• 9.378.950 stemmen

Met onder meer: Charlie Hunnam, Rinko Kikuchi en Idris Elba

Gesproken taal: Engels, Japans, Kantonees en Russisch

Releasedatum: 18 juli 2013

Plot Pacific Rim

"To fight monsters, we created monsters."

De film speelt zich af in twee gescheiden werelden. De eerste is een toekomstige versie van de Aarde waar in november 2012 een gigantisch monster uit de Stille Oceaan opdook en de stad Osaka in Japan aanviel. De andere wereld is de Anteverse, waar het monster vandaan kwam. Een portaal naar deze wereld ligt acht kilometer onder water. Sinds de eerste aanval spuugt het portaal steeds meer monsters uit die de kustplaatsen aanvallen, waaronder Tokio en Los Angeles. Om de monsters te verslaan ontwikkelt het leger het "Jaeger"-programma dat teams van twee piloten traint om gigantische mechanische harnassen vol met wapens te bedienen.

Raleigh Becket

Chuck Hansen

Lt. Aleksis Kaidanovsky

avatar van Shinobi

Shinobi

Op de één of andere manier moet ik bij deze film ook aan de anime Neon Genesis Evangelion denken.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

toekomstige versie van de Aarde waar in november 2012

Is inmiddels alweer verleden.

avatar van Glacius

Glacius

Lijkt me wel een heerlijke breinloze actiefilm, vol met heerlijke special effects en sensatie.

avatar van christian

christian

sinterklaas schreef:

toekomstige versie van de Aarde waar in november 2012

Is inmiddels alweer verleden.

Niet als het verhaal in de Anteverse zich in het verleden afspeeld.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Oh mijn god. Wat is de score van Ramin Djawadi (Game of Thrones) weer heerlijk .

avatar van Rvdz

Rvdz

Naomi Watts schreef:

Ik ben zelf vooral erg gecharmeerd van de bijdrages van Tom Morello, maar de hele score is geweldig.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Zonder meer, bijdrages van Morello zijn ook heel goed. Ben alleen een enorme Djawadi fanboy .

avatar van disneystore

disneystore

Nog een week!

Ziet er verbazingwekkend suf uit voor een Del Toro.

avatar van mikey

mikey

Huh Power rangers update?

avatar van DDT

DDT

Nog 1 week? Die is vandaag al te zien ze hier

avatar van Spoilalot

Spoilalot

Tot dusver een 8 op IMDB. Die zag ik niet aankomen, hoewel ik hier stiekem al wel behoorlijk naar uitkeek. Ziet er gelikt uit. Zo te zien echt een jongensfilm.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Speelt momenteel heel het weekend in avant-première in België. De eerste indrukken zullen niet lang meer op zich laten wachten.

avatar van The Oceanic Six

Spoilalot schreef:

Een blockbuster op IMDB scoort bij de eerste paar duizend stemmen bijna altijd hoog. Volgens mij stemmen dan fanboys, fakestemmers en filmbedrijven op hun eigen werk. Het realistischer gemiddelde zie je over een paar weken.

Ik zit er trouwens wel aan te denken deze te kijken. Komt wel over als een lekkere zomerblockbuster.

avatar van Re73

Re73

Voor mij een must see waar ik al een tijd naar uitkijk wordt een 3d imax experience.

JacoBaco

Dit wordt gewoon de beste film sinds Real Steel.

avatar van Thorongil

Thorongil

Real Steel moet ik dringend eens zien. Stond onlangs in een lijstje met beste robot-films (naar aanleiding van Pacific Rim), waardoor ik er terug aan dacht.

JacoBaco

Naar aanleiding van je top 10, gaat Real Steel je denk ik wel goed bevallen.

avatar van Spoilalot

Spoilalot

The Oceanic Six schreef:

Daar heb je wel een punt. Het zal mij benieuwen! De critics zijn over het algemeen ook te spreken over deze.

avatar van Artemis

Artemis

Een vervolg op Godzilla is gelijk overbodig dankzij Pacific Rim.

Het draait uiteraard allemaal om de ''Jaegers'' en ik moet zeggen het ziet er behoorlijk gelikt uit. Verpakt in een standaard verhaaltje en klaar je hebt je Machine vs Monster movie. Verwacht er niet al te veel van maar in die twee uur tijd heb ik me zeker niet verveeld!

Dikke 3.5*

avatar van Reinbo

Ik ga donderdag. Verwacht de blockbuster van het jaar.

avatar van AC1

AC1

Reinbo slaat jouw goede raad in the wind, Artemis!

avatar van Julie

Julie

Pacific Rim is niet een film waar ik lang naar heb uitgekeken en was van plan het over te slaan. Maar soms moet je je oogkleppen afzetten, ook al past de film niet in je rijtje.

Ik ben helemaal niet teleurgesteld. Standaard verhaal werd gezegd? Dat kan misschien zo zijn maar wat me vooral aanstond was het feit dat ze zoveel mogelijk hollywoodclichés proberen te vermijden, of toch clichés die ik te vaak heb gezien in zulke apocalyptische films (lees PROBEREN te vermijden. Soms wikkelen ze er geen doekjes om naturlijk). Er werd fijn gespeeld met humor, een emotionele noot, geen melig gedoe met het liefdessubverhaal en natuurlijk is de actie niet ver te zoeken. De monsters mogen dan wel groot en gemeen zijn, het zijn vooral de uit-het-water-rijzende Jaegers die het meest indruk maken.

Imposant, digitaal überbombasme en het werd me geen minuut te veel. Dat gezegdzijnde blijft het natuurlijk een genre ver van mijn bed en zal ik zulke blockbusters nooit (of héél erg zelden) meer dan vier sterren geven. Gigantische reuzenrobots en monsters zijn vermakelijk, maar niet meer dan dat.

avatar van Rvdz

Rvdz

Ik ga vrijdag, hoop op blockbuster van het jaar (hoewel Elysium er ook nice uit ziet).

avatar van AC1

AC1

Jullie zijn opgegroeid met Power Rangers, zeker?

JacoBaco

Ik wel, maar kan dit niet helemaal linken aan discriminerende tieners in te strakke pakjes die het opnemen tegen een schreeuwende heks en rubberen monsters.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Ok, nu wel.

avatar van Actarus

Actarus

Men maakt steeds vergelijkingen met Power Rangers, maar wat mij betreft is de enige échte grondlegger van een giant robot GOLDORAK...

De trailer van Pacific Rim heeft me helemaal nog niet kunnen bekoren, lijkt me duister filmpje om de special effects te compenseren...en het feit dat ze met 2 die robots besturen (gedachten koppelen?), dezelfde bewegingen moeten maken zoals een dansspel op de PS, lijkt me stom....Ik ga zeker kijken, maar zonder al te veel verwachtingen...misschien beter zo