• 9.371.607 stemmen

Met onder meer: Armand Assante, Antonio Banderas en Cathy Moriarty

Gesproken taal: Spaans, Engels en Italiaans

Releasedatum: 5 juni 1992

Plot The Mambo Kings

"With a suitcase full of song, Hearts filled with passion, two brothers come to America in search of a dream."

1952. De gebroeders Castillo en hun orkest zijn razend populair in Cuba. Nestor is verliefd op de mooie Maria en wil met haar trouwen. Ook clubeigenaar Luis heeft zijn zinnen op haar gezet. Hij is tot alles bereid om zijn rivaal uit te schakelen. Uit schrik voor Nestors leven trouwt Maria met Luis. Ze smeekt bovendien Nestor het land te verlaten. De broers vertrekken naar Amerika waar hun eerste optreden met hun eigen orkest een daverend succes wordt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Nestor Castillo

Pito - The Mambo Kings Band

Johnny Bing - The Mambo Kings Band

avatar van chrissie

chrissie

Dat jullie deze nog niet op de site hadden, is een echte schande. Banderas nog voor hij een opgezwollen actieheld lichaam heeft, een heel goede Assante en fantastische latinomuziek met mijn favoriete filmliedje aller tijden "Beautiful Maria of my Soul" van Los Lobos.

De film begint erg leuk met veel heerlijke muziek maar zakt gaandeweg een beetje in.

Wel een geweldige, furieuze rol van Assante en leuke bijrolletjes van onder meer Celia Cruz en Tito Puente. Maruschka Detmers uit Drenthe als Latina met dito accent en liefje van Banderas moet echter wel één van de grootste fouten in de castinggeschiedenis zijn.

avatar van Diesel

Diesel

Sfeervolle muziek flick die zich voornamelijk afspeelt in vakantie paradijzen en rokerige clubs. Armand Assante speelt een memorabele rol en Antonio Banderas weet hem goed bij te staan. Verder een mooi liefdesverhaal en prachtige muziek. 3,5*

avatar van visionman

visionman

hoi, ik ben hopeloos op zoek naar de dvd van de mambo kings

iemand een idee

avatar van fritsje

fritsje

Te gekke lekkere mambo film ,Assante is weer weergaloos , is toch wel een van de meest ondergewaardeerde amerikaanse acteurs.

Banderes brak hier mee door in hollywood !

kijken(en luisteren) en genieten.

avatar van BBarbie

BBarbie

Heel aardige muziekfilm over twee Cubaanse broers, die min of meer noodgedwongen uitwijken naar New York en daar met vallen en opstaan een vooraanstaande rol afdwingen in de nachtclubs en danszalen. De karakterverschillen tussen de twee zijn goed uitgewerkt al wordt de rol van de oudste broer (Armand Assante) iets te vet aangezet of uitgevoerd. Er is deze keer zowaar een ingetogen en geloofwaardige dramatische bijdrage van Maruschka Detmers.

Aanbevolen voor liefhebbers van Latijns-Amerikaanse dansmuziek.

Kwam deze tegen op Primi Video, vond hem toen goed, dus ga ik hem maar weer kijken zo'n kleine 30 jaar later