• 9.378.966 stemmen

Gesproken taal: Nederlands en Hongaars

Releasedatum: 18 oktober 2012

Plot De Marathon

"You never walk alone"

De Rotterdamse vrienden Gerard, Leo, Kees en Nico werken gebroederlijk samen in de garage van Gerard, maar de zaken gaan niet al te best. Het viertal komt op het lumineuze idee zich te laten sponsoren en mee te doen aan de marathon van Rotterdam om op die manier de garage van de ondergang te redden. Voor de maten staat er met de voorbereidingen op deze prestigieuze loop en het redden van de garage echter meer op het spel dan alleen het halen van de finish...

• 20220 berichten

Natuurlijk is de dokter een karikatuur, maar vind het wel mooi dat ze de desinteresse van doktoren aan de tand voelen. Over het algemeen zijn doktoren pillenvoorschrijvers en slecht-nieuws-gevers. Meer niet.

avatar van suusjes

suusjes

Wat een geweldige film is dit. In het begin is het lachen gieren brullen, maar even later is het gewoon doodstil in de zaal. Ik kan niets bedenken wat ik hier slecht aan vond. Een lach en een traan, goed acteerwerk en dus ook heel goede cast. Echt de moeite waard om naar te kijken, ook als je niet uit Rotterdam komt en niet van hardlopen houdt. Ik was echt onder de indruk.

• 20220 berichten

Grappig, hoorde vanavond van v. Waardenberg dat deze film 10 jaar geleden al op de planning stond om uitgebracht te worden. Hoofdrolspelers zouden toen o.a. Wilfried de Jong en John Buijsman zijn. Maar er was geen geld. Blij dat Eyeworks het toch zag zitten.

avatar van Timba69

Timba69

Prima Nederlandse film. De karakters zijn zeer sterk vorm gegeven. Normaal erger ik mij nog wel eens aan het vele gevloek in een film, maar in deze film hoorde het er gewoon bij. De rotterdamse sfeer was goed voelbaar en de mix van humor en drama pakkend.

avatar van Reinbo

Wat zijn de bezoekerscijfers?

avatar van Reinbo

Mmm. Marathon zakt een plaatsje, maar op 3 achter Skyfall en Twillight 8 is nog steeds een goede positie. Levert ook maar 21% in. Die 250.000 bezoekers gaat die zo wel halen. Nog voor Sinterklaas zelfs.

avatar van Quido

Quido

Zal met Alles is Liefde straks nog wel verder terugvallen. Valt ook minder op te halen nu natuurlijk, doordat het aantal vertoningen sterk zal gaan dalen.

avatar van Reinbo

Betwijfel of die leuker zal zijn, maar het zal wel een flinke hap uit het potentieel halen. Toch verwacht ik dat De marathon nog wel even door zal lopen. Kijk maar eens naar de reacties, die blijven onverminderd positief.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Die 250.000 zal die wel halen inderdaad, dat is al een nette prestatie..echt benieuwd naar het budget van de film

avatar van Quido

Quido

Reinbo schreef:

Toch verwacht ik dat De marathon nog wel even door zal lopen.

Dat denk ik ook wel, maar Platina gaat ie zeker niet meer halen.

avatar van Askikker

Askikker

Sowwie,

maar moet dit ff kwijt;

ga deze film binnenkort voor de tweede keer zien, en mn broek zit nu al gespannen!

Beste film van 2012, knappe jongen die hier overheen komt......

(en ja hoor, ik ben momenteel dronken) hips

Stefan de Walle rules!

avatar van sjaak4life

sjaak4life

Ik heb van begin tot eind genoten van de film! Die heerlijke Rotterdamse humor!

avatar van Basto

Basto

• 11964 berichten

Hillarische film maar weet ook als drama te raken. Verrassing van het jaar voor mij.

Quido schreef:

Dat denk ik ook wel, maar Platina gaat ie zeker niet meer halen.

Dat heb ik ook nooit beweerd, gaf aan dat ik verwachtte dat die de 250.000 zou halen en dat lukt sneller dan verwacht. Al krijgt die deze week wel flinke concurrentie van Alles is familie, die overigens minder scoort in de waardering dan deze.

avatar van Reinbo

Hoe heeft ie het de afgelopen week gedaan?

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Wat gezakt qua opbrengst en scherm gemiddelde, logisch door alles is familie, desondanks toch al goed voor 1.8 miljoen

avatar van harm1985

harm1985

Echt een ontzettend leuke film! Mijn schoonfamilie komt uit Rotterdam en we keken de film in Pathe de Kuip, dus dan is succes gegarandeerd! Was natuurlijk voor hen (en voor mij deels ook) een feest der herkenning. Een lach en een traan, wat wil je nog meer.

Martin van Waardenberg gaat echt als een beest tekeer, hij schudt de one-liners uit zijn mouw, maar de makers weten de film echter wel goed uit te balanceren, waardoor de film niet een aaneenschakeling van flauwe sketches wordt. Het einde is wellicht net wat over de top, maar goed, dat mag de pret niet drukken.

avatar van dennis1979

dennis1979

Stap net uit de Pathé de Kuip. Wat heb ik gotskoleertig glachuh zeg.

Even serieus; heel erg knap gedaan. Ik heb niet veel films gezien die mij zo blij verrast hebben als De Marathon.

Alles klopt aan deze film. De karakters, de authentieke Rotterdamse humor, alles!!

4 dik verdiende sterren!

avatar van MBSL

MBSL

Ongelooflijk knap gemaakte film waarin humor en drama elkaar afwisselen. Zonder de andere acteurs te kort te doen : Stefan de Walle laat weer eens zien wat een fenomenaal acteur hij is.

avatar van DutchLion

DutchLion

Beste film van het jaar, helemaal kapot gelache

avatar van Mug

Mug

Potjandorie. Uitermate knappe productie met de perfecte balans tussen goed drama en goede komedie. Dat het allemaal niet verbijsterend origineel is, wordt geheel teniet gedaan door de ziel die deze film uitademt. Oprechtheid. Iets wat we te weinig tegenkomen in cinema. Jammer dat de rol van Cynthia Abma als vrouw van Kees (Frank Lammers) totaal niet uit de verf kwam.

avatar van Mr Sleeves

Mr Sleeves

Askikker schreef:

Sowwie,

maar moet dit ff kwijt;

Beste film van 2012, knappe jongen die hier overheen komt......

(en ja hoor, ik ben momenteel dronken) hips

Stefan de Walle rules!

Hahaha, schatje

We hebben een match!

avatar van Macmanus

Macmanus

Dit weekend is de film over de 250.000 bezoekers gegaan! (Volgens de Marathon Facebook)

• 20220 berichten

We kunnen ons gelijk halen bij Wouter.

avatar van Mug

Mug

Ook niet verwonderlijk. De Postcodeloterij strooit met gratis toegangskaarten...

• 20220 berichten

Oké, dan gaat ie de 350.000 zelfs nog halen.

Mug schreef:

Moet ie nog wel ergens draaien. Zag dat hij in Amsterdam nog maar op 1 voorstelling per dag in een klein zaaltje draait...

Belbios geeft nog 4 bioscopen aan voor A'dam waar ie draait.