• 9.369.485 stemmen

The Night They Saved Christmas (1984)

Geregisseerd door: Jackie Cooper

Met onder meer: Jaclyn Smith, Art Carney en Paul Le Mat

Plot The Night They Saved Christmas

Een kerstfantasie over drie jongelui die hun best doen de speelgoedfabriek van de kerstman te behoeden voor vernietiging door een nabijgelegen boorstation.

avatar van NTsuno

NTsuno

Okee, het is geen hoogstaande film. Het acteerwerk is matig en het verhaal is wel heel erg uit de lucht komen vallen. Maar daar gaat het niet om in deze film. Het gaat om het vermaak voor kinderen, welke voor daags voor kerst 's middags een film willen kijken. En daar is hij leuk genoeg voor....

avatar van FixX

FixX

toen ik deze film voor de eerste x zag was ik gelijk verkocht alle flikkeringen en fonkelingen brengen je gelijk in de kerststemming zeker een aanrader om met je kinderen te kijkken kan niet wachten tot de film next week binnen is van mij een 4.0 waard

avatar van honky

honky

De eerste keer dat ik deze film zag is echt jaren geleden en heb hem sindsdien al héél vaak gezien.

Ik vind 'm echt fantastisch.

Hoe het geloof van een klein kind in de kerstman, vergelijkbaar met 'onze' Sinterklaas, zomaar opzij wordt geschoven en later toch ook bij de volwassenen tevoorschijn komt.

En gelukkig komt alles natuurlijk goed.

Ook de animaties, technische snufjes op de Noordpool en de elfjes, in één woord: geweldig!!!

Toen ik hoorde dat ie op dvd uit is, dacht ik maar één ding: hebben.

Echt een kerstklassieker.

avatar van akoning

akoning

Ik ging deze film zonder hoge verwachtingen kijken. Maar ik vond het verbazingwekkend een leuke en gezellige kerstfilm. Heerlijk in de stemming komen voor de feestdagen. Leuke elf en Noordpoolstad

avatar van Wheely5

Wheely5

Je hoeft weinig te verwachten van een 'no-budget' film uit begin jaren tachtig. De decors zijn heerlijk ouderwets en het acteerwerk laat toch ook wel te wensen over. Toch mag dat bij een kerstfilm. En als je daar de charme van weet te zien is het een heerlijk wegkijkertje.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Echte jaren 80 kitsch deze film. Erg voorspelbaar, maar kijkt toch lekker weg.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke kerstfilm die me geen moment heeft verveeld.

avatar van Mescaline

Mescaline

Vooral door het kleine budget erg sfeervol geworden, indrukwekkend mooie sets die mij soms deden denken aan Willy Wonka & The Chocolate Factory.

Ja, het is allemaal behoorlijk zoet en ook de acteerprestaties zijn niet super te noemen maar storen tegelijkertijd ook niet. Het is eigenlijk een film die precies doet wat je verwacht, maar het blijft toch een prettige kijk ervaring.

avatar van Mescaline

Mescaline

2de keer kijken zelfs nog extra van genoten, de acteerprestaties kunnen net door de beugel maar wat de film zo sfeervol maakt zijn de erg mooie en creatief in elkaar gezette filmsets.

Heerlijk sfeertje, half puntje erbij.