Genre: Oorlog / Drama
Releasedatum: 20 december 2012
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Het Bombardement
Liefdesdrama tussen de jonge bokser Vincent (Jan Smit) en de verloofde Eva (Roos van Erkel). Terwijl de oorlog in Nederland uitbreekt, ontvlamt ook hun even heftige als onmogelijke liefde. Dan breekt 14 mei 1940 aan, de dag dat het centrum van Rotterdam gebombardeerd wordt en de jonge geliefden elkaar uit het oog verliezen.
Vincent de Graaf
Aunt Anke
German Officer
Old Vincent de Graaf
mjk87 (moderator films)
Na het zien van deze 'film' begrijp ik weer waarom ik nl films geen bal aan vind ( op een enkele na)
Zoals vaker in deze topic gemeld|: ze zijn er wel maar het is even buiten de populaire paden zoeken.
Ste*
- 2072 berichten
Nou, huilen met de pet op.
Het is, nog los van zijn acteerprestaties, belachelijk om Jan Smit hiervoor te casten. Er is natuurlijk geen mens die het personage ziet, iedereen kijkt alleen naar hoe Jan Smit staat te acteren. Om nog maar niet te spreken van zijn lelijke accent. De acteerprestaties van vrijwel iedereen zijn onder de maat, alleen Roos van Erkel en die vent van haar waren wel aardig oke.
Het zwartwit tussendoor is aardig overbodig en door heel de film heen erg inconsequent.
De voice-over van Aart Staartjes slaat ook nogal de plank mis. Lijkt wel een kinderprogramma over de oorlog op deze manier.
Het plot en het script slaan nergens op. De ene na de andere irrelevante kutscène, het boksen voegt niks toe, en dat hele klote-bombardement gebeurt maar niet.
Uiteindelijk is het bombardement qua shots en spanning redelijk gedaan, maar dan heb je al bijna anderhalf uur naar een klotefilm zitten kijken, dus veel goed maakt het niet.
Boompus
Ik heb deze film bij de videotheek gehuurd... en toen ik 'm weer terugbracht kreeg ik zomaar ongevraagd mijn geld terug plus een verontschuldiging voor mijn verloren tijd.
Re73
Bestaan die dan nog? Videotheken?
Daarom is die grap ook zo leuk, een grap in een grap

tommykonijn
Dat is dan wel een nette videotheek
otherfool
Het is hip deze film af te zeiken maar ik vond het wel een aardig werkje eigenlijk. Goed, de archiefbeelden tussendoor zijn soms wat storend maar het verhaaltje rond het frisse duo Smit en Van Erkel was bijzonder amusant. Voor historische acuratesse en diepgang hoef je Het Bombardement (sowieso maar een klein onderdeeltje van de film) absoluut niet op te zetten, voor een sterk uitgevoerde ontluikende romance wel.
3*.
Sterk? Gaat het bij jullie echt zo daar in Noord Groningen.....
otherfool
Zijn al je 161 (!) bijdrages bij deze film zo sterk?
Maar goed, fris duo, leuke romance, ja niks mis mee.
Quentin
Zijn al je 161 (!) bijdrages bij deze film zo sterk?
Ik zou zeggen, oordeel zelf. Misschien kun je er een top 10 lijstje van maken.
Re73
Ik zou zeggen, oordeel zelf. Misschien kun je er een top 10 lijstje van maken.

Dogie Hogan
Alleen vanwege Roos van Erkel de moeite van 't kijken waard.
Prima, maar ondergewaardeerde actrice; ze draagt nog enigsinds de fim.
Regisseurs moeten echter geen celebs als acteur inzetten; J. de Mol Jr. was ook stoorzender in 'Zwartboek'.
Alleen vanwege Roos van Erkel de moeite van 't kijken waard.
smaken verschillen maar voor Roos van Erkel gaat de broek niet bollen.
Alleen vanwege Roos van Erkel de moeite van 't kijken waard.
Prima, maar ondergewaardeerde actrice; ze draagt nog enigsinds de fim.
Van wat ik zag, vond ik haar slechter dan Smit.
De hoofdroi werd gespeeld door een nog bekender persoon....
Lefgozer
Volgens mij doelt Dogie_Hogan op de acteerprestaties van Roos van Erkel. Ik lees nergens iets over een groeiend lid in zijn broek.
Pelagatti
Het Bombardement gekeken met enorm lage verwachtingen en het bleek dat dat eigenlijk nergens voor nodig was. Het verhaal is interessant genoeg, alhoewel het meer een liefdesverhaal is dan een oorlogsfilm. Nouja het is natuurlijk ook gewoon een liefdesverhaal in de oorlog. Net zoals Pearl Harbour eigenlijk. Niks mis mee, behalve dan dat Jan Smit geen geboren acteur is en Roos van Erkel ook nog wel wat acteerlessen kan gebruiken. Voor mij een onverwachts einde, wat de film compleet maakt. De negatieve recensies zijn dus naar mijn mening erg overtrokken. Maar oke, smaken verschillen!
Ebenezer Scrooge
Dat stukje dat Jan Smit op de vlucht slaat voor de Duitsers op zijn bakkerskar leek wel een scene
m1chel
- 1948 berichten
uit een film van Louis de Funes.
dan moeten die andere 17 films wel erg slecht zijn. Iemand een lijstje?
Edit:
Stony Brook Film Festival - stonybrookfilmfestival.com
Komt ook meteen de aap uit de mouw. Prijzen zijn gesponsoord door HBO, co producent van de film(s). En elke film heeft een prijs gewonnen.
(wij van wc eend adviseren wc eend
Verder totaal onbeduidend festival van een nietige universiteit.
Apster
Ate de Jong lijdt volgens mij aan grootheidswaanzin.
morpheus2000
uit een film van Louis de Funes.
Dat was wel erg hilarisch. Een opeenstapeling van lachwekkende scènes. Duitsers die met 3 rubberbootjes Rotterdam binnen varen, Jan met zijn kar en daarop zijn geliefde fietsen snel weg en staan ineens vlak voor een groepje Nederlandse soldaten die staan te schieten op vliegtuigen die onbereikbaar hoog in de lucht vliegen, Jan fiets verder en fietst ineens Blijdorp binnen. Rijdt daar spontaan een Duitse parachutist aan met zijn kar, krijgt de parachute over zich heen, zit erin vast en hoekt ondertussen die Duitser ook nog ff neer. En als klapstuk rent Jan samen met zijn love interest een gebouw binnen, waar een olifant vrij in rondloopt. En daar gaat hij nog even proberen om die olifant op te tillen.......
Je moet er maar opkomen om dit in je film te zetten.
Ebenezer Scrooge
Je moet er maar opkomen om dit in je film te zetten.
Vandaar de naam Blij Dorp natuurlijk
the crook
Tenenkrommend slecht, Jan Smit kan misschien leuk zingen, maar dit moet ie maar niet meer doen...
Gustaf de 2e
Jezus, wat was deze film eng zeg! En die goeie acteurs maakte het helemaal af.
Re73
Jezus, wat was deze film eng zeg! En die goeie acteurs maakte het helemaal af.
Of je zit de boel in de maling te nemen of je bericht is bij de verkeerde film geplaatst.
fox_bert
Inderdaad zeker niet zo slecht als de meeste mensen doen voorkomen.
Historisch gezien zwakke film, maar het romantische gedeelte was prima verfilmd.
Erg Titanic achtig.
Re73
Inderdaad zeker niet zo slecht als de meeste mensen doen voorkomen.
Erg Titanic achtig.
Even kijken .... Jan Smit vs Leonardo di caprio en Roos van Erkel vs Kate Winslet.... en een bakkerskarretje vs een cruiseschip euh sorry maar ik zie geen vergelijk

Bride Flight
Drama / Romantiek, 2008