJah

KillaJah

Ik had erg hoge verwachtingen voor deze film. Vond hem erg sterk beginnen (ik vond dat stukje met die tank zo grappig) maar vond hem een beetje verslappen naar het einde toe. De muziek was inderdaad erg goed en het acteren ook. Ik vraag me af of het er echt zo aan toe ging in de basissen. Het zal waarschijnlijk wel wat overdeven zijn. 3.5

avatar van Filmtombe

Filmtombe

Had eveneens hoge verwachtingen, maar vond hem erg tegenvallen. Helemaal daar de trailer meer een komedie beloofde, terwijl dit niet echt een erg grappige film was... beetje duister en gemeen allemaal, niks voor mij. Nare film.

avatar van jassonn

jassonn

Hoe kan het dat een film uit 2001 nu nog bij ons uit moet komen?

Jordy

Na 11 september was een kritische film over het Amerikaanse leger niet meer zo gewenst, hij heeft een paar jaar op de planken gelegen.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Het verhaal heeft een beetje weg van Sgt. Bilko denk ik ?

avatar van wackyboy

wackyboy

Beetje vreemde film dit. Geen idee of Amerikaanse bases in Duitsland zo overdreven crimineel zijn als in deze film wordt geschetst. Een vriend van mij zat destijds in Zuid Duitsland als dienstplichtig soldaat en daar kwamen wel mensen vandaan met een enorm alcohol of drugsprobleem. Inderdaad voornamelijk door de verveling. Heb zelf ook nog mijn dienstplicht uitgezeten en verhalen over zwarte handel en goedkope dealtjes zijn zo ongeveer standaard. Maar soldaten die op grote schaal drugs fabriceren, dat lijkt me wat vergezocht. Lijkt me ook niet echt nodig, zo moeilijk is het toch niet om in Europa aan harddrugs te komen?

Maar goed. Het donkere sfeertje in de film sprak me wel aan, Joaquin Phoenix is een goede acteur en de tankscene vond ik ook erg grappig. Verder als drie sterren kom ik alleen niet.

jassonn schreef:

Hoe kan het dat een film uit 2001 nu nog bij ons uit moet komen?

de film werd op filmfestival van Toronto op 10 sept 2001 aangekocht, de dag nadien was er 9/11 en niemand wou de film nog uitbrengen. Nu is de film eindelijk op DVD uit. Ik ben er alleszins heel benieuwd naar.

Jordy schreef:

Een dikke zeven dus 3 *

Van wie is de soundtrack dan? PE = ? DeLa= DelaSoul?

Jordy

Er waren nummers te horen van Public Enemy en De La Soul (inderdaad)

Jordy schreef:

Er waren nummers te horen van Public Enemy en De La Soul (inderdaad)

Ik zie het al, een hippe soundtrack. En de score was van David Holmes niet? Als verzamelaar, zal deze zeker dan niet mogen ontbreken.

een hippe soundtrack

Juist niet, allemaal hiphop-klassiekers uit de tijd dat deze film zich afspeelde

avatar van emanuel

emanuel

Deze wou ik in de cinema zien maar hij was er al uit voor ik de kans kreeg nu eindelijk gezien op dvd leuke film fantastische zwarte humor en voor de rest goed geacteerd van phoenix

Bloompje

wat een hilarische film. twee jaar op moeten wachten. pff, deze film verdiende dat niet. de zwarte humor beviel me heel erg. joaquin phoenix was enorm op dreef, een dankbare rol. goeie soundtrack van david holmes.

er hadden wel wat extras op de dvd mogen staan, maar laat dat de pret niet bederven. ik ben blij dat de dvd er eindelijk is.

een 5*

Anatolia

Inderdaad: grote zonde dat niet veel mensen er naar omkijken. Toen het nog in de bioscoop was, ging ik er niet heen omdat ik een soort teen movie verwachtte (kende Phoenix nog niet goed genoeg).

Werd dus aangenaam verrast.

Bovendien heeft mijn favoriete Turkse acteur (van dit moment) een kleine, maar leuke rol: Haluk Bilginer als The Turk.

P.S. Het eerste nieuwsbericht dat ik vanmorgen (na het kijken van deze film dus) op het journaal hoorde: 'Acht mariniers dreigen te worden ontslagen omdat ze zich op de Antillen schuldig hebben gemaakt aan drugshandel.'

avatar van dope

dope

• 20060 stemmen

Ik had nog nooit van deze film gehoord, maar ik heb me echt geamuseerd met deze onverwachte film! Joaquin Phoenix speelt super! Dit is een aanrader! 4,5*

avatar van V

V

Erg goede film, met een origineel verhaal. Phoenix en Glenn spelen erg sterk, maar Harris steekt er toch echt met kop en schouders boven uit, heerlijk om naar te kijken!! 4*

Anatolia

Ja, die Harris is inderdaad erg goed zeg.

avatar van De GeuS

De GeuS

Oorlog... komedie.... het was eigenlijk niks van dit alles, alleen een oninteressant rommeltje; 2*....

avatar van Justice4All

Justice4All

Anatolia hoe vond je Haluk Bilginer hier?

Anatolia

Bilginer kan ik nooit iets anders dan 'goed' vinden.

Ga trouwens 6 berichten omhoog

avatar van Justice4All

Justice4All

Nee ik bedoel eigenlijk, of het rol echt is iets voor hem weggelegd is. Ik vind hem trouwens ook goed acteren. Ik persoonlijk vond voor hem niet weggelegd. Omdat hij als mafiabaas/bendeleider hoe je ook wilt noemen niet echt overtuigen "tough guy" overkomen. Net als Scarface

Anatolia

O zo. Nou ja, hij speelde natuurlijk geen jonge Cubaanse gangster, maar een 40-50-jarige Turks-Duitse maffiabaas. Ik vond hem wel overtuigen.