Bullet to the Head (2012)
Actie / Misdaad
91 minuten
geregisseerd door Walter Hill
met Sylvester Stallone, Sung Kang en Jason Momoa
Een huurmoordenaar vormt een team met een jonge NYPD rechercheur in een gewaagd onderzoek dat hen van de groezelige achterbuurten van New Orleans naar de machtige top van Washington leidt. Het onwaarschijnlijke duo, bij elkaar gebracht door twee wrede moorden, neemt het op tegen iedereen die hen in de weg staat, en wil koste wat het kost wraak nemen.
Trailer
Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.
Links
Zoek naar deze film op dvd/blu-ray op AmazonIMDb (5,7 / 47597)trailer (YouTube, ondertiteld)kijk op NetflixiTunes: € 4,99 / huur € 3,99Google Play: € 4,99 / huur € 2,99Pathé Thuis: vanaf € 5,99 / huur € 2,99De man is inmiddels 70 jaar oud, en ik had eigenlijk niet meer verwacht dat hij nog met een bioscoopfilm op de proppen zou komen. En achteraf moet ik zeggen dat het maar beter was geweest als dat inderdaad niet was gebeurd, want Bullet to the head is een clichématige, stompzinnige knokfilm waarin de enige verrassing is gelegen in het feit dat de schurk Stallone en zijn dochter niet meteen overhoop laat schieten wanneer Sly de gezochte USB-stick op zijn bureau heeft gedeponeerd – maar ja, dan had je natuurlijk geen eindgevecht gehad, hoewel ook dát eigenlijk maar beter was geweest. Jason Momoa heeft een indrukwekkende fysiek maar krijgt geen kans om zijn dreigende uitstraling ook werkelijk vorm te geven, Christian Slater is ook in zijn drieënveertigste levensjaar nog altijd een dwaze melkmuil, en bij Sung Kang moet ik denken aan een citaat van George Burns: "George Raft and Gary Cooper once played a scene in front of a cigar store, and it looked like the wooden Indian was overacting." You know you're in trouble when... Sylvester Stallone beter acteert dan de buddy waarmee zijn personage zit opgescheept.
Een zeer, zeer slechte film. Enige lichtpuntje was één van Stallone's one-liners: "You had me at 'Fuck you'." Daar moest ik om lachen – ik weet ook niet waarom.
Ik dacht dat ik de film nog niet gezien. Want had hem nog in mijn 'wil ik zien' lijst. Maar toch kwam de film me wel erg bekend voor en toen kwam ik opeens dit bericht boven mij tegen. Vreemd dat ik er niet op gestemd heb en het in de lijst heb laten staan. Maar goed, toch vandaag maar opnieuw bekeken. Ik vond de film helemaal niet van het. Ik had het anders verwacht dan hoe het uit gepakt is. Er gebeuren een paar, 'saaie' momenten. Zoals het toch nog overleven onder een ontploffing van een bom. Als enigste..
Sylvester Stallone acteerde leuk, maar is toch al bijna met zijn 69 jarige leeftijd een ouwe bok. Vraag me af hoe lang hij het gaat vol houden, zulke films. Sung Kang deed het ook leuk, ook eens goed om hem ergens anders in te zien dan in Fast & Furious

Het verhaal was oké, het concept was ook oké. Maar ik vond de film toch nog best wel traag. Wanneer het actie was, was het leuk om te kijken maar er vielen vaak genoeg grote stiltes in het midden en dat is minder. Dan vooral de lange praat scene's in de auto. Jammer. Net aan geen voldoende.
Soms wat veel gepraat, maar niet echt storend.
verrassen
ik vond dit wel een gezellige leuke film
met Stallone als ouwe rot.
Een dikke 4,0 ik heb ervan genoten

Keiharde gewelddadige actiefilm van het type eerst schieten dan lullen. Veel geschiet dan ook en daarnaast een hoop stoer gedoe maar heel veel meer is er ook niet te zien. Voor een keertje is het wel te doen. In het begin zie je wat foto's van vroeger ingepast in het verhaal, dat hebben ze wel leuk gedaan. 3.0

In the fast and furious delen kon ik em wel waarderen maar in power vind ik em all een irritant mannetje en ook in deze film weer irritant.
SS blijft gewoon een badass.
Stallone is Stallone, niet meer en niet minder maar dit geldt zo beetje voor alle actiehelden wel.

Het is simpel maar de film lijkt hier zich ook wel bewust van te zijn, lekker recht toe recht aan met genoeg actie en wat grappige oneliners hier en daar. Een stoere mannen film dus.

klein 3tje.
Leuke gevechten en soms wat harde actie, eindgevecht was ook goed.
Toch blijft deze film niet bij want zo bijzonder is die niet.
De slechtste dialogen en acteerwerk ooit , clichés en de muziek was helemaal om te gillen
Sylvester Stallone blijft op zijn oude dag nog
verrassen
ik vond dit wel een gezellige leuke film
met Stallone als ouwe rot.
Een dikke 4,0 ik heb ervan genoten

En daarom geef je 5*....ik begrijp het.
2e keer dat ik deze film zie en hij daalt toch een halve ster in mijn waardering, de actie-scene's zijn best goed en wat je wel kan verwachten van Stallone. Alleen het verhaal is best zwak & wat rommelig, het kon me in ieder geval minder bekoren dan de laatste keer.
Misschien is de film helemaal niet zo goed....(????)
Wat zij Sharon Stone ook al weer, een met walnoot gevulde condoom. Heb nu 15 min. Gezien en begin depressief te worden. Bij deze gaat ie uit.
Hahahahahahah ik ga er vanavond aan beginnen. Corona-avond -film...."'als het maar beweegt".
En is dit de maker van het iconische "Southern Comfort"? Zo'n gedrocht zou ik na indrukwekkende films niet op mijn naam willen hebben, zoals hierboven beschreven.
Leeftijd,
Het is o.a. bij deze film weer een issue.
Twee essenties vallen mij de laatste tijd op:
1) waarom focussen we ons op de oude garde
2) Waarom zijn de oude gasten altijd als jonger gepresenteerd
Doodzonde dat de laatste tijd de oude garde opgetrommeld moet worden. Daarnaast maken ze er ook niet veel van. Hollywood heeft geen geld meer, dat is dus duidelijk.
Wanneer komt er echt weer een vernieuwing ipv door emmeren op oude tijden.
Ik denk dat "de oude garde "het doek vult. Namen te over. De nieuwe generatie is niet in staat het stokje over te nemen. Wie vervangt Stallone, De Niro, Pacino, Nicolson? . De Pitjes, de Damons, de Goslings, de Neesons, de Craigs, de Brosnans? ? Zij kunnen niet in de schaduw staan of komen van de oude garde. En ook, een paar decennia geleden had je dijken van verhalen, dei je aan een film kluisterden. Het is allemaal deja vu, en slechte herhaling. Maar van een Stallone aan wie flink verbouwd is, op de automatische piloot speelt , word je ook niet blij van..( evenals De Niro)
Een groots verhaal is het niet, en het verliep wat te snel.
90 minuten is naar mijn mening ook vaak te kort om een pakkend verhaal te vertellen.
De actie in zijn films is wel altijd groots, goed verzorgd en nooit te weinig!
Stallone is een van de weinige, die op oudere leeftijd nog steeds goed voor de dag komt!
Gewoon een lekkere actiefilm; Knokken, schieten, ontploffingen, precies zoals je van Stallone gewend bent!