• 9.376.945 stemmen

Geregisseerd door: Sylvia Soska en Jen Soska

Met onder meer: Katharine Isabelle, Julia Maxwell en Antonio Cupo

Plot American Mary

"Appearances are everything."

Medische studente Mary Mason (Katharine Isabelle) is blut en breekt met de chirurgische wereld die ze ooit bewonderde. Ze komt te weten dat er veel geld te verdienen is met illegale chirurgische praktijken, maar al snel beseft ze dat haar vreemde cliënteel niet het enige probleem is.

avatar van puppet master

puppet master

Beetje een vage film, wel goed uitgevoerd.

Wel een beetje een raar einde, maar dat kan ook aan mij liggen.

Niet echt spectaculair horror of gore.

Een leuk vrijdag avond filmpje met een biertje en popcorn.

En zoals mcdaktari al zei, mooie meid

avatar van Svenniboyke

Svenniboyke

Zeer matig filmpje.niet echt wat ik er van gehoopt had te zien te krijgen.

avatar van Halcyon

Halcyon

Intrigerende horrorfilm die aanvoelt als een inleiding tot de bizarre doch fascinerende wereld van bodymodification. De film zal niet bij iedereen in de smaak vallen omwille van de expliciete, misselijkmakende beelden. Het verhaal draait slechts om mensen die zich middels plastische chirurgie een vermomming of extreme vorm van expressie aanmeten. Meer aandacht voor hun drijfveren of de psychologische impact van hun transformatie ware wenselijk geweest. Soms lijken de makers te nadrukkelijk te willen choqueren. Ondanks het gebrek aan diepgang is de onheilspellende sfeer en de inkijk in een duistere subcultuur voldoende voor een onvergetelijke kijkervaring. Voor de volledige recensie, check: American Mary (2012, Sylvia Soska & Jen Soska) - cultmoviesreviewed.com

avatar van tattoobob

tattoobob

Misselijkmakende beelden???

Dan heb je wel een teer zieltje als je dit al misselijkmakend vind

avatar van Halcyon

Halcyon

Daar kan je over discussiëren natuurlijk. Zelf stoor ik me er niet aan, maar ik kan me inbeelden dat er mensen zijn voor wie American Mary te ver gaat.

avatar van Daan258

Daan258

De eerste 45 min waren erg leuk en lekker fucked up, maar daarna werd het nogal best saai en behoorlijk langdradig. Ook de sfeer die er vooral het eerste helft erg goed was was uiteindelijk helemaal weg.

Acteerwerk was wel prima maar dat kan de film helaas niet redden.

Jammer want ik had er veel meer van verwacht.

avatar van Boeikens

Boeikens

Had al wat van deze subcultuur gezien in Strangeland.

Het verhaal heeft zeker potentieel maar ik bleef wat op mijn honger zitten. De gore was eerder buitenbeelds en het verhaal rond de "operaties" had wat dieper mogen uitgewerkt worden naar mijn mening.

Ook is de tweede helft van de film een stuk minder en mis ik vooral wat vaart.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Kan het alleen maar jammer vinden, nu heb ik deel 1 niet gezien, maar het gaat me er vooral om dat de zusjes zich zo vroeg in hun carrière al wagen aan een sequel, laat ze maar lekker eigen ideetjes verzinnen.

avatar van tattoobob

tattoobob

Mee eens!

avatar van Spirit_Catcher

Spirit_Catcher

goeie film! anders dan het standaard hollywood horror/thriller genre (wat altijd welkom is wat mij betreft). ik ben benieuwd naar volgende films van "the twins"!

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Eigenlijk een vrij onnozele film, maar je bleef toch kijken. Soort B-film met goede effecten.. Acteerwerk was ver onder de maat. Maar waarom toch kijken? Was het Katharine? Was het Beatress? Ik weet het niet... 2.5** omdat het me deed blijven kijken..

avatar van Macmanus

Macmanus

Jammer.

Had best wat kunnen worden. Vond een kijk in de bodymodification wel aardig. Kun je best een onaangename film van maken. Helaas weten de zusjes het niet naar genoeg te maken. Zo blijven de chirurgische beelden wat mat en is Mary haar verandering matig uitgewerkt. Daar voelt de film ook nogal b-film aan. Scenario wise wil het nooit vlotten en ook qua acteurs is het soms erbarmelijk. Hoofdrol speelster is niet heel slecht gelukkig. Visueel niet heel onaardig en zeker niet goedkoop low budget, des te jammerder dat het nooit echt wat wordt met de film. De cameo van de dames doet denken dat ze best geschift zijn maar de film laat dat nimmer zien.

2 sterren.

avatar van bjerik76

bjerik76

leuke film, een beetje cult/art film vanwege de rare karakters en rolletjes.

Had ook soms wel iets komisch.

Leuke speelduur ook.

Het eind vond ik een beetje saai, ik dacht dat er nog wel een opleving/twist zou komen, maar het bleef bij hoe het eindigde, en achteraf is het ook zo wel een prima eind.

avatar van HNCX700

HNCX700

Hoe screwed en fucked up een film ook is, er zitten altijd scenes in die zo uit de realiteit komen.

Zo ook met deze lugubere en bizare film. Er zijn altijd mensen die echt willen wat er in deze film te zien was. En er zit er altijd wel één tussen die deed wat in de slotscene te zien was.

avatar van TheBigGreenday

TheBigGreenday

Jawadde, die kan mij krijgen!

avatar van mrklm

mrklm

Mary Mason [Katherine Isabelle] is een armlastige (sic!) studente chirurgie, die zich laat verleiden tot het uitvoeren van clandestiene, en soms ronduit verontrustende cosmetische ingrepen. Maar de wereld waarin zij zich hiermee begeeft brengt de nodige gevaren met zich mee waartegen ze zich moet wapenen... met haar operatiegereedschap.

Een verfrissende, originele Canadese horrorfilm speelt zich af in een duistere wereld, bewoont door bizarre fugren. De film heeft met name in het laatste deel een aantal sterke, schokkende scènes, maar mede omdat de motivatie van de hoofdpersoon moeilijk te doorgronden is, brengt ze weinig sympathie op en is de film niet zo meeslepend als je zou willen. Voor genreliefhebbers toch de moeite waard en de regisserende zusjes Soska moet je in de gaten blijven houden!

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

"Herzien".

HALVE TAMME. schreef:

"Mary is fucked-up in the head and i liked it".

Halve * erbij.

avatar van Corcicus

Corcicus

Viel best mee, al voelde ik wel vanaf de eerste seconde aan dat deze prent door meiden in elkaar was gestoken. Een vrijgevochten dertiger maakt de hoofdrol uit, zo goed als alle mannen zijn smeerlappen en het goregebeuren valt volledig uit beeld en is dus voor rekening van de eigen verbeelding. Tamelijk hoog Flairgehalte dus en ik zou dit dan ook niet aanraden.

avatar van Insignificance

Insignificance

Body modification met Bloody Mary en dat door de Twisted Twins. Het klinkt heel wat, heeft een aantal interessante ideetjes en opvattingen aan boord, maar het mag al met al geen naam hebben. Genoeg potentieel met deze scene, maar de dames willen veel te veel en brengen daarmee veel te weinig.

Zo sjouwt het nogal wat plot met zich mee dat in iets meer dan anderhalf uur wordt samengepropt. Het komt over als een verzameling scènes c.q. gebeurtenissen die achter elkaar zijn geplakt en aldus voor een verhaaltje moeten doorgaan. De film valt nauwelijks op enige flow te betrappen. Het stottert.

De toon vliegt ook nog eens alle kanten op. Misschien dat de zusjes de volgende keer een duidelijkere keuze kunnen maken tussen het sleutelen aan hun hoofdrol en het optimaal profiteren van de setting. Nu komt er van beide niks terecht en enkele pogingen tot zwarte, freaky humor vallen in het water.

Iets dat toch zou moeten kunnen lukken in dit wereldje. Een verkrachting pijnlijk laten overkomen lijkt me ook niet zo moeilijk. Het zit er niet in. Grootste domper is toch wel dat het zich helemaal leent voor sappige body horror, maar elke keer als het erop aankomt, het niet of nauwelijks iets durft te tonen.

avatar van Justice4All

Justice4All

Had echt een goede film kunnen worden. Helaas zie je geen echte lugubere taferelen van Mary. Laat staan je ziet niet eens wat er na operaties de uiteindelijke resultaten zijn.

Advies: niet kijken, mits je verdoofd ben met een doos pilletjes

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

een zeer stijlvolle horror film die zich beperkt in de hoeveelheid gore,maar desalniettemin soms behoorlijk heftig is.

de overgang naar een "gewone student" die zich na een incident behoorlijk laat gaan is erg snel.'

dat had wat meer toegelicht mogen worden,maar echt storen deed dat niet.

zoals is zei stijlvol,dus mooi in beeld gebracht,,,duister vooral,en weinig horror cliche's al mag je hier eerder spreken over een horror /thriller.

Het einde vond ik wel bevredigend,en er had meer ingezeten.maar dat is vaak zo.

goed.

avatar van djkoelkast

djkoelkast

Nee, dit was hem niet. Buitengewoon slecht geacteerd, met name door het hoofdpersonage. Sloom en nietszeggend verhaaltje. De trailer was beter dan de film.

avatar van MeteoraXV

MeteoraXV

Heel leuke film jammer dat ie nogal tam was

avatar van emi026ly

emi026ly

Vage film. Anders dan ik had verwacht. Heeft wel wat , maar geen topper.

avatar van namingway24

namingway24

Heb je dat ook wel eens? Dat je een film echt goed vindt maar niet precies onder woorden kunt brengen waarom? Dat heb ik bij American Mary.

Deze film van de zussen Soska is een uiterst stijlvolle thriller met lichte horror-trekjes. Het thema lichaamsmodificatie vond ik erg interessant, en de film is ondanks het onderwerp erg ingetogen; er vloeit wel bloed, maar het is absoluut geen bloedbad. Misschien had ik wat meer resultaten van Mary's operaties willen zien, maar de ambiguïteit vond ik ook wel wat hebben.

De film wordt absoluut gedragen door Katherine Isabelle. Ik was al fan van haar toen ik haar jaren geleden zag in Ginger Snaps, en ook hier was ik erg door haar gefascineerd. Haar transformatie van arme medisch student naar sterke femme fatale vond ik althans erg overtuigend; in het begin had ik erg met haar te doen, en later kon ik me ondanks haar extreme gedrag op een vreemde manier goed inleven in haar situatie. Mary deed me op die manier erg denken aan de Firefly-clan uit Rob Zombie's Devil's Rejects; ja, ze doet vreselijke dingen, maar toch ga je haar sympathiek vinden. En ik moet ook bekennen dat ik Isabelle een bloedmooie verschijning vond; gehuld in prachtige outfits zag ze er naarmate de film vorderde steeds verleidelijker uit, zelfs tijdens de operaties die ze uitvoerde.

Over operaties gesproken, dé grote operatie was natuurlijk Mary's verkrachter; in plaats van de gehele operatie te tonen krijgen we pas een tijd later het resultaat te zien, en wat een memorabel moment om hem daar te zien hangen. Deze hele scène was trouwens erg goed, met een absoluut brute afloop waarin Mary de bewaker totaal de vernieling in slaat; één van de weinige echt gewelddadige momenten, want nogmaals, veel werd aan je fantasie overgelaten.

De film zit boordevol aparte figuren en interessante personages. De Soska's zelf hebben een memorabel optreden, en ze hadden absoluut een unieke, vampier-achtige look. En over uniek gesproken; nog nooit was er een vreemdere combinatie van sensualiteit en afstoting als bij Betty Boop lookalike Beatress; een vrouw met een bloedmooi lijf, maar een afstotelijk gezicht. Maar het beste bij-personage was absoluut Lance de bouncer met zijn rocker outfit en memorabele quote (de mensen die de film gezien hebben weten welke ik bedoel).

De film is zeker niet perfect; tegen het einde zakt het allemaal een beetje in en sleept de film zich naar het einde toe, en het personage van de rechercheur had eigenlijk een overbodige rol. Maar de film redt zich gelukkig met een perfect, bevredigend einde; een bloederige kers op een heel apart smakende taart.

avatar van wibro

wibro

In het kader van Halloween morgen dit horrorfilmpje maar eens bekeken. Helaas wist deze film mij totaal niet te boeien. Die Mary deed het best wel aardig maar die Beatress met dat vreselijke stemgeluid was niet om aan te zien. De overige personen waren trouwens ook niet om over naar huis te schrijven. En dan het verhaal, tja wat moet ik daar nu mee? Niks eigenlijk. Absoluut niet mijn ding. Ook op visueel vlak had deze film mij niets te bieden en dan blijft er voor niet meer over dan deze film het door mij gehanteerde laagste cijfer te geven.

Dit is de eerste film van de Soska Sisters die ik gezien heb trouwens en waarschijnlijk ook de laatste, dit gezien het lage gemiddelde voor de overige films van deze Soska's.

avatar van N. S.

N. S.

Een simpel, vermakelijk filmpje met prima muziek. De film begon sterk maar werd steeds minder. Het verhaal was te makkelijk, de uitvoering beter. Het scenario was te simpel in elkaar gezet, 'oja, Mary moet weer wat te doen hebben, dus laten we maar doen dat de leraar haar verkracht. Makkelijk, maar de uitvoering van alles was goed en dus vermakelijk. Mary acteerde wel naar behoren, mede door haar mijn hoge score, de rest niet onaardig. Jammer, dat de tweeling zelf meededen, samen met die beatress de irritante personages van deze film. Het einde was ook zo makkelijk: Man, wiens vrouw is bewerkt door Mary, gaat even Mary opzoeken om zijn gram te halen, uiteraard even aan Beatress vragen wie het gedaan heeft en waar zij woont. Voor de rest zag het er gewoon prima uit.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ok je maakt een film met body horror als thema. Dat het misschien nog allemaal tam blijft op het vlak van gore, dan moet je toch zien dat je ergens anders de aandacht op kan zetten. De weinige grafische horror ziet er ook allemaal veel te proper uit, te afgeborsteld. Ik vermoed dat de zussen Soska ergens wel eens doel voor ogen hadden bij het maken van de film maar dat beeld veranderde voortdurend. Wraakfilm, freakshow, psychologische horror? Of zal ik het toch maar style over substance noemen? Mary snijdt er lustig op los veelal buiten beeld en het resultaat is ook niet vaak te zien. Mary qua personage is nog enigszins boeiend hoewel weinig sympathiek naarmate de film vordert waardoor het einde me volledig koud liet. De andere personages zijn ofwel leeg ofwel irritant (die Betty Boop impersonator ugh). Voorts nog de gebruikelijke setting van een strip-club en Mary die in sexy pakjes haar handelingen verrichten op een moment op zeer onovertuigende manier wordt verkracht, maar als ik 1 paar blote borsten heb gezien zal het veel zijn. Sorry voor de fans maar als de klederdracht van de protagoniste (die als dertiger voor een studente van in de 20 moet doorgaan) het hoogtepunt moet vormen van een film, dan kan ik beter Re-Animator of zelfs Frankenhooker opzetten en krijg ik tenminste waar voor mijn geld.
Waarom een Canadese film dan American Mary heet, is het sarcasme of zo? Nu goed Bloody Mary zou nog idioter zijn geweest door het gebrek hieraan.

avatar van joolstein

joolstein

Mary Mason, een jonge medische studente in opleiding voor chirurg wordt de wereld van illegale chirurgie en lichaamswijziging (body modification) getrokken. Dat klinkt goed maar helaas is de uitwerking veel te oppervlakkig en braaf. Als er iets pijnlijk duidelijk wordt, is het wel dat er vooral teveel aandacht is besteed aan de juiste stijl. De juiste kleuren, de juiste gestileerde scenes, de juiste muziek en de juiste kleding. Echter wordt er compleet voorbijgegaan aan wat het voor een film is. De genre-aanduiding geef Horror aan. Dit zal moeten betekenen dat er op zijn minst een killer aan de gang moet zijn. Echter Mary Mason, krijg wel namen als dr. Mason of Bloody Mary maar is niet meer dan je sexy buurmeisje. Er is geen spatje bloed te zien? Ook als ‘rape revenge’-film stelt het enorm teleur. Er was geen wtf-moment zoals bij bv. de I Spit on Your Grave-films. Al zag dr. Grant er naar het (overigs niet getoonde) snijwerk van Mary er wel leuk uit. Maar ook hier was alles te netjes. Een karakterschets van de hoofdpersoon kwam er ook niet, als psychologische horror kunnen we het dus ook niet classificeren. Een aanklacht of fascinatie voor lichaamswijziging/verminking? Helaas nee, ook niet te zien. Alles wat ik daarin zag, was dat het thema leuk in het plaatje paste. Zo zien we ook de dames Soska zelf, die wat wijziging hebben en willen aangemeten worden. Ze maken een optreden dat wederom meer voor een mooi beeld is gemaakt dan echt interessant. Katherine Isabelle het meisje uit ‘Ginger Snaps’ deed het in dat op zich nog best aardig. Er is geen bloed, geen spanning, geen bloot en zelfs geen moordenaar. Behalve dan bij mij, daar was vooral véél verveling. Bah!