Genre: Komedie / Mystery
Frankrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Quentin Dupieux
Met onder meer: Jack Plotnick, William Fichtner en Steve Little
Plot Wrong
Dolph is op zoek naar zijn weggelopen hond. Echter door ontmoetingen met een nymfomane die pizza’s aan huis levert, een joggende buurman die op zoek is naar het absolute en een mysterieuze man die onrecht bestrijdt, verliest hij uiteindelijk zijn verstand…en zijn identiteit.
Dolph Springer
Pizza Delivery Man
Mike
Cop
Dantenious
Na al die positieve recensies ben ik de film gaan kijken...
Ik snap niet dat mensen hier naar toe kunnen kijken wat een belachelijke film. Echt wat een geldverspilling en tijd! Ik hou zeker van flauwe humor etc maar dit????
Mensen bedenk je goed voordat je deze film gaat kijken, hou een 2e film achter als back-up!
Dantenious
waarschijnlijk begrijp ik de humor niet, wat mij betreft doet de film zijn titel eer aan, helemaal Wrong.
Ja idd trieste tijdverspilling!
onemanorgy
Dit zal ongetwijfeld een "love it or hate it" film zijn.
De film wist me amper genoeg te boeien om hem toch maar af te kijken maar ik zal hem niet snel aanraden. Misschien dat er humor zit in de belachelijkheden in de film, maar dat is mij echter ontgaan.
Het karakter "dolf" vond ik op zich wel aardig en de wekker stiekem geniaal, maar daar som ik de enige pluspunten voor mij ook mee op.
vcrrr
Eerste gedachte was. .. Making this movie was wrong! . ..
Wat een absurde onzinnigheid...
Nu ik het even heb laten bezinken wel kudo's voor de hoofdrolspeler. Die zet toch wel een goede rol neer.
Geen film om hard om te lachen en leuk om een keertje te kijken, echter niet voor herhaling vatbaar...
Koop 5 kilo zout en probeer dan de film te kijken en ik verzeker je hij blijft vreselijk, en zeer flauw. Totaal niet mijn ding of humor.
Inland Rabbit
Geen film om hard om te lachen
Bij sommige stukken moest ik echt naar adem happen, ik stikte bijna in mijn chips, zo hard lachtte ik. Zal wel weer aan mij liggen. Hoewel de film meer op een vreemde manier grappig is dan hardop lachen humor in de meeste gevallen
Jesper187
Er zijn altijd uitzonderingen en ik kijk alles wat er maar voorbij komt.
Basi
Pffff, wat een lange zit. Dit is een zeer slechte film die gemaakt is met een zeer klein budget en gebruik maakt van beroerde acteurs die ik nog niet in de plaatselijke toneelvereniging toe zou laten. De dialogen gaan nergens over en worden naarmate de film vordert gewoonweg irritant. Ongelofelijk dat er nog mensen zijn die hier iets positiefs over te melden hebben. Je kunt de grote intellect uithangen en de diepere betekenis van deze film uitvergroten maar dan nog blijft het heel slecht uitgewerkt. Het verhaal (als dat er al is) zit zeer slecht en onsamenhangend in elkaar. Er gebeurd werkelijk helemaal niets in deze film! Het is bijna knap om een film te maken die zo onaantrekkelijk is om naar te kijken. En Jack Plotnick komt bij mij op de zwarte lijst te staat. Jeetje, wat is dat een beroerde acteur! Laat je vooral niet misleiden door de positieve kritieken over deze film. Ik denk dat die mensen aandelen hebben in deze bagger productie. Het zou mij niets verbazen als dit met een 'microkrediet 'tot stand is gebracht. Aan 2 uur slapen beleef je meer plezier. Om de hoge waarderingen te compenseren, geef ik slechts een halve ster. Als je geen enorme fan bent van Quentin Dupieux, moet je hier niet naar kijken.
Inland Rabbit
Is het die tijd van de maand, of zit je inlegkruisje niet goed?
Basi
Nu ik deze reactie lees, begrijp ik direct waarom jij 4,5 sterren hebt gegeven.
Wellicht is dit een goede graadmeter voor de mensen die overwegen om deze film te kijken. Als je om de bovenstaande opmerking heel hard moet lachen, kun je deze film gerust kijken.
Nooit zeker geweten of Rubber van een geniaal regisseur kwam of een rare toevalstreffer was. Deze film bevestigt het eerste.
Dupieux ... hulde!
Er zijn er niet zoveel, echt sterke absurde comedies. Dupieux heeft het duidelijk wél in z'n vingers en bewijst met deze film dat Rubber geen toevalstreffer was.
Visueel nog een beetje onzeker, de soundtrack is (uiteraard) een stuk sterker en ook de acteurs doen het erg goed. Al valt het rare acteerstijltje waarschijnlijk niet even goed bij iedereen. De humor duidelijk ook niet, maar lang geleden dat ik nog zo gelachen heb bij een film.
Meer van dit, erg toffe, originele en vlotte comedy.
4.0* en een uitgebreide review
dayway
hier zelfde verhaal.
redelijke tot goede recensies gezien en nu zelf bekeken.
Wat een tijdverspilling, langdradig, geen humor en vredelijk saai.
Halverwege uitgezet...
vranque
sterker dan Rubber. Prachtig geschoten en echt wel met de nodige humor. (zelfspot). Tsja, de soundtrack was ik niet helemaal van onder de indruk maar erg blij met deze prent.
Voor de echte liefhebber maar dat was natuurlijk allang duidelijk.
breedbeeld
Maffe shit om het maf te laten zijn zonder één keer te hebben kunnen lachen.
Dit itt tot b.v. Visioneers die ik wel kon waarderen.
barcam
Zalige absurde film. Deze vind ik minstens evens goed als "Rubber" (de spannende avonturen van een autoband). De bevestiging van Quentin Dupieux is geniaal. Absurd, psychedelisch, humoristisch, drama deze film heeft alles dankzij een grenzeloze fantasie en uitstekende acteurs. En de muziek van Mr. Oizo is ook weer subliem. Must voor de cult fan.
Threeohthree
Heerlijke droge, vindingrijke komedie, die eigenlijk in haar uitwerking redelijk subtiel is. Ironish ook wel dat verschillende users deze film als "saai" bestempelen, terwijl ik deze juist opzette met het idee een vlotte komedie te zien. En die zag ik ook, niet zo gek ook natuurlijk gezien humor gewoon erg subjectief is.
Zal van de week als ik wat meer inspiratie heb nog wel even wat typen, aan de film heeft het in ieder geval niet gelegen. Heerlijk werk van Dupieux weer. Naast de Japanse en Thaise komedies, bijna de enige recente westere regisseurs die mij dubbel van het lachen weet te krijgen.
mwoeb.
Waar ik Rubber net iets te weinig om het lijf vond hebben om de absurde situaties binnen een ietwat gestructureerd kader te plaatsen, is deze prent wel geslaagd. Vooral op visueel vlak oogt de film fijn en hanteert Dupieux een vlotte, speelse stijl. Als een naïef en kinderlijk zieltje, niet gecorrumpeerd door conventie, (met de nodige basiskennis) achter de camera.
Had onlangs een discussie met een vriend over synoniemen (of gebrek eraan), en vooral nuances, in de Nederlandse taal. Nu zou 'eigenzinnig' afbreuk doen aan Wrong en is het enige waarmee ik vrede mee kan nemen het Engelse 'quirky'. Iemand een schoon Nederlandsch alternatief?
Fayerin
het hoogtepunt van de film was de 7:60 grap
de rest was ook-wel-leuk, maar niet waanzinnig.
mwoeb.
vrijgevochten (vrijzinnig vindt ik ook aardig).
Beide impliceren nét iets te veel bewustzijn, vind ik.
Terwijl Dupieux het op een zeer vlotte en ongeforceerde manier aanpakt.
smeetsm
wat een bullshit film, niet langer dan 30 min volgehouden......Zonde van mijn tijd en nog meer zonde van het geld dat hieraan verspild is....
Karl van H.
Charlie Kaufman met een vleugje David Lynch, zo beloofde de cover. Ik zie wel waar de vergelijking vandaan komt, maar het grote verschil tussen die twee en Dupieux is dat er bij Kaufman en Lynch iets achter schuilt en bij Dupieux he-le-maal niks. Dat is niet per se erg, als je daar van houdt, maar als je mijn vriendin bent levert het een vermoeiende anderhalf uur op. Ik kon er daarentegen wel om lachen. De stijl is vreemd, de situaties lekker absurd en het sfeertje is prima. Over het acteerwerk, camerawerk en de muziek valt ook maar weinig te klagen. Ten opzichte van Rubber is het in elk geval een behoorlijke vooruitgang.
Picker
Ik kan helaas geen stem geven want ik heb de rit niet uitgezeten. Maar ik zet zelden een film uit dus dat zegt genoeg......
Decec
Een redelijke komedie/mysterie film...
Flauw verhaal...
Komedie is mijn smaak niet...
Redelijk acteerwerk...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Picker
Film alsnog afgekeken. Helaas, ik vond het helemaal niets. 1 ster omdat ik een enkele keer een klein glimlachje kon opwekken.
eRCee
- 1978 stemmen
Behoorlijk grappige film, deze Wrong. Absurdisme zonder boodschap, maar het vermaakt absoluut. Leuke muziek ook, ik meende zelfs een verwijzing naar een deuntje uit Twin Peaks te herkennen?

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Soy Cuba
Drama, 1964