• 9.201.355 stemmen

Une Belle Fille comme Moi (1972)

Drama / Komedie | 98 minuten

Genre: Drama / Komedie

Alternatieve titel: A Gorgeous Girl like Me

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: François Truffaut

Met onder meer: Bernadette Lafont, Claude Brasseur en Charles Denner

Gesproken taal: Frans

Plot Une Belle Fille comme Moi

Camille is een wellustige vrouw. Zij staat altijd in het middelpunt van de belangstelling van mannen en geniet daar volop van. Tot een zekere hoogte: als mannen vervelend gaan doen staat Camille niet in voor zich zelf. Haar vader wist dit al toen zij negen was. Nu ze in de gevangenis zit voor de moord op een rattenvanger die ze van een dak heeft gegooid, vertelt ze haar verhaal aan een vriendelijke socioloog. Deze man is gefascineerd door de verhalen van deze vrouw. Hij vraagt de autoriteiten of ze de vrouw vrij willen laten. De vrouw wordt vrijgelaten, maar de socioloog krijgt snel spijt van zijn verzoek.

logo tmdbimage

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Mijn 21e en daarmee laatste lange speelfilm van Truffaut. De zwakste voor het laatst bewaard bleek bij bekijken. Een nogal flauwe en luidruchtige film. Kon er niet echt de charme van ontdekken.

avatar van Alastor

Alastor

Mijn tweede Truffaut en niet erg onder de indruk van de platvloersheid. L'Amour en Fuite vond ik ook al niet denderend. Misschien begin ik met de verkeerde films?

avatar van starbright boy

• 21957 berichten

Je kiest in ieder geval twee van zijn als minder bekend staande films als eerste uit. Wat ik gezien heb vond ik erg wisselvallig tot nu toe. Les Quatre Cent Coups is voor mij de uitschieter naar boven.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Alastor schreef:

Dat denk ik wel. Hoewel Truffauts bepaalde zwierigheid je ook altijd kan blijven tegenstaan.

Ik ben zelf ooit begonnen met Le Dernier Metro. En hoewel die film een bepaalde status geniet, was ik daar ook niet van ondersteboven. Maar toch enige jaren later toch alles van hem gezien (ik ben een verzamelaar). Baisers Voles, Jules et Jim, 400 Coups en Vivement Dimanche vond ik het beste denk ik.

avatar van stephan73

stephan73

Voor Truffaut's doen een enorm luchtig tussendoortje. Maar wel een erg leuke.

Bernadette Lafont doet het goed als Camille, een vrouw met een dubbele agenda, die mannen bespeelt alsof die er niet toe doen.

Hoewel ik hier erg van heb genoten, liggen de dramatische films van Truffaut me toch beter!

avatar van BBarbie

BBarbie

Ik heb inmiddels heel wat films van Truffaut gezien en deze vind ik veruit de zwakste. Het is een grotendeels mislukte komedie, die weigert echt grappig te worden. Bernadette Lafont gaat nog wel, maar de rest van de cast gaat helemaal de mist in. Dat geldt ook voor het verhaal. Een regelrechte tegenvaller.

avatar van Movsin

Movsin

Bernadette Lafont in een rol typerend voor het grootste deel van haar carrière : uitdagend, wulps... en deze keer in "Une belle Fille comme moi" daarbij werkelijk niets ontziend.

Oppervlakkig ding deze film van Truffaut die zich baseerde op een Amerikaanse serie waarbij een socioloog een essay hoorde te maken over "Les femmes criminelles" maar uiteindelijk in de levensloop van zijn geïnterviewde terechtkomt.

Zag de film jaren terug en eigenlijk viel hij bij deze herziening nog prettig mee.

Er wordt lekker aan overacting gedaan, ook door een pak bijrolspelers die toch namen zijn in de Franse filmwereld : Claude Brasseur, Charles Denner, Guy Marchand, André Dussollier, Philippe Liétard...

Misschien precies door deze respectabele cast kreeg de film achteraf een zekere herwaardering.

avatar van Basto

Basto

Vlotte zwarte komedie. Een niemendalletje maar Truffaut houdt gelukkig de vaart erin.

Kleine 3,5