• 9.373.561 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Ierland / Canada

Geregisseerd door: Nicolas Roeg

Met onder meer: Kelly Reilly, Miranda Richardson en Donald Sutherland

Plot Puffball

Een ambitieuze jonge architecte koopt een ruïne in een vallei, die vrijwel van de buitenwereld is afgesloten. De ruïne draagt een onprettige geschiedenis met zich mee, wat haar de nodige overlast bezorgt. Maar dan raakt zij onverwacht zwanger en beginnen de problemen pas echt.

avatar van Zeriel

Zeriel

Beetje rommelige film. Het begint allemaal wel aardig, maar vanaf het moment dat duidelijk wordt waar de film heen gaat, blijft de film hangen in de modder, en wordt het een zware bevalling voor de kijker.

De film voelt onaf, er had zo een half uur uitgesneden kunnen worden, al zou dat de film niet gered hebben, want de ontknoping deugt gewoon niet.

Donald Sutherland speelt bv geen rol van betekenis en had er geheel uitgekund., hij zit er alleen maar in zodat zijn kop op het affiche kan.

De film trilt voor geen meter. De "special" effecten zijn van B-film nivo, je krijgt de indruk dat we te maken hebben met een onervaren regiseur uit de vorige eeuw, maar niks is minder waar. Als je naar zijn bedroevende lijst lijst van mislukte films kijkt denk je; hou er maar mee op man!.

Toch heb ik de film helemaal uitgekeken, omdat ik toch benieuwd was naar de afloop.