• 9.370.389 stemmen

Geregisseerd door: Michael J. Gallagher

Met onder meer: Caitlin Gerard, Melanie Papalia en Shane Dawson

Plot Smiley

"Evil Wears a Smile"

Ashley hoort van een legende, waarin een krankzinnige seriemoordenaar genaamd 'Smiley' kan worden opgeroepen via het internet. Ashley is psychisch niet erg sterk en wanneer zij te maken krijgt met signalen dat deze Smiley achter haar aanzit, moet ze nagaan of ze nu echt gek aan het worden is, of dat hij haar echt wil vermoorden...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Erg triest.

Gallagher loopt de hele tijd te dwepen met het online wereldje, maar hij maakt er een compleet soepje van. Niet dat ik een frequent bezoeker was, maar ik ken 4chan en het /b/ board wel een beetje, zo ook het volkje dat er rondhangt. Veel dieper kan je niet in de krochten van het web afdalen.

Op zich een interessant wereldje maar de acteurs/personages zijn stuk voor stuk zielige figuren. Acteren kunnen ze absoluut niet en de constante verwijzingen naar de online lingo en leefwereld zijn erg geforceerd. Tel daarbij de povere afwerking van de film en je lijkt soms eerder naar een amateur-projectje te kijken.

Het slasher gedeelte stelt ook echt niks voor, het einde is al helemaal een sof. Het enige wat deze film nog enigszins interessant maakte was het uitzicht van de killer, maar die staat gewoon vol op de poster en in de film zelf komt hij echt niet beter in beeld. Gewoten laten voor wat het is dus, dat ze dit soort filmpjes maar gewoon op hun YouTube kanaaltjes plaatsen, hoef dit echt niet meer te zien.

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik schrok me dus werkelijk wezenloos tijdens die intro! Leuk!

Lekker filmpje om 's avonds in het donker te kijken, vanuit je warme bed, verstopt onder je dekens.

Tuurlijk, het acteerwerk is niet goed, maar ik vond het niet storend. Wel jammer dat het hoofdpersonage niet leuk is, ik gunde haar wel een ontmoeting met 'Smiley'.

De schrikmomenten waren toch best aardig. Soms zag je ze aankomen, maar ook enkele verrassingen erbij. Voor mij althans. Verhaal is vrij uitgemolken maar ik hou dr wel van. Het standaard 'Oh my god niemand wil me geloven!' verhaal is niet vernieuwend, haalt ook een beetje de vaart uit de film, maar het hoort erbij.

Einde vond ik dan wel weer tof, vooral 't eindshot. Leuk vermaak.

avatar van ibendb

ibendb

Ik had gehoopt dat Smiley anders zou zijn.

De film is zeker niet slecht, maar eerder onorigineel. Het concept van een urban legend, daar kan je veel mee doen. Jammer genoeg verandert de film van horror naar psychologische thriller. Hierdoor wordt de film een beetje verpest. Het einde vond ik ook niet vernieuwend. Als je naar de youtube-filmpjes van Gallagher of Shane Dawson kijkt, zie je dat ze dat steeds doen. Ik vond dit dan ook een erg grote misstap. Wat ik dan weer wel leuk vond, was dat ik bijna al m'n favoriete youtubers zag passeren. Zo zag ik Steve Green, Shanna Malcolm (die dikkere zwarte vrouw in de achtergronden), Shane Dawson en zelfs de regisseur zelf. 2,5*

avatar van Nick Theunis

Nick Theunis

Persoonlijk vind ik deze film - met als dieptepunt de acteerprestaties - tenenkrommend slecht en ben ik gelukkig niet de enige die daar zo over denkt. De film schiet in alle opzichten te kort en is allerminst origineel te noemen. Het verhaal/plot doet me sterk denken aan de film Cry_wolf, die mij daarentegen wel kon bekoren (deze raad ik mensen dan ook eerder aan).

'Als je een concept jat, doe het dan goed!'

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Bar en bar slecht op alle gebieden. Acteerwerk, schrikeffecten, special effects, verhaallijn, personages. Eén groot drama. Anderhalf uur van m'n leven verspild omdat ik toch echt had gehoopt dat er meer van dit in theorie best leuke verhaal gemaakt had kunnen worden. Dus niet.

0,5* (en dat is alleen maar omdat ik niet lager kán geven)

avatar van Shadowed

Shadowed

Slecht.

Smiley gebruikt internetcultuur als motivatie, en dat betekent dat deze film enkele verwijzingen ernaartoe gebruikt om de legende rondom de moordenaar die het includeert mee in te vullen. Gallagher lijkt me ook een regisseur die connecties heeft met enkele vloggers en YTers, dus dan gaat de klus sowieso al wat makkelijker.

Het jammere is dat deze film, ondanks het geinige concept, nergens in kan uitblinken, designs uitgezonderd. Eerlijk is eerlijk, de killer is erg goed gelukt. Het nadeel is dat deze beperkt in beeld komt, maar wanneer hij dan wel in beeld komt schiet de film raak. Beangstigende verschijning, wat het alleen maar teleurstellender maakt dat Gallagher hem niet echt weet te gebruiken.

Smiley wordt erg saai ingericht en haalt de meeste horror uit matig opgezette schrikmomenten die geen effect hebben. Spannend is de film nooit door een gebrekkige opbouw en matig acteerwerk. Enkele personages zijn echt compleet idioot, waaronder Dawson die zelf notabene bekend is op YouTube. Gerard vond ik nog gaan, maar de rest acteert nogal verveeld en gebrekkig.

Het camerawerk als de filters zijn beide elementen die wel wat extra's hadden kunnen gebruiken, want Gallagher weet maar weinig voor elkaar te krijgen op cinematografisch gebied. Elke scene, ongeacht horror of reguliere beelden, weet nooit ergens in uit te blinken. Alles gaat te lawaaierig en te weinig subtiel. Ik vermoed dan ook dat de crewleden er zelf vooral geen zin in hadden en de regisseur daarom onder druk hebben gezet.

Ondanks alle minpunten vond ik het als geheel vermakelijk en kon ik de verwijzingen naar het internet, of het nou flauw was of niet, best waarderen. Smiley had zeker potentieel om goed te kunnen zijn. De killer is intimiderend, het tempo is redelijk en het concept ook wel, maar de uitwerking op het vlak van regie schiet behoorlijk te kort. Leuk om eens gezien te hebben voor de "status" , maar absoluut geen film die prijzen gaat winnen.

avatar van JollyMira

JollyMira

Wat een gestoorde film,als je de twist ziet op het eind.Heb me wel vermaakt met Smiley