Mud (2012)
Met onder meer: Matthew McConaughey, Reese Witherspoon en Tye Sheridan
Releasedatum: 15 augustus 2013
Bekijk via MUBI
Plot Mud
"Running from his past. Hiding from the law. Only one way out."
De gevaarlijke (maar charismatische) misdadiger Mud is op de vlucht voor justitie en een aantal meedogenloze premiejagers. Als hij bevriend raakt met twee veertienjarige jongens die bij de Mississippi wonen, weet hij hen te overtuigen om hem te helpen te ontsnappen. Hij schakelt hun hulp bovendien ook in om de relatie met zijn vriendin te herstellen.
maurice74
Redelijk. Heerlijk traag en stijlvol gefilmd, maar verhaal laat lang op zich wachten. Beetje onsamenhangend. Vraagt veel geduld van de kijker.
noerej
Afgelopen zaterdag deze film gezien.
En ik ben eerlijk, totaal geen fan van Matthew McConaughey maar wel van Jeff Nichols. (Take Shelter vond ik echt een goeie film)
De film verraste mij en ik heb echt genoten van dit verhaal.
De jongen die Ellis speelde (Tye Sheridan) die stal voor mij de show hoor.
Echt een leuk verhaal en ik heb gisteren op aanraden van mijn zus (Huge mcConaughey fan) The Lincoln Lawyer gezien en ik begin bijna om te slaan.
Insignificance
Hij heeft de laatste tijd wel meer opvallende rolletjes te pakken.
Redlop
Sfeervol coming of age filmpje. Moest tijdens de film toch even aan De Kameleon denken, maar ook aan Winter's Bone. Heerlijke broeierige muziek van Ben Nichols, broer van de regisseur lees ik op IMDB.
Ethane
Was het kijken dubbel en dwars waard. Goede balans tussen de elementen. Acteer werk was ook erg puik, vooral dat van Ellis!
Enige jammere aan deze film was, dat het vrij oppervlakkig bleef en het niet echt de diepgang haalde die ik graag had willen zien en of had verwacht.
Misschien was hier een open eind wel op zijn plek geweest.
Askikker
Machtige film,
Met muziek dr onder van C.C.R had ik dr helemaal gek van geworden, daar schreeuwde ie gewoon om.....
soho
Degelijke, als getaway verpakte film over het moeilijke opgroeien in de swamps van de rivierdelta, en hoe bedrieglijk liefde kan zijn. Mud is een mooie (letterlijk te nemen) film, die beheerst en zonder echt uit de bocht te gaan twee verhaallijnen afwikkelt. Je hebt de voortvluchtige Mud, die geholpen door twee pientere tieners, ongezien van zijn eiland probeert te ontsnappen. Op één of andere manier wil hij ook nog zijn jeugdliefde meenemen. Er is ook Ellis, die als 14-jarige zijn ouders uit elkaar ziet gaan, en zijn kalverliefde beleeft.
Vrij degelijk allemaal, zelden vervelend, alleen jammer dat we niet gespaard blijven van enkele voorspelbare clichés.
wwelover
IJzersterke film, dacht vooraf dat hij misschien wat saai zou zijn maar dat is gelukkig niet het geval. Het verhaal is erg goed, maar het is vooral het geweldige spel wat deze film zo goed maakt. Nog niet zo lang geleden had ik een ontzettende hekel aan Matthew McConaughey, maar de laatste tijd is dat helemaal veranderd. Hij is gewoon een hele goede acteur die helaas een boel prut heeft gemaakt. Maar het is vooral de jonge Tye Sheridan die me deed verbazen. Wat een top prestatie. Het is ook erg mooi gefilmd en de muziek is top.
rondh
Haha!!! de Kameleon... Dat zei ik ook!
Waren de films van de Kameleon maar net zo goed als deze
ralfsjam
MUD is een broeierige, goed geacteerde, verrassende en boeiende film... Ging er totaal blanco in en werd blij verrast. Leuk en origineel verhaal, dat op een zeer relaxte manier neer gezet werd. De twee jonkies deden het geweldig, en ook het camerawerk was erg goed...
aanrader! 4***
YouDrunkGoHome
Na de trailer van deze film gezien te hebben was m'n interesse niet gewekt. Toen ik er later achter kwam dat deze geregisseerd was door de persoon die ook achter take shelter zat, toch maar besloten om 'm een kans te geven, aangezien ik dat echt een fantastische film vindt.
Eerste gevoel bleek toch te kloppen, film kon me nauwelijks boeien. Aan het begin was ik nog wel benieuwd wie deze 'mud' nou precies was, maar helaas werd dit mysterie al snel opgelost. Naar mijn idee hadden ze dit niet zo snel al moeten prijsgeven. Rest van de film verliep traag, zoals verwacht, maar waarbij in eerder genoemde take shelter de dialogen en het verloop van het verhaal me wel bleef boeien, was dat bij deze niet het geval.
Jammer, toch 2.5 sterren voor het prima achterwerk, en de mooie beelden.
Madecineman (moderator films)
Berichten verplaatst naar De Site > Algemeen > Stemmen
Shinobi
"I knew it. I told you that dirty son of a bitch was trouble."
De film kijkt een beetje weg als een soort van jongensboek waarin het 'coming-of-age' redelijk centraal staat.
Helaas deed het (simpele) verhaal mij niet veel, gelukkig wordt dit ruimschoots goedgemaakt door het sterke acteerwerk van met name Matthew McConaughey en Tye Sheridan. McConaughey verbaasde mij zeer met zijn rol, omdat het toch weer iets anders is dan wat ik van hem gewend ben en Sheridan doet het voor zo een jong knaapje best goed.
Daarnaast zit er een prima sfeer in de film, het kabbelt lekker voort. Het kwam op momenten ietwat dromerig op me over door het aanzien van de mooie landschappen. Helaas speelt de traagheid naar mijn inziens de film toch te parten, het had van mij wel wat ingekort kunnen worden.
Al met al best een fijne warme film om eens gezien te hebben, ondanks dat het nergens al te bijzonder wordt.
3,0 Sterren.
boukeve
Vreemd genoeg heeft het lang geduurd voordat Mud van Jeff Nichols in de Nederlndse bioscopen kwam. Gelukkig maar, want door de vertraging is de film midden in de zomer uitgebracht en dat past perfect bij deze fijne avonturenfilm. Als natuurlijke opvolgers van Tom en Huck struinen Ellis en Neckbone langs de zomerse Mississippi.
Op een eiland in de rivier komen ze de mysterieuze Mud tegen, uitmuntend gespeeld door Matthew McConaghey. Ze besluiten hem, ondanks dat ze weinig van hem weten, te helpen met het contacteren avn zijn vriendin en het ontsnappen aan hun achtervolgers. Waarom? Cause y'all love each others, zodrukt Elis het uit. Onderweg leren ze wat over volwassen zijn, maar deze film draait vooral om de heerlijke sfeer.
Langere recensie kun je hier lezen: Recensie Mud (ZUBB.nl)
wibro
De tweede film na "Take Shelter" die ik van deze regisseur gezien heb en ik werd niet teleurgesteld want ik verwachtte van deze film helemaal niets. Dat bleek achteraf mee te vallen maar "Mud" haalt het absoluut niet bij "Take Shelter", voor mij een van de beste films van het afgelopen jaar. De regisseur deed zijn best om een goede sfeer te scheppen en dat lukte allemaal wel - de landschappen oogden erg mooi - maar het geheel duurde mij allemaal veel te lang. Pas de laatste twintig minuten werd de film pas echt boeiend. De geweldige shootout met de premiejagers had alles van een klassieke western en ook het einde vond ik erg mooi. De laatste twintig minuten redde voor mij daarom ook de film, die ik in zijn geheel te traag vond en ik zeg het nogmaals veel te lang duurde.
frans123
Niks bizondere film,,tussen drama en thriller , waarin er niets verrassends gebeurt,of waarin je als kijker vast aan de film zit....(gewoon weglopen af en toe,wc,,koffie zetten...)' Wegkijkertje op een regenachtige zondagmiddag. Misschien had de film de titel Ellis ´moeten hebben, want de rol van Mud kon mij niet overtuigen.Flat caracters,....ach amerikaans dan weet je het wel...En dat geheen en weer gevaar met dat bootje begon mij de keel uit te hangen.
Een ietwat lange film, maar door het broeierige, lome en landelijke sfeertje dat in zo'n typisch Amerikaans dorpje hangt komt goed over. De film heeft ietwat moeite met de spreiding van de aandacht, waardoor de film blijft hangen tussen een coming of age en een misdaadfilm.
De jongens, Mc Conaughey en Witherspoon doen het wel leuk en maken de film meer dan onderhoudend om naar te kijken.
Drrrrkkk
Aparte film: op zich een niemendalletje, maar op de ene of andere manier blijf je toch kijken omdat je benieuwd bent. Verhaal slingert beetje van puberdrama naar avontuur naar thriller. Het knauwende accent van de acteurs kan op je zenuwen gaan werken. Witherspoon is stiekem toch wel erg aantrekkelijk, McConaughey irriteert soms, maar de twee jochies zijn prima gecast. Ruime voldoende voor deze avontuurlijke (typisch Amerikaanse) film.
cordiacovens
Mud
Mud is een goede film die met name door het goed neergezette sfeertje en acteerprestaties een goede film geworden is.
Mud zou omschreven kunnen worden als thriller, maar voor mij is het toch meer een coming of age film geworden met drama en thriller elementen. Het broeierige sfeertje kwam goed over, de muziek en locaties zorgden hier prima voor. Ik moet ook zeker zeggen dat McConaughey zeer goed speelde, wat ik de laatste tijd van hem gewend ben. Maar voor mij was Tye Sheridan wel de ster van de film. Net als in The Tree of Life speelde die jongen zeer goed, erg groot talent.
Nichols' vorige film Take Shelter was ook al prima, maar dit leek me wat rauwer en realistischer waardoor ik een stuk meer empathie voor de karakters kreeg. Deze film heeft ook een solide basis, eerst het mysterie over de persoon Mud en daarna het vervolg van het verhaal wat voor mij de gehele tijd boeiend bleef.
Mud is een goed geslaagde film die mij de gehele speelduur boeide, erg goed geacteerd is en zeer goede sfeer overbrengt.
mnrk
He's not dangerous......Sounds like a shitload of state troopers thinks differently..
Een verrassende film van Jeff Nichols....
Het verhaal wordt mooi en goed gebracht waardoor de film boeiend blijft om naar te kijken, daarbij zijn de locaties ook nog eens in orde en zorgt dit allemaal voor de juiste sfeer bij deze film...
Matthew McConaughey speelt zeer overtuigend in deze film en wordt prima bijgestaan door de twee jongens Tye Sheridan en Jacob Lofland...
Ook de gehele soundtrack past helemaal bij deze film...
Mud (2013) Soundtrack from the Motion Picture - aceshowbiz.com
laundromat
Mooi verhaal, mooi sfeertje, goed spel van Sheridan; wat een talent! Heerlijke accenten. Dikke 3,5*
Op naar Take Shelter.
mock turtle
mooi gefilmd verhaal, met meerdere verhaallijnen en een spannende ondertoon. Mooie setting aan de rivier en goed acteren maken het af.
Cleanshot
Goed acteerwerk, vooral dat jochie.... Mc Conaughey speelt zijn gebruikelijke rol op zich.
Ik houd wel van die zuidelijke trailer setting waarin emoties rechtstreeks en direct blijken...
Prima film.
Drrrrkkk
Op naar Take Shelter.
Kan 'em je aanraden. Eigenlijk hetzelfde beetje als met 'Mud'... op zich niet heel bijzonder en soms beetje kneuterig, maar op de ene of andere manier blijf je toch geboeid tot het einde kijken. Knap gedaan!
MRDammann
Ik vond het een mooie film. Mooie beelden, mooi verhaal. Heerlijk zomers sfeertje en de omgeving is prachtig. Werkelijk reclame voor dit deel van de Amerikaanse landschap.
Er wordt goed geacteerd, maar vooral de kinderen doen het erg goed.
SnakeDoc
Beetje traag en weinig actie. Een 100% Drama film waar je van moet houden.
Ik kon het allemaal wel waarderen.
De band die Mud langzaam opbouwt met de 2 jongens, goed in beeld gebracht.
De jonge Ellis speelt overigens ook de sterren van de hemel.

Dramafilm 'Mud' met Matthew McConaughey vanavond (8 augustus) te zien op televisie

Mandariinid

Al Midan
Documentaire / Drama, 2013

Matewan
Drama, 1987
premie jagerrivierslanghouseboat motelarkansasvriendschapvoortvluchtigejunkyardtiener jongenriverboat