Genre: Actie / Avontuur
Met onder meer: Takeru Satoh, Emi Takei en Yû Aoi
Gesproken taal: Japans
Plot Rurôni Kenshin: Meiji Kenkaku Roman Tan
"The Journey Begins."
1890. Ten tijde van het Meji-tijdperk in Japan hebben samoerai geen plek meer in de maatschappij omdat krijgers minder waardevol zijn geworden dan gewone boeren die aan ruilhandel doen. Omdat ze werkloos zijn geworden en hun recht op het dragen van een zwaard verloren hebben lijkt het alsof de samoerai geleidelijk aan niet meer zullen zijn dan legendes. Kenshin Himura is zo één van die oude strijders en vult nu zijn dagen als vagebond. Maar zijn rustige dagen blijken al snel geteld te zijn...
Kenshin Himura
Yahiko Myojin
Aritomo Yamagata
Hajime Saito
Metalfist
Kijk hier persoonlijk erg hard naar uit. Ben altijd een grote fan geweest van de animatieserie en de OVA films en in de trailers zie je onder andere de Oniwaban groep. Voor zover tot nu toe is af te leiden houdt de film zich netjes aan de manga dus dit kan wel eens erg interessant worden.
Zeer goede film.
Verhaal is vermakelijk. Productie is top, zoals je mag verwachten van een Japanse periode drama. Ook de soundtrack is met zijn iets wat westerse getinte stijl erg fijn om aan te horen. De vechtscenes zitten goed in elkaar en ook de rustige dialogen tussen de personages zijn interessant.
Film speelt zich af in een erg interessante periode in de Japanse geschiedenis, namelijk de Meiji Restauratie. Het maakt de film extra interessant aangezien samurai overbodig raakte in die tijd en hun respectabele status verloren.
Metalfist
Is hij al in deftige kwaliteit te vinden? Ik vrees dat ik op een cinemabezoek niet moet gaan rekenen..
Onslaught
Ja. Hij krijgt wel een internationale release, maar vast niet bij ons in de bioscoop..
gizzegiz
beste animegebaseerde film ooit gezien , goed nagedaan van de tekenfilms zelfs de personages , heb hem eerst raw gezien , een deftige ondertitel is er nog niet , de engelse subs zijn belachelijk slecht , maar : geweldige film
UrbanDjampa
Ik had graag gewild dat ze een andere arc hadden gekozen, maar misschien in de mogelijke vervolgen. De manga heb ik niet gelezen, maar de anime heb ik wel gezien. Het is moeilijk om de sterke anime te evenaren, maar een beste poging dat moet gezegd worden. Allereerst is de acteur die Kenshin speelt goed gecast en levert een puike prestatie. Kaoru is 1 van de personages die ik in de anime totaal niet lig, maar gelukkig moest ik me niet irriteren aan haar in de film. Saito had wel een hele minimale rol in de film en z'n beroemde 'stance' die viel tegen in de film. Qua hack and slash was de film top. Soundtrack viel me dan weer tegen. Werd teveel gebruikt en precies in scenes waar het niet nodig was.
Het is wel handiger als je de anime hebt gezien of de manga hebt gelezen, want er kwamen dingen erin voor die (nog) niet werden uitgelegd.
Conclusie: 1 van de weinige geslaagde anime verfilmingen. Daar kunnen een Speed Racer, The Last Airbender en Dragonball Z een puntje aan zuigen.
Onslaught
Voor de 2 leden boven mij. Waarom wel recenseren, maar geen cijfer geven?
Dropout
zelden een film gezien die zo dicht tot de anime staat als deze. Meer van dit soort kenshin-films aub!
sonyjh
verassend goede film ja. Al is hij niet perfect. Het magische rond Kenshin zoals in de anime mis ik hier een beetje. Kenshin lijkt in de film altijd down. En er zijn nog wel wat dingetjes.
Maar echt veel respect voor de makers van deze film. De gevechten waren zeer mooi. Het verhaal was zeer getrouw aan de manga (hier en daar hebben ze wel een andere keuze moeten maken, maar dat is begrijpelijk).
Inarritu18
Hij zal te zien zijn op het Imagine Film Festival. Van 8 t/m 17 april in EYE!
Niet slecht.
Van de serie zelf maar bepaalde delen gezien, maar de Kenshin OAVs blijven wel een mooi brokje kwaliteit. Vond deze film alleen wel onderdoen. Leek me ook meer op de serie geënt, wat slicker en populairder ingesteld.
Sato vond ik geen beste Kenshin. Eerder iets voor een popgroepje ofzo (typisch Japans gelikte prettyboy). De rest van de cast is ook niet bijster boeiend, geen enkel personage springt er echt uit. De zwaardgevechten vielen ook wat tegen. Een paar leuke ideetjes maar niet geweldig in beeld gebracht. Voor een film van dit kaliber (en rond een meester-samurai) verwacht ik meer.
Maar de aankleding is wel super. Rijke decors, mooi verfilmd en los van de soundtrack bij momenten best stijlvol. Film duurt ook nog wel wat te lang maar dat kan je verwachten bij dit soort film.
Voor mij hoeven er zeker geen vervolgen te komen. Leuk om een keer een live action Kenshin film te zien, maar het niveau is niet hoog genoeg om er nog een paar achteraan te breien.
ipman-99
"So You Are The Battousai." ... " !!!
Fantastische Aziatische Actiefilm (Samurai) !!! Heerlijke Samurai-film die uiteraard gebaseerd is op de animatie/manga-reeks Kenshin ! Ik ben als algemene filmliefhebber vertrouwt ('ook') met de manga reeks en uiteraard ook met heel wat andere geweldige samurai films !
Ik moet zeggen ik ben echt onder de indruk !
De setting, locaties, bekleding en muziek waren echt wel prima in orde !
De film neemt zijn tijd om het verhaal en de dialogen tot stand te brengen !
Het magische wat Kenshin zo typeert is in deze heerlijke verfilming aardig aanwezig !
De gevechten (meestal bestaande uit samurai gevechten) waren heerlijk en kende een geweldige choreografie ! Nergens werd het onoverzichtelijk !
Het bloed was aanwezig in de gevechten ..., maar zeker niet de grote hoeveelheden.
(wat ook niet altijd moet natuurlijk
! )
Heerlijk stijlvol gefilmd met enkele heerlijke slechteriken die altijd wel
iets meer kunnen dan de massa zelf.
De vuurgevechten vond ik ook bijzonder stijlvol en vet gedaan !
De tijd (Meji-tijdperk) waar het zich afspeelde was zeer interessant om volgen omdat de samurai zelf steeds minder van waarde werd in de maatschappij !
Heerlijke Rurouni Kenshin verfilming !
|Bazzie|
Leuk om Genki Sudo terug te zien als een badguy. Dacht nog even dat hij ging dansen
|Bazzie|
Was inderdaad ook een box-office hit in Japan volgens mij. Vind het persoonlijk niet nodig, vooral omdat we er voorzichtig vanuit kunnen gaan dat de sequels niet veel gaan toevoegen of anders zijn.
Shinobi
Is deze film ook te kijken zonder de anime gezien te hebben? Ik heb in het verleden namelijk alleen maar een paar kleine stukjes ervan gezien.
|Bazzie|
Ja, geen probleem. Zelf heb ik ook maar weinig van de anime gezien, maar deze film is zeker wel toegankelijk.
Cleanshot
Prima film als je van dit genre houdt, mooie vechtscenes en weinig tot geen hocus pocus
tattoobob
Ik heb de anime serie nooit gezien...ook nooit van gehoord trouwens.
Maar deze is prima te kijken...een boven gemiddeld filmpje hoor,super aanrader...
Een verdiende 4 sterren
Oro?
De Rurouni Kenshin anime heeft de eer mijn kennismaking met het genre te zijn toen het nog werd uitgezonden onder de naam Samurai X op VT4 in het programma De Wakkere Wekker. Het was toen wel nagesynchroniseerd maar een aantal jaar geleden de gehele serie uit nostalgie in het Japans gezien en ik was helemaal verkocht. De OVA's er natuurlijk ook direct achter gejaagd en ik was ook verheugd om te horen dat ze met een nieuwe film op de proppen gingen komen. Het enthousiasme werd getemperd toen bleek dat het om een live-action film ging maar de trailer zag er gelukkig wel degelijk uit.
En het is verbazingwekkend hoeveel detail er eigenlijk in de film is gestoken. Veel kleine aspecten die anders verwaarloosd zouden worden komen terug (onder andere Akabeko, het restaurant waar altijd beef stew wordt gegeten) en voor een fan als ik is dat erg aangenaam. Jammer dan ook dat de verhaallijn op zich niet altijd even trouw aan het bronmateriaal blijft. Zo is bijvoorbeeld de keuze om van Hanya een mengelmoes te maken van verschillende personages niet echt geslaagd en dat is zonde. Temeer omdat de reeks op zich wel vrij goed is opgedeeld in verschillende story-arcs waardoor je best een aantal films kunt maken die telkens gebaseerd zijn op één arc. Ach, echt storen doet het niet maar mocht de Oniwaban groep in zijn volle glorie aanwezig zijn geweest, dan had de film wel een hogere score kunnen verwachten.
Het is altijd lastig om iets getekend om te zetten naar echte beelden. Een aantal live-action verfilmingen (DbZ of Death Note bijvoorbeeld) hebben ervoor gezorgd dat dit soort films altijd wat wantrouwig wordt bekeken maar gelukkig is dit een serieuze stap in de goede richting. De aankleding ziet er fantastisch uit maar ook de verschillende stances (Gatotsu!) zijn werkelijk spot-on te noemen. De gevechten zien er degelijk uit maar stellen wel wat teleur ten opzichte van de vlotheid van de anime. Langs de andere kant is een anime niet beperkt door fysische wetten of een budget en kun je daar gewoon meer coolere dingen mee doen.
Moet denk ik één van de beste live-action adaptaties zijn die ik al heb gezien. De aankleding is erg goed, de cast is stuk voor stuk een waardig evenbeeld en de kleine details maken het geheel af. Beetje jammer van de mash-up van sommige verhaallijnen maar laat dat de pret niet deren. Kom maar op met die sequels in ieder geval want in het tweede deel zou niemand minder dan Shishio de bad-guy van dienst zijn. Mijn interesse is in ieder geval gewekt!
Strip-samoerai.
Rurôni Kenshin is een manga die voor nogal wat succes zorgde en aan de basis stond van een anime-serie, een anime in de bioscoop en verschillende op video. Het Japanse stripverhaal resulteerde uiteindelijk dus in deze 'echte' film, waarin een legendarische samoerai na de oorlog zijn zwaard aan de wilgen heeft gehangen. En dat die er weer uit moet worden gehaald lijkt slechts een kwestie van tijd.
Hoofdrolspeler Takeru Satô maakt ondanks zijn gladde uiterlijk en soms bijna vrouwelijke features indruk als Kenshin, de vliegensvlugge zwaardvechter die zich bedient van speciale technieken. Hieruit blijkt hoe sterk de gevechten in beeld worden gebracht, hoe over de top men dan ook gaat. Het tempo blijft gelukkig hoog liggen en ondanks al het geschmier zijn de personages erg leuk in deze live-action versie van het getekende papier.
Zeer goed.
Met dank aan Splendid Film voor het recensie-exemplaar.
Filmkriebel
Matige film die veel te laat op gang komt. Nogal een flauw en verrassingsloos plot als je het mij vraagt. De mooie regie mag zeker geprezen worden en was best stijlvol te noemen. Echter had ik meer van de actiescènes verwacht en is de bad guy een losse flodder, die er meer is voor de slapstick dan wat anders. Behalve dan het laatste half uur heb ik hier bijzonder weinig aan gehad. 2,5*
asheng
Na redelijk goede meningen hierboven had ik hoge verwachtingen gecreëerd. Film viel uiteindelijk toch iets tegen. De makers hebben te veel elementen uit serie erin willen stoppen, waardoor het geheel meer op een samenvatting lijkt. Personages werden niet goed uitgediept waardoor ze niet boeiend genoeg zijn. Film grijpt dus nergens mijn aandacht...behalve de vechtscenes, die vermakelijk waren. Voor de rest is de film wel goed aangekleed.
Zeriel
Aardige film. Wat aan de lange kant. Mooi vormgegeven.
Ik kon me er alleen niks bij voor stellen dat dit fotomodel; Kenshin, al een heel leven als berucht (huur)moordenaar achter de rug gehad zou moeten hebben als tiener (!) Maar goed , in Manga is alles mogelijk.
kumori1
@Zeriel hij hanteerd de Hiten Mitsurugi-ryū zwaardvechtstijl en combineert dat met battōjutsu tuurlijk het zijn geen echte stijlen en ben ook niet iemand die ze zou geloven maar al om al als je dat kan op jonge leeftijd kan alles
dvdfreak123
Goeie verfilming van de samourai x serie waar ik vroeger als kind trouwens fan van was en altijd volgde. Zit ook mooie soundtracks in de film vind ik. Zeker een aanrader.
oemoemenoe
Ik moet zeggen ik ben echt onder de indruk !
De setting, locaties, bekleding en muziek waren echt wel prima in orde !
De film neemt zijn tijd om het verhaal en de dialogen tot stand te brengen !
(wat ook niet altijd moet natuurlijk
Heerlijk stijlvol gefilmd met enkele heerlijke slechteriken die altijd wel
iets meer kunnen dan de massa zelf.
Decec
Uitstekend actie/drama/historie film...
Prima verhaal...
Uitstekend acteerwerk...
Uitstekend vecht/zwaard scene...
Perfect achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Uitstekend camerabeweging...
Ben benieuwd voor vervolg film...(2014)
gauke
Deze mix van samurai, (gestileerde) manga, actie en drama vertelde een oud verhaal, over een pacifistisch geworden krijger, dat geloofwaardig verteld werd in sprekende beelden. Ondanks dat het om zaken als wraak, dood en andere duistere aangelegenheden ging, werd het geheel door de regisseur toch vrij licht gehouden. Echter noemenswaardige verrassingen heb ik niet gezien. Ook de romance vond ik weinig prikkelend of verfrissend overkomen; voor mij was er meer sprake van vriendschap. Opmerkelijk detail: de booswichten hadden oplichtende ogen en de held zelf androgene trekken.

Rurôni Kenshin: Sai Shûshô - The Beginning

Rurôni Kenshin: Kyôto Taika-hen
2014

Rurôni Kenshin: Densetsu no Saigo-hen
2014

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Soshite Chichi ni Naru

Serebryanye Konki
Drama / Romantiek, 2020

Nagisa no Shindobaddo
Drama / Romantiek, 1995
japansluipmoordenaarsamuraijapanese culturegebaseerd op manga19e eeuwmeiji periodrurouni kenshinrurouni kenshin 2012 live action animejapanese filmlive action adaptation of manga