• 9.375.042 stemmen

Genre: Actie / Horror

Geregisseerd door: Peter Winther

Met onder meer: Devon Werkheiser, Justin Deeley en Nicole Forester

Plot The Wicked

"The Wicked Will Get You..."

Wanneer een meisje vermist raakt in een stad met een verleden van mysterieuze verdwijningen herinneren een stel lokale tieners zich een oude legende over een heks die in de bossen woont en het vlees van kinderen verslindt; de jonge kinderen voor jeugdigheid, de sterke voor kracht en de knappe voor schoonheid. Als uitdaging gaan de tieners naar het huis om de horrorverhalen uit hun jeugd voor eens en altijd uit te bannen. De legende blijkt echter op waarheid te berusten.

avatar van Theunissen

Ach ik vond het eigenlijk best een leuke en vooral een vermakelijke horror die zich lekker wegkijkt op een zaterdagnacht. Het verhaal is misschien niet geweldig maar ik vond het best leuk gevonden en de uitvoering was ook aardig gedaan. De film wist me in ieder geval te boeien en heel soms zaten er zelfs wat spannende momenten in. De special effecten vallen inderdaad tegen en zien er bij tijd en wijlen zeer goedkoop uit. De cast kon er mee door en de heks was op het einde best een lekker ding

Redelijk.

Probleem is misschien dat het inderdaad wat lijkt op een kinderfilm. Ergens halverwege zitten er een aantal gehaktmolen scenes in die wat uit de toon vallen, maar verder is dit zo'n filmpje waar ouders zich redelijk veilig kunnen voelen wanneer hun kindjes een keer een horrorfilm willen proberen.

In die zin is het niet eens zo'n slechte film, maar zet er een aantal doorgewinterde horrorfans voor en de gemiddelde score zal niet al te hoog zijn. Qua gore valt er, buiten die ene scene, eigenlijk niks te beleven. Spannend is het niet echt en twisted al helemaal niet. Het is bij momenten zelfs bijna sprookjesachtig, zeker tijdens het eerste deel van de film.

Maakt het best wat lastig te beoordelen, wetende dat je waarschijnlijk niet tot de doelgroep van de film behoort. Anderzijds blijft het wel een wat flauw filmpje dat ook de horrorgeile kindertjes waarschijnlijk niet echt zal kunnen opwinden. Eerder een soort van "mijn eerste horrorfilm" dit.

avatar van IlonavK1984

IlonavK1984

Te slecht voor woorden! Slecht geacteerd en slechte special effects. Zonde van je tijd om deze film te kijken!

avatar van Metalfist

Metalfist

Ding-Dong

Na gisteren Ghostmaker te hebben gezien was het tijd voor nog een tweede horrorfilm. The Wicked was mij compleet onbekend maar ik had het idee dat dit eigenlijk een soort van vervolg was op The Wizard of Oz. Dat is te wijten aan de gelijknamige musical (minus het woord The dan) die een aantal jaar geleden op Broadway speelde. Het plot had ik niet gelezen dus het was even wennen toen bleek dat deze film niets met Dorothy en haar consorten heeft te maken.

Hoewel het natuurlijk ook over een heks gaat. Een heks in de traditionele zin van het woord want The Wicked gaat over een heks die kleine kinders ontvoert en er één of ander brouwsel van maakt om jonger en knapper te worden. Leuke opzet in ieder geval en de uitwerking kon me ook wel bekoren. Toegegeven, de film komt ietwat traag op gang maar eenmaal de jacht op de (pre)tieners van start gaat krijgt de film een versnelling en blijft het allemaal vrij vermakelijk. Natuurlijk is het vrij voorspelbaar en weet je perfect wie er gaat overleven en wie het loodje zal leggen maar bon, storen doet het op zich niet. Beetje jammer wel dat de film ruimte openlaat voor een vervolg (dat er hoogstwaarschijnlijk toch nooit zal komen want zowel hier als op Imdb wordt de film nu niet echt denderend beoordeelt) want ik had het beter gevonden moest de heks finaal dood zijn geweest.

Eerlijk gezegd had ik niet gedacht dat The Wicked van dit jaar ging zijn, daarvoor zijn de special effects soms toch net iets te flauw. Sowieso is er maar erg weinig gore te beleven in The Wicked en zijn die momenten op twee vingers te tellen. Moet voor mij ook niet perse maar een heks die kinderen gebruikt om brouwsels te maken, dat kan toch allemaal niet echt proper gebeuren. De gevangenen hangen dan ook meer vast in de kelder dan wat anders en dat is toch wel jammer. Gedurende heel de film had ik het gevoel dat ik Devon Werkheiser, die hier het jongere broertje Max speelt, ergens van kende. Hij deed me denken aan een kerel met wie ik vroeger in de klas heb gezeten maar Imdb bracht uitsluitsel door te vermelden dat hij dat verschrikkelijke kereltje uit Ned Bigby's Survival Gids is. Gelukkig is zijn acteren al iets beter geëvolueerd tegenover toen, al zal het feit dat hij niet vreselijk gedubt wordt ook al veel doen. Hij wordt ondersteund door een hoop tieners die het niet veel beter maar gelukkig ook niet veel slechter doen, al is Diana Hopper als Sam toch wel net iets te vaak op het randje.

The Wicked komt nogal traag op gang maar biedt gelukkig wel anderhalf uur vermaak. De special effects zijn niet fantastisch te noemen maar kunnen er over het algemeen nog wel mee door. Op narratief vlak is hier weinig nieuws te bekennen maar dat moet ook niet voor mij.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1985 stemmen

Horrorfilm voor kinderen. De heks zag er nog redelijk leuk uit, maar voor de rest zat de film vol fouten (de deur inderdaad en de kinderen die vastgebonden worden met lichte draadjes en een appel in de mond die ze toch gewoon kunnen doorbijten of uitspugen?) en slechte special effecten. Het enige positieve aan deze film is de 'gehaktmolen' en de heks had mooie borsten en op het einde van de film een leuk snoetje.

Onderhond schreef:

Dat gevoel had ik ook, maar zelfs voor mijn kinderen zou ik deze film te slecht vinden om hem aan te raden.