Deep Blue Sea (1999)
Geregisseerd door: Renny Harlin
Met onder meer: Saffron Burrows, Thomas Jane en LL Cool J
Releasedatum: 28 oktober 1999
Plot Deep Blue Sea
"Bigger. Smarter. Faster. Meaner."
Zakenman Russell Franklin investeert vele miljoenen dollars in een medisch project dat een remedie moet vinden tegen de ziekte van Alzheimer. Biologe Susan McAllister schaart zich achter het project en heeft ontdekt dat er zich in de hersenen van haaien een stof bevindt die menselijke hersencellen opnieuw kan activeren. Om haar research te vervolledigen en een nog efficiënter geneesmiddel te kunnen ontwikkelen, gaat Susan over tot de genetische manipulatie van haaien. Ze kweekt exemplaren met een enorme hersencapaciteit, maar ontdekt dat de haaien er zo bijzonder intelligent en bovendien zo ontzettend agressief van worden...
- Trailer (YouTube)
- Deep Blue Sea (MusicMeter)
Carter Blake
Boat Captain
Helicopter Pilot
darkjaap
waaninnig slecht gewoon
verschrikkelijk on-origineel en jackson... wat was ik geschrokken hoe slecht hij presteerde!
ik zie dit echt als een waanzinnige slechte rip-off van jaws.. en HEEL slechte
Glacius
In die film wordt briljant geacteerd en daar is er daadwerkelijk sprake van spanning.. 2 essentiele dingen die hier volkomen ontbreken. En dat zijn slechts 2 punten waarop Jaws 1000x beter is.
Nou nou, dat valt ook wel mee..
Jaws is een serieuzere film, en in dat opzicht verschilt het acteerwerk natuurlijk door de gespeelde personages en dialogen.
Ik zou verder het acteerwerk in Jaws niet briljant noemen.
lizzy123
ik heb de film te lang geleden gezien en het mooiste stuk uit de fim is tog wel dat die haai in de hand bijt van de man om z'n sigaretje af te pakken
egt te mooi gewoon
aerts007
JAWS = 5 Deep Blue Sea = 0'5
Deze kun en mag je niet vergelijken met Jaws.
Vond hem ook niet bijster maar qua vertier kan hij soms tellen.
Jaws is voor deze 5 maatbekers te groot!
Crawler
vond het op zich een vermakkelijke film alleen sommige special effects (samual l jackson die opgevreten wordt) echt lelijk nep gemaakt.
Dwaalman
Ik heb me bij deze film ook erg vermaakt. Geen meesterwerk, maar ach, als je een haaienfilm kijkt moet je daar ook niet te hard op rekenen, denk ik. Jaws is een van mijn favoriete films, en iedere film waar een haai in rondzwemt is er schatplichtig aan, maar kan zich er zelden tot nooit mee meten. Enfin, een paar leuke schrikmomenten (waarbij ik moet zeggen dat ik haaien nu eenmaal vrij eng vind, dus verwacht er niet teveel van) en de special effects zijn nogal wisselend. Soms zien de haaien er aardig uit (figuurlijk gesproken), soms zijn het potsierlijke vegen op het scherm. Enfin, het is gewoon gezellig kijkvoer voor de liefhebber; beter dan het gros aan lachwekkende pulp die direct in de onderste schappen van de vidotheek verdwijnt, maar stukken minder dan echte (semi-)klassieke creature features als Jaws en Arachnophobia.
Jan Vanhulle
ZEKER GEEN SLECHTE FILM !
honderd keer beter of de 3 laatste jaws films...
vind dit toch wel een 4.0 waard
AGE-411
ZEKER GEEN SLECHTE FILM !
honderd keer beter of de 3 laatste jaws films...
vind dit toch wel een 4.0 waard
Hij is even nep dan de 4de. Enige verschil is dat die computerbeeld is, en dat je dus wat beters zou mogen verwachten.
En het verhaal is zelf nog slechter dan de 3de.
Onderzoekers (met oa een neger of 2) die vast zitten op een geheim onderzoekslabo in de zee, vol met genetisch gemanipuleerde haaien
Verhaal die Low-Budget waardig is. Vol met cliché's. (hoeveel keer heb ik dit al gezien?)
Het verbaasd mij dat mensen hier echt werk in gestoken hebben. Kan het bijna niet geloven. Sommige script-writers zouden beter staken. Zelf mijn klein broertje kan nog een beter script uitvinden.
AGE-411
Maandag 18 augustus op 2BE (Belgische zender)
shit, dan ben ik al terug van Duitsland
Iron Maiden
[quote=(met oa een neger of 2)[/quote] waar slaat dit op? racistische onzin!
AGE-411
[quote=(met oa een neger of 2)
Cliché is het
heinonlein
haha, wat een reacties allemaal. Sommigen kunnen 't niet laten om bij elke film net te doen of ze een filmhuis-film kijken en die film met dat in gedachte keihard af te kraken. Deze film is gewoon top! precies wat je zou verwachten als je 'm gaat kijken: actie, haaien, dom geleuter, humor en alles er op en er an, ideaal om jezelf een avondje mee bezig te houden zonder bij te hoeven nadenken.
heb zelf deze film al drie keer gezien en is me nog steeds niet gaan vervelen!
maxo922
eigenlijk was hij wel saai aleen dat stukje dat die blonde dood ging vond ik gaaf. * 2,0
- 12092 berichten
Wat een ontzettende kutfilm blijft dit toch, lachwekkend en zo onovertuigend als de films van Ed Wood! Raar dat je dit niet ziet als filmkijker..
The Last
Gister nog even gekeken en mijn God, wat is het plot toch één groot gatenkaas. Daarnaast zien die haaien er nepper uit als ooit tevoren en is het acteerwerk om van te huilen. Aardige pulp, niet meer niet minder.
AGE-411
Kzal het zo zeggen: is er wel iets goeds over te vertellen?
Neen dus, daarom is dit een van de films die een 0,5 krijgt van mij. Groots contrast met DE enge beesten film, bovenaan top10.
Glacius
Zo nep zien de haaien er ook alweer niet uit.. Datzelfde argument kan je voor Jaws gebruiken.
Ten opzichte van een hoop haaienfilms is dit best een aardig filmpje.
AGE-411
Ten opzichte van een hoop haaienfilms is dit best een aardig filmpje.
Ik heb nog niet veel neppere haaien gezien dan in deze film
Tis godverdomme 1999. Men zou toch al een wat betere haai uit de mouw moeten kunnen schudden?
Glacius
Noem eens een haaienfilm waarin deze realistischer zijn neergezet.
- 12092 berichten
Noem eens een haaienfilm waarin deze realistischer zijn neergezet.
Jaws, het origineel wel te verstaan.. 25 jaar eerder en een godvergeten overtuigender haai. Ze zouden hun ogen uit de kop moeten schamen! Hier zitten scoobiedoo haaien in! Geen beweging is ook maar bij benadering realistisch. Het viel me nog mee dat de haaien niet gewoon op land springen en een rondje met de fiets achter hun slachtoffers aan gingen
Glacius
Jaws realistischer? Je ziet duidelijk de aansluitingen waarmee het het bovenbek en onderstuk aan elkaar vastzitten, waar de schroeven zitten zodat de bek van de haai kan bewegen.
Jaws is een betere film dan deze en het feit dat ie uit 1975 komt, maakt mij enigszin vergevingsgezind.
Deep Blue Sea heeft wisselende effecten. Op sommige moment best goed en op andere momenten minder, maar toch blijft het naar mijn mening één van de betere haaienfilms.
Er is een hoop slechtere haaientroep op de markt dan dit.
- 12092 berichten
Kom op, je ziet toch meteen dat deze haaien uit een of andere Pixarstudio zijn weggezwommen? Laat me niet lachen!
Bij Jaws is de haai in elk geval zo geschoten dat je hem meestentijds maar voor een klein deel ziet, dat is veel suggestiever en ook overtuigender!
Verder is het verhaaltje hier belachelijk en de acteerprestaties zonnodig nog veel imbecieler! Echt actie voor pubertjes.
Iron Maiden
jaws zag je zo slecht omdat steven alleen geld had voor de bovenkant.
voor de rest was het een grote machine die gewoon een vin erop geplakt had zitten.
AGE-411
- Haai die uit een playstation spel lijkt te komen? "chek"
- Slecht script? "chek"
- Slechte tekst? "chek"
- Neger doet iets cools/slim? "chek"
- Stoer wijf met ballen, en tuttemie die sentimenteel wordt? "chek"
- Macho man en wacho man? "chek"
Prachtfilm? Mijn gat

Deep Blue Sea 3
2020

Deep Blue Sea 2
2018

In de ban van 'Under Paris'? Met deze haaienfilms blijf je nog even lekker in de sfeer

Saw

Breakdown
Actie / Thriller, 1997

Black Snake Moan
Drama / Romantiek, 2006
shark attackschepselwetenschapperhaaikiller shark genetic engineeringanimal horrorunderwater facility