Deep Blue Sea (1999)
Geregisseerd door: Renny Harlin
Met onder meer: Saffron Burrows, Thomas Jane en LL Cool J
Releasedatum: 28 oktober 1999
Plot Deep Blue Sea
"Bigger. Smarter. Faster. Meaner."
Zakenman Russell Franklin investeert vele miljoenen dollars in een medisch project dat een remedie moet vinden tegen de ziekte van Alzheimer. Biologe Susan McAllister schaart zich achter het project en heeft ontdekt dat er zich in de hersenen van haaien een stof bevindt die menselijke hersencellen opnieuw kan activeren. Om haar research te vervolledigen en een nog efficiënter geneesmiddel te kunnen ontwikkelen, gaat Susan over tot de genetische manipulatie van haaien. Ze kweekt exemplaren met een enorme hersencapaciteit, maar ontdekt dat de haaien er zo bijzonder intelligent en bovendien zo ontzettend agressief van worden...
- Trailer (YouTube)
- Deep Blue Sea (MusicMeter)
Carter Blake
Brenda Kerns
Boat Captain
Helicopter Pilot
Don MN
Geef mij maar Bruce dan want de Playstationhaai lijkt nergens op. Tijdverspilling.
paul83
Weet iemand nog een goede haaienfilm? Ik heb jaws 1 gezien en die was echt gaaf ik wil er meer. Weet iemand een betere of even goed?
Beetje late reactie maar bij deze:
NEE. Er is er geen één even goed en er is zeker geen betere.
Jan de Bont zou met een haaienfilm komen genaamd: Megalodon. Over een prehistorische haai. Plan is alweer van de baan.
Arie18
Ik kan me herinneren dat ik vroeger (toen ik 12 was ofzo) onder de indruk was van deze film. K zag hem laatst op tv en begrijp ineens dat ie zo'n laag gemiddelde heeft. Ik vond hem niet zo boeiend meer als toen.
Toch 3*
erik1677
jazekers jaws is de beste haaiefilm ooit gemaakt, maar vindt deze film toch echt zo slecht nog niet.
Misschien komt het ook wel dat ik nog een groot liefhebber ben van pulp, want snakes on a plane heb ik me ook wel mee vermaakt, hahahaha
Maar het begin blijft altijdt nog beste uit deze film, en daarna ja eerlijk is eerlijk wordt het wel pulp, maar dat vindt ik wel leuk
Richard_Voorhees
Hahah, actie/thriller? Eerder actie/komedie. Ik vond het nog een best grappige film, maar het is echt in alle opzichten geen thriller, zelfs mijn moeder vond hem vermakelijk en dat zegt veel, aangezien zij helemaal niet van thrillers houdt.
aerts007
Na een herkijkbeurt (het was namelijk even geleden),m'n puntjes even aangepast. Ik weet niet hoe het komt dat ik deze ooit 3.5* gaf.
Wat ziet het er allemaal zo nep uit. Woeha..
MNV2
Matig doorsneefilmpje over een extreem agressieve haai die (natuurlijk) weer een hoop mensen wil afmaken. Spanning is er niet in deze film want je weet al van begin af aan hoe de film zou gaan en hoe het zou eindigen..
Antonev
Snap niet waarom hij zo laag beoordeeld wordt. Vond het een aardige en spannende film. 3.5*
Popeye Doyle
Best een vermakende thriller, maar geen hoogvlieger en erg voorspelbaar.
kryptex
Een half sterretje er bij omdat Susan, tegen alle clichés in, toch dood gaat op het eind
JDSsmetje
Erg standaard haaienfilm die toch een zekere spanning weet te creeëren en waarvan het acteerwerk best ok is.
bild
Zeer voorspelbare haaienfilm die toch nog weet te vermaken. Enkele interessante scenes zijn ook aanwezig.
charmed one
een geweldige haaien film. en een hele grappige rol voor LL cool j.
Scheurleer
Het verhaal had zo leuk kunnen zijn: tijdens een zware storm ontsnappen enkele genetisch gemanipuleerde haaien die vervolgens dood en verderf zaaien. Maar ja, dan moet het verhaal wel overtuigend worden neergezet, en dat vond ik minder. Met name LL Cool J en z'n papegaai vond ik niks, qua rol helemaal misplaatst.
Aan de andere kant heb ik de film wel afgekeken, vond er bij vlagen wel spannende momenten in zitten en had de afloop eigenlijk niet verwacht.
Skylar_Malfoy
Deze film was niet echt indrukwekkend.
Ik heb al van kinds af aan een fobie voor alles wat in de zee leeft en ik kan je vertellen dat de cover van de klassieke Jaws film me meer schrik op heeft geleverd dan deze flutfilm.
Alleen op de momenten waar de haai écht in voorkwam was het eng, de grote spanning die buiten het echte zien van de haaien om normaal komt kijken was ver te zoeken.
Éen grote dramatische cliché.
Een *2, 5 voor de enge confronaties met de haai en de beelden van de haaien, die waren best goed in kaart gebracht.
movie acteurs
Deze film was niet echt indrukwekkend.
Inderdaad de poster van Jaws kon mij vroeger erg bang maken nu niet meer. Maar ik vind dat ze eigenlijk beter kunnen stoppen met haaien films, want beter dan Jaws kan natuurlijk nooit.
Mr. Olaf
Naar mijn idee is dat ook een beetje de intentie. Ik vond um ook eerder aan de grappige kant, maar schrok best ff toen Jackson zo werd weggehapt door die haai...
Pepski
Hmmm... volgens mij wordt deze film door velen anders beschouwd als dan zou moeten. Omdat er haaien in voorkomen, is het geen genre Jaws. Inglorious Bastards is ook geen Schindlers List omdat het in WO2 afspeeld.
Jaws was om mensen met n thriller te vermaken, Deep Blue See is om mensen... te vermaken! Gewoon op de bank, dvdtje erin, snacks en drinken en lekker wegkijken en proberen er wat spanning in te houden. Geen diepe plot, gewoon lekker kijken! En dat doet deze film.
Haaien + afgezonderde locatie + groepje mensen + genetische modificatie = verstand op 0 en lekker kijken.
Geen gemauw over CGI, standard plot (hoewel ik niet had verwacht dat LL Cool J t zou overleven en dat vrouwtje opgevreten zou worden, meestal overleven de hoofdrolspeler en speelster ). Dit is geen Jaws, dit is Deep Blue See, zelfde haaienonderwerp, andere bedoeling met de film.
Als ik n avondje nix wil, gaat zo'n film er in. Simpel, vreetpartijen, goeie muziek, niet onnodig ingewikkeld of lang.
4 sterren voor mn avondjes vermaak!
K@i
Actie / Thriller
dit is een Actie / Komedie
EvErT-hAnS-PiNo
deze film heeft mij als kind van 8 meer angst aangejaagd danmenig andere film. Prachtig bedacht, origineel concept, op een onderzoekscentrum dat doet denken aan een booreiland, compleet afgesloten van de buitenwereld. Ook het claustrofobische gevoel dat je krijgt wanneer de hele boel onder water loopt en je een uitgang moet vinden met een haai die je achter de broek aanzit creeert een mooie basis voor een van de beste haaienfilms ooit (na jaws natuurlijk).
Overigens zegt dat niet erg veel, want 99,99999999 procent van alle haaienfilms is bagger van de bovenste plank. Verder heb ik veel kunnen lachen om LL Cool J die goed speelt, en verrast het verhaal met de dood van Saffron Burrows.
Oerdegelijke haaienfilm,
SnakeDoc
Heb deze jaren geleden gedraaid op groot scherm thuis tijdens mijn verjaardags feestje.
Alles is een beetje over de top, maar desondanks toch spannend tot het einde!
Een 3! met een uitroeptekentje
Dennis Evahi
Toch best een vermakelijke film! L.L Cool J. is excellent.
***- sterren
Weertenaar
Een recensie(tje) zonder het J-woord erin, het is mogelijk: 1.50 (1.40)
Hoewel Deep Blue Sea geen moment in de buurt komt van de beste haaienfilm ooit, is deze prent gek genoeg ook de belangrijkste tegenhanger. Bij een gebrek aan beter, dat dan weer wel. Maar eigenlijk zijn de raakvlakken tussen beide prenten gering, want het woord haai is de enige overeenkomt. Deep Blue Sea slaat een heel andere weg in, waarbij men vooral op zoek is naar spektakel. En juist datgene is allesbehalve goed uitgepakt. Inspiratieloze actiescenes, amateuristische special effects, zeer matige tot ronduit slechte acteerprestaties, stoffige dialogen en vele ongeloofwaardige momenten bewijzen Deep Blue Sea absoluut geen goede dienst. Teleurstellend is het enige en juiste woord dat hier op zijn plaats is, zeker met iemand als Harlin aan het roer, die tot meer in staat zou moeten zijn. Maar misschien herinner ik mij Harlin wel teveel van het tweede Die Hard deel (weliswaar veruit de minste uit de quadrologie), terwijl er op de rest van zijn spoorboekje maar weinig aansprekende titels prijken....
Montanafan1990
Verschrikkelijk acteerwerk, dramatische Special effects, belabberde zogenoemde schrik effecten en het einde overduidelijk van Jaws gepikt. Wat hou je over? Een film die je maar beter kunt overslaan.
0,5

Deep Blue Sea 3
2020

Deep Blue Sea 2
2018

In de ban van 'Under Paris'? Met deze haaienfilms blijf je nog even lekker in de sfeer

Saw

Breakdown
Actie / Thriller, 1997

Black Snake Moan
Drama / Romantiek, 2006
shark attackschepselwetenschapperhaaikiller shark genetic engineeringanimal horrorunderwater facility