The Three Stooges (2012)
Geregisseerd door: Bobby Farrelly en Peter Farrelly
Met onder meer: Chris Diamantopoulos, Sean Hayes en Will Sasso
Plot The Three Stooges
"Just Say Moe."
Moe, Larry en Curly proberen het weeshuis waarin ze hun jeugd hebben doorgebracht te redden. Ze raken hierdoor echter verwikkeld in een moordcomplot en komen uiteindelijk terecht in een reality tv-show.
Larry
Mr. Harter
Sister Mary-Mengele
Teddy
Metalfist
De Marx Brothers verschillen hier toch echt wel serieus van. The Three Stooges zijn meer slapstick gericht terwijl de Marx Brothers vanwege Groucho toch wel een stuk meer op woordhumor is gericht. Als je het met iemand moet vergelijken dan is het Abbott & Costello, al is het maar vanwege de aanwezigheid van Moe in een aantal van hun films, maar die zijn ook meer op situatiehumor gericht terwijl de Stooges elkander eerder zeer doen.
Metalfist
Wie bedoel je juist met de grote grappenmaker van de Marx Brothers? Zelfs als je Groucho verwijdert uit de vergelijking blijven de Three Stooges meer gericht op slapstick à la Laurel & Hardy (althans toch in de oude Three Stooges maar ik veronderstel dat de nieuwe film wel getrouw blijft aan het origineel) dan slapstick à la Marx.
Metalfist
Dat vat ik helemaal niet, Groucho en Moe zijn echt compleet tegenovergesteld.
Dat vat ik helemaal niet, Groucho en Moe zijn echt compleet tegenovergesteld.
was mijn idee dat ze overeenkomsten hadden.
Vlot.
Zeker niet de beste Farrelly, maar ben wél erg blij dat ze de Hall Pass weg weer verlaten hebben. Dat soort plat geblèr was echt niet aan hen besteed.
Hoewel deze film af en toe echt wat te flauw is (en vooral door z'n opzet ook niet echt scherp uit de hoek kan komen), komt de lompe Farrelly hier wel lekker weer naar boven. Ben zelf absoluut geen geweldige slapstick fan, gelukkig wordt het nog aangevuld met een ietwat ander soort humor. Helpt ook dat dit filmpje niet voorzien is van eeuwige pianomuziek.
Wel jammer om te lezen wat de originele cast zou geweest zijn. De drie heren doen het aardig maar hadden nooit opgekund tegen Carrey en Del Toro. Nu is het vooral Sasso die goed uit de hoek weet te komen.
Hoogstaand is het absoluut niet, het is ook grotendeels een kinderfilm, maar het is wel vlot en kleurrijk, aangevuld met de nodige dosis Farrelly-flauwheid. Eens per jaar is dat best fijn.
Noodless
Zo flauw als het maar kan zijn !
En toch waren er enkele leuke en komische scènes erbij. Het was soms zo flauw dat het goed was.
Heel dat slapstick gedoe vond ik maar niks. Not my cup of tea ! 3/10
erpunited
Super flauwe film. Slechte humor. Af en toe moeten lachen. Maar het is zeker geen aanrader
De_Hollander
heeeeeeel flauw, wat een flauwe grappen zeg. Om depri van te worden.
PEN15
Ai, ik hoorde al dat deze heel erg slecht is. Dusdanig slecht om er niet aan te beginnen. Zowiezo snap ik niet waarom ze dit zonodig moeten maken. Het is uit een vergeten tijdperk dat nog maar weinig mensen van nu aanspreekt en het zijn geen eens de echte three stooges. Vergelijkbaar als je een nieuwe lachfilm zou maken over Leslie Nielsen, maar laat spelen door Steve Martin. Ze kunnen toch ook zélf met iets nieuws komen?
Brix
- 19677 berichten
Amerikanen maken films op de eerste plaats voor Amerikanen, dat is nu eenmaal zo.
In de US zijn de Three Stooges nog altijd legendarisch, en zeker niet vergeten.
Dat blijkt duidelijk uit de reacties die ik tegenkom op US fora.
Met deze would be Stooges is het wel een andere zaak, de meningen daarover zijn verdeeld.
Denkelijk moet je ook Amerikaan zijn om de soort van humor van het originele trio te kunnen waarderen.
Zelf ben ik nooit een liefhebber van de echte Three Stooges geweest, dus deze film hoef ik al helemaal niet te zien.
Waackx
Vlot.
Op basis waarvan beweer jij dat Carrey en Del Toro het beter zouden doen?
Want ik merk op IMDb, dat men behoorlijk te spreken is over Chris Diamantopoulos als Moe.
En Carrey is veel te lang (1.87m) vergeleken met de echte Larry (1.63m).
Tom-tom-Club
wat een top film geweldig gewoon,en dit is een van de weinigen keren da ik 5 sterren weg geef
mario_arnhem
Ik zeg niet snel iets over een film maar bij deze wil ik het wel doen wat een tuc film om netjes te blijven bagger gewoon...........
Remedy
Net even deze film "doorgezapped" en de beoordelingen bekeken bij moviemeter. Mijn voorafgenomen mening is, is dat dit een oldschool 60-70 film is in een nieuw jasje. En dat het enorm geslaagd is. Maar ik zie onvoldoendes op deze site en IMDB. Mijn voorafgenomen bewering: onvoldoendes op deze film zijn genomen door zeer jongelui (<20-25jaar). Nadere berichtgeving volgt....
markel66
Het enige leuke aan deze film is dat ze serieus geprobeerd hebben een comedy te maken.
Jezus wat een trieste, flauwe en kinderachtige bedoeling was dit (vergelijkbaar met het niveau in de komedie "Dumb and Dumberer: When Har..."). Het verhaal in een komedie is vaak niet echt van belang maar dit verhaal sloeg als een tiet op een drum stel zo slecht. Er zitten een paar leuke scenes (o.a. stukjes met de "Jersey Shore" en Larry David als zuster Mary-Mengele) in maar het merendeel van de humor is gewoon niet leuk (te flauw en te kinderachtig). Ook de cast was bedroevend en eigenlijk alleen Chris Diamantopoulos (als Moe) deed het nog min of meer nog redelijk. Hij leek inderdaad op "Kees van Kooten"
Wat deze film alleen het uitkijken waard maakt is Sofía Vergara die er wel appetijtelijk uitzag (tenminste als ze haar mond niet opende) met haar boezem.
cantforgetyou
- 1948 berichten
Ik heb zelf erg droge en rare humor, maar dit is echt niet leuk. Zeer vervelend.
Number23
Te flauw en kinderachtig voor mijn smaak. Soms ook pijnlijk ongrappig, vooral Sasso als Curly is vreselijk. Heb de film kunnen uitzitten vanwege de boobs van Vergara en Larry David als non. Ook was het geinig om te zien hoe de Jersey Shore leeghoofden werden ''geslapsticked''
chiel1971
- 2009 stemmen
Errug flauwe film. Wat gedateerde humor, had ik het idee. Leek meer een jaren dertig film. Maar toch wel weer aardig ook om te zien.
daxclusive
Gekocht in de 5 voor 5 bak, en prima vermaakt.
Verwachtte er niet veel van, maar zaten leuke stukken in deze remake.
3.5
Left4Dead
Stukje gezien, dit mag zeker geen humor heten. Dat dit gemaakt wordt geeft aan hoe slecht het gesteld is met de filmindustrie, nog erger dan Home Alone of zulks crap. Dat dit op tv uitgezonden wordt zegt ook heel veel, over de zender welk het lumineus idee had en dacht dat men hier op zit te wachten. Zelfs voor een demente bejaarde zal niet niet werken, wellicht alleen voor de baby in de wieg die al tevreden is met bewegende beelden.
ILDIB
De slapstick is gewoon storend net zoals de vaste kreten en geluiden.
bipolar
Ik ben blij dat ik niet van te voren heb gekeken naar de score op moviemeter. Ik heb sinds tijden niet zo gelachen om een film. Erg leuk eerbetoon van de Farelly's aan het beroemde slapsticktrio uit de veertiger jaren. Vier sterren.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Rudo y Cursi