Genre: Mystery / Thriller
Geregisseerd door: Nicholas McCarthy
Met onder meer: Caity Lotz, Casper Van Dien en Agnes Bruckner
Plot The Pact
"Some doors should never be opened."
Annie keert terug naar huis om de begrafenis van haar alom verachte moeder bij te wonen als gunst aan haar oudere zus. Wanneer ze overnacht in haar oude slaapkamer voelt ze iets onbekends in het huis. Ze roept de hulp in van een lokale agent en een helderziende om een aantal vragen beantwoord te krijgen rondom haar moeders dood. Wanneer lang onderdrukte nachtmerries opnieuw op beginnen te spelen, komt er een verontrustende aanwezigheid in haar ouderlijk huis naar boven.
Angelo2
voor horrorfans: ZEKER GEEN AANRADER!
film slaat echt nergens op. zonde van de tijd!! tenzij je wat beters te doen hebt, zoals sommige anderen die een hoog cijfer geven
Voor een goede horror moet je volgens jou Piranha 3DD kijken. Dat was pas troep. Maar ieder zijn mening natuurlijk.
El ralpho
Verstoppertje spelen
Behoorlijk teleurstellend, zoals de meeste nieuwe horrors/thrillers die ik de laatste tijd gezien heb. De film bouwt met momenten wel een behoorlijke spanning op die helaas -op een enkele keer na- geen enkel schrik moment bij mij wist te veroorzaken. Het verhaal deed mij erg denken aan die van The resident; kortom compleet ongeloofwaardig dus. Waarbij ik me er daar niet al te veel aan stoorde omdat er genoeg spanning inzat ontbrak dat echter hier.
Als kijker tast je ook behoorlijk in het duister over wat voor een persoon de moeder nu precies was. Later in het verhaal wordt de focus ook op een ander element gelegd maar tast je als kijker in het duister wat betreft de rol van de moeder van de meisjes in het geheel nu precies was. Dit is natuurlijk wel vaker in dit soort films maar in dit geval voelt het verhaal er ook maar half af door, en dit lijkt mij nu niet de bedoeling zijn. Het mysterie wat hier langzaam maar zeker ontrafeld wordt vond ik vrij goed gevonden maar de manier waarop alles opgelost werd was echter het tegenovergestelde. Een geest die communiceert via Google maps vond ik nu niet bepaald geloofwaardig. Ook de hints die naar voren kwamen op de foto's kwamen te geforceerd en slecht uitgewerkt over.
Over het algemeen ben ik niet al te spreken over dit product. Ik heb ook wel slechtere dingen gezien de laatste tijd en de film werd naar verloop van tijd gelukkig ook wel iets spannender maar dit gebeurde pas toen de film alweer bijna voorbij was. Dit alles lijdt helaas uiteindelijk niet tot een voldoende. De overdreven ''hints'' die de film gaf en teveel zaken die niet goed uitgewerkt waren doen deze film dan ook de das om.
duffs
geen slechte film af en toe heel beklemend anders als andere horror films
djdavy
Vond hem niet slecht .. maar vond het nogal ver gezocht ... Matige zondagnamiddagfilm
*film fan*
keek wel lekker weg. aardig filmpje. maar niet voor herhaling vatbaar.
wiens oog was dat op het einde? weet iemand dat?
¿?ImAmused?¿
matige film hoor.verhaaltje en idee erachter zat wel goed,maar de uitwerking vond ik toch wat aan de mindere kant.
Waku
Mochten mijn verwachtingen voor "Sinister" te hoog zijn dan waren ze voor deze "The Pact" te laag. Aangename griezel verrassing die de spanningsboog continue gespannen houdt.
Dankzij vele close up beelden van objecten en personages blijft de film steeds dreigend.
De regelmatig terugkerende schrik effecten zorgen voor de rest.
Zelfs het meespelen van Casper van Dien zorgde niet voor irritatie.
Zijn aanwezigheid betekend meestal een matige teleurstellende film.
Maar deze vrij onekende "The Pact" is een aanrader in zijn genre.
De moeite van het kijken waard, als men durft
Boeikens
Spookthriller/misdaad
The Pact gaf me vooral een Paranormal Activity gevoel maar van een minder niveau daar alles vrij voorspelbaar is en de schrikmomenten zo vrij pover uitvallen.
De sfeer zit er desalniet temin goed in en het verhaal wist me best te boeien tot het einde.
Shinobi
Zoutloze horror.
Dit is een horror dat maar nergens echt eng wordt en gewoonweg te traag wordt gebracht. Voornamelijk door het teveel aan dialoog dat ook maar nergens bijzonder wordt, mede door het matige acteerwerk.
Er zitten hier en daar wel wat schrikmomenten in, maar die zijn slechts op één hand tellen en dat zijn echt van die 'cheap scares'.
Het verhaal zelf stelt niet al teveel voor, rammelt aan alle kanten en voldoende plotgaten waar je gatenkaas van zou kunnen maken. Om maar iets te noemen: de hele tijd wordt er gesproken over de 'verschrikkelijke dingen' die de moeder vroeger heeft uitgehaald bij de twee zussen, maar nergens wordt daar meer dieper op ingegaan.
En dat met het oog op het laatst sloeg ook helemaal nergens op, zoiets doet een film doet een film helemaal geen goed en ik heb me hierdoor alleen maar meer aan deze film geërgerd.
Al met al een film die me niet lang zal bijblijven.
Krappe 2,0 sterren.
clockwork72
Behoorlijk spannende horrorfilm.
Nee het is niks nieuws deze film maar wat het doet doet het toch erg goed vind ik. Het eerste half uur is wel het sterkst. Dat eerste schrikmoment, ik schrok me eigen helemaal wezenloos, gebeurt niet vaak dat een horror dat bij me doet want ben toch al wel wat gewend. Het laatste half uur was ook spannend, had hier niet veel van verwacht maar ben toch aangenaam verrast. Al moet ik wel zeggen, dat met dat oog op 't laatst, je voelt het ook aankomen dat er nog zo'n kut 'schrikmoment' aankomt en 't doet me echt niks meer tegenwoordig, dat moeten regisseurs ook echt uit horrorfilms laten tegenwoordig, was 7 jaar geleden leuk, nu niet meer. Desondanks prima vermaak dit.
Ice-Angel
Een ouderwetse horrorfilm die gemaakt is volgens het bekende procedé, dat cliché's met zich meebrengt maar gelukkig ook een paar verrassingen. De spanning (echt eng wordt het niet) die er is, is vooral toe te schrijven aan het geraffineerde camerawerk. De regisseur neemt de tijd om het verhaal te vertellen. Caity Lotz speelt een sterke karakterrol, maar moet soms onlogische domme dingen doen (en dat is ook de grote zwakte van deze film). Daarnaast vond ik het vreemd dat het, in kersttijd, zonnig en heet is.
Zeker nog nooit in December in Australië geweest
Ice-Angel
Ga deze film kijken (kijk eerst altijd ff hier naar de beoordeling als we filmje pakken), dus ben benieuwd...
Ice-Angel
Vond em toch niet tegenvallen eigenlijk...
Ok erzijn engere films, maar hij was aardig spannend en het verhaal was ook niet verkeerd...
Gluon
Ik heb me wel vermaakt me deze film, houdt wel van dit soort films maar ik vond het allemaal wel een beetje goedkoop gejat van een aantal films
Redelijk geacteerd, leuk voor een keer gezien te hebben
Bxian32
Ik verwachte een horror toen ik het ging kijken maar vond het meer een thriller. De laatste scene ging natuurlijk helemaal nergens over.
Bxian32
Bxian32, staat mystery/ thriller, geen horror
niet als je hem via UPC on demand kijkt
knusse stoel
Aardige film maar heeft niet een ontzettend diepe indruk achtergelaten.
Zoals ik al zei: aardig.
terschelling
Al met al matige film, al reeds gezegd: het eerste half uur is sterk en dat bezorgde me de enige kippenvel, daarna een beetje onzinnig en amateuristisch getrek en schuiven aan lichamen en het eind is ver daarvoor al te voorspellen.
In de jaren 80 geen gekke film maar anno 2012 dus matig.
Mai*
Bleef mij boeien! Dus lange tijd terug dat een horror mij vast bleef houden. Ondanks dat blijven de momenten voorspelbaar.
Het verhaal in dit geval was erg leuk en niet te voorspellen tot op zekere hoogte.
Laten we zo zeggen dat ik hem zelfs bioscoop waardig zou vinden.
SpinPSB
Onverwachts leuke film, Casper van Dien in een bijrolletje, en niet best.....maar vermakelijke soms zelfs nare film.
etherman
Slecht uitgewerkte film en het acteren liet te wensen over, pluspunt zijn de benen van Caity Lotz...
Redelijke horrorfilm, spannend en bij vlagen behoorlijk eng. Grootste pluspunt is het gebrek aan uitleg; gaandeweg wordt één en ander duidelijk qua plot, maar niet aan de hand van dialogen. De beelden spreken in dit geval grotendeels voor zich. Knap gedaan. Jammer is dan wel weer dat het tempo erg laag ligt. Akteerwerk is redelijk; Caity Loitz is een aangename verschijning in de hoofdrol en doet denken aan een jonge versie van Gillian Anderson uit The X-Files. Casper van Dien in een bijrol moeten we dan maar op de koop toenemen.
wicca73
Ik vond het wel een spannende film. Ik had er nog nooit van gehoord dus ook niet echt verwachtingen dus hij viel me reuze mee.
Daan258
Is dit weer zo'n irritante handycam-film?
Nee hoor, is geen handycam film.
Als tussendoortje op een doordeweekse dag is deze Mystery / Thriller (neigt sterkt naar Horror) nog best goed te doen. Het verhaal is misschien niet hoogstaand maar slecht was het zeker niet en ook de uitvoering was wel aardig (film duurt ook niet echt lang waardoor hij lekker wegkijkt). Het verhaal weet verder te boeien en is soms zelfs wat spannend (zeker in het begin). Ook de cast deed het wel redelijk en dan met name de fraaie Caity Lotz.. Het einde (zeg maar de laatste minuut) sloeg overigens nergens op en had men beter eruit kunnen laten.

The Pact II
2014

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod