• 9.371.495 stemmen

7 Nights of Darkness (2011)

Horror | 90 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Allen Kellogg

Met onder meer: Thomas Cassell, Jennifer Mae Hoffman en Jessica A. Fleming

Plot 7 Nights of Darkness

2010. Zes kandidaten van een reality show brengen zeven nachten door in een verlaten psychiatrische instelling, waar het volgens de geruchten spookt. De prijs die ze kunnen winnen is maar liefst een miljoen dollar en zal worden verdeeld onder de kandidaten die het de volle zeven nachten uithouden. Maar zal deze prijs wel uitgereikt worden?

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

Dat het low budget is, is ook wel te zien.

Halverwege maar afgehaakt

avatar van Shaky

Shaky

Een heleboel geschreeuw en druk geschud met de camera moeten het flinterdunne verhaaltje verbloemen, helaas lukt dit niet. Zeer slechte film met nog slechter acteerwerk.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Schofterig dat het volgende op de filmposter vermeld staat:

''It's The Blair Witch Project meets The Ring.''

De film:

Een cast om nachtmerries van te krijgen, acteerwerk die ik het liefst zou willen

omschrijven als uitermate belabberd en het getoonde verhaal is aardig, maar

beschikt helaas over een zeer slechte uitvoering.

Eindconclusie: Lekker overslaan.

Geen stem van mijn kant voor 7 Nights of Darkness (2011).

avatar van Shadowed

Shadowed

Matig.

Maar niet zo'n grote catastrofe als dat ik had verwacht. Dit zijn van die films die je gewoon voor een keertje interessant lijken maar waar je van tevoren al weet dat het niet bijzonder gaat worden. Uiteindelijk viel deze film best mee, al is het natuurlijk niet al te best. Poster zet al een beetje de toon.

Deze film voelt een beetje aan als een kruising tussen Paranormal Activity en The Blair Witch Project maar dan met veel en veel minder budget en een crew die elkaar al vanaf het begin in het echt leek te kennen. Het voelt erg aan als een vriendenproject, maar dan eentje die net iets meer te bieden heeft, al zou je dat niet snel denken van deze film.

Acteerwerk is eigenlijk het sterkte element van de film, want het is opvallend goed. In het begin viel het me echt mee, en het leukste was dat de personages ook humaan leken te zijn. Niet iedereen gelooft de horror en klinken naturel. Dat is de sterkte van de film, want zo zit je niet tegen oliedomme personages aan te kijken die snel irriteren.

De horror zelf wordt redelijk uniek in beeld gebracht. Via camera's wordt er vaak in donkere hoekjes geschenen en daar moet de horror vandaan komen. Voor een lange tijd werkt het alleen niet en de trucjes beginnen elkaar te herhalen door iemand gewoon heel hard "OH FUCK!" te laten schreeuwen als ze iets denken te zien.

Richting het einde werkt het wel weer iets beter. Daar wordt het ook opvallend genoeg nog een beetje spannend, al zit de Blair Witch-referentie op het scherm geplakt. Het werkt wel op een gekke manier, ondanks de goedkope trucjes. Heel lang duurt het alleen niet, maar het is wel net iets beter uitgewerkt.

Jammer dat wanneer de film wel iets spannender wordt de personages ook gaan kantelen. Eerst voelen ze nog een beetje als bange mensen aan, maar na een tijdje voelen ze dan weer als stripfiguren aan die zich behoorlijk ongeloofwaardig en theatraal gedragen. Niet best dus. Verder lijkt de film iets langer te duren en de horror is voor een relatief lange tijd goedkoop en doelloos.

Leuk concept wel, maar dit soort projectjes hebben gewoon iets meer centjes nodig. Toch hadden ze genoeg om de CGI wel tot stand te laten komen, maar dan weer niet voor goede decoraties of creepy verlichting. Jammer, maar het is niet anders.