Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Douglas Aarniokoski
Met onder meer: Paz de la Huerta, Katrina Bowden en Judd Nelson
Releasedatum: 27 februari 2014
Plot Nurse 3-D
"Your pain is her pleasure."
Overdag is Abby Russell een verpleegster; een persoon die je altijd zou moeten kunnen vertrouwen. Maar 's nachts lokt ze overspelige mannen met zich mee, om ze daarna bruut te vermoorden. Wanneer een jonge verpleegster Abby begint te verdenken, beginnen de problemen pas goed...
Abby Russell
Married Man / Fred
Young Nurse
Waku
Best vermakelijke film.
Hoewel "Nurse" nergens echt spannend wordt, de film geen schrikmomenten kent en het verhaaltje erg simplistisch is heb ik mij niet verveeld. De manier waarop de kills tot stand kwamen deed mij soms een beetje denken aan de serie "Dexter" De aparte manier van acteren van Paz de la Huerta
komt sloom over maar geeft tegelijkertijd haar rol als Abby een apart tintje.
En apart is eigenlijk de rest van de film ook.
m1701
Toch best een aardige film! Heb me goed vermaakt.
Acteerwerk van Abigail vond ik wat vreemd.... hoorde dit zo of kan ze niet acteren?!?!
Verhaal was prima. En het sfeertje was ook lekker vreemd.
Al met al gewoon een vreemde film die lekker wegkeek
jippie2010
Ik had wel een tijdje nodig om in de sfeer van de film te komen.
Halverwege werd het een stuk aangenamer en ontpopte het zich toch een redelijke thriller.
Voldoende *3.0
Q Jones
Bedoeld of onbedoeld dat laat ik in het midden, maar ik vond hem ontzettend grappig.
Lekker fout allemaal de kills, de kledij, de muziek, de acteurs noem maar op.
De actrices zijn er beide om alleen mooi te zijn, vraag me toch af of nou iedere man warm wordt van de la huerta. Ik in iedergeval niet, maar ik geef toe ze weet in deze film de aandacht op zich te trekken.
Al met al vermakelijk filmpje maar ook zo vergeten. Campy als vanouds
Rickyman
Precies wat ik verwachte, een geinig filmpje die je niet serieus moet nemen.
Simpel verhaaltje met de nodige humor, niet spannend maar wel heel vermakelijk.
Visueel is het prachtig.
SPT
Zeer vermakelijke film, qua vrouwelijk schoon is alles prima voor elkaar, en de zwartkomische humor en slachtpartijen kon ik ook wel waarderen.
vranque
Elineloves
Twee opties; of hoofdrolspeelster Paz de la Huerta was volledig onder invloed van verdovende middelen tijdens het filmen, of het is de vreemdste, beroerdste actrice die ik de laatste tijd heb gezien. Naast haar stemgeluid is haar fysieke verschijning ook om eng van te worden. Gelukkig maakt Katrina veel goed. Wat een prachtig meisje. Op Hayden Panettiere na is zij het mooiste blondje van Hollywood, voor mij althans.
Het verhaal stelt niet veel voor. Een paar kills, maar vooral veel kijken naar een gestoord wijf die eigenlijk alleen nog maar een knus wit dwangbuisje zou mogen dragen.
Na een uur had ik haar zogenaamde kinky verschijningen ook wel gezien. Haar personage werd er helaas ook niet minder irritant op. Toch blijf je kijken, omdat de nieuwsgierigheid hoe het afloopt wel gewekt is. En natuurlijk omdat Katrina bloedmooi is.
Aardig voor een keertje.
Naomi Watts
Dergelijke moderne impressies op pulp kan ik erg goed waarderen maar werkt bij Nurse 3D niet helemaal. Een fetisjisme als slutty nurses erbij pakken kan de film erg cool maken maar de uitwerking laat helaas te wensen over.
Film begint vrij aardig. De La Huerta doet haar rol uit Boardwalk Empire dunnetjes over en de scene in de club is eigenlijk best knap gedaan en is het allemaal heel erg vermakelijk. Bowden kan er werkelijk niks van, maar dat toonde ze wel vaker maarja, ze ziet er wel leuk uit. Eenmaal als het kat - en muisspel zich aandient, en dat is toch wel de core van de film gaat het volledig mis. Spanning is nergens voelbaar en Aarniokoski laat de film wel erg slepen. Toch gek dat ie zich geen raadt meer weet met de film als de premise zich aandient.
Ook als een parodie op een genrefilm schiet Nurse 3D tekort, ondanks dat de film ook dingen goed doet. Vooral een te commerciëel project, zonder een gedurfde uitwerking. Dit zustertje is gewapend met een spuit, je voelt er niks van.
bangkoklover
3 sterren, 3,5 ster en zelfs 5 sterren??????? Te zot voor woorden, bagger is nog te veel eer voor deze pulp. 0,5 is het laagste wat je kunt geven, maar - 5 zou zeer zeker een beter beeld geven.
Shinobi
"I look like a slut, but don't be fooled."
Op zich snap ik de dik aangezette toon om dit als een parodie op het genre over te laten komen, maar helaas komt het niet uit de verf.
Het flinterdunne verhaallijntje past wat dat betreft perfect bij 'Nurse 3-D' en Paz de la Huerta zet haar personage op een - intentioneel?! - beroerde wijze neer. Dit gaat gepaard met een hoop seksuele innuendo's en naaktheid. Persoonlijk vind ik dat ze op een transseksueel lijkt, dus daar haalde ik mijn genoegen niet uit.
Jammer genoeg wordt het op een gegeven moment te veel van hetzelfde en heb je het als kijker wel gehad met al die onzin. De film schijnt maar niet los te komen, daarbij is de spanning ver te zoeken. Weliswaar kent het een aardig eind met wat leuke CGI gore, echter is het niet genoeg om het geheel te redden.
Al met al vrij mislukt te noemen. Best zonde, want met dit gegeven kan zo veel meer gedaan worden.
1,5 Sterren.
Q Jones
Ik denk dat ze met een actrice als la huerta er alles wel uit hebben gehaald. En ik snap de lage score ook niet tuurlijk een top film is het niet maar geinig wel. Lekker fout dat is wat anders.
John Milton
de huidige score op MovieMeter scheelt maar een halve ster met jouw beoordeling hoor, dat valt toch wel mee?
Begrijp al die commotie niet is gewoon een draak van een film.
namingway24
Paz de La Huerta is toch gewoon briljant in deze film? Ze kent totaal geen schaamte en straalt een vreemd soort sensualiteit uit. De monologen die ze mag leveren zijn gewoon geniaal, en de Nurse is gewoon een uniek personage in de annalen van het horror/thriller genre.
En naast de La Huerta schittert de bloedmooie Katrina Bowden. Ze speelt wel een plat, ééndimensionaal personage, maar haar lichaam (en vooral haar kont) is een waar kunstwerk. Hun scènes samen zijn de hoogtepunten, en vooral de party-scène is erg leuk.
Het bloed vloeit aardig, maar van mij had het allemaal wel wat goorder gemogen. Maar gelukkig waren de laatste scènes wel een lekker bloederig spektakel. Het 3D is trouwens wel bar slecht, en de beelden waren soms echt heel vaag. Ik had iets meer verwacht van een naakte Paz in glorieus 3D. Want het draait uiteindelijk echt om de unieke hoofdrolspeelster, die ondanks haar gestoorde gedrag bij mij een soort anti-heldin werd.
Leuk om deze film tijdens zijn korte optreden op het grote scherm te hebben gezien, want soms heb je gewoon zin in een simpele, pretentieloze thriller.
ziggy06
Pure waanzin dit. Slaat de plank finaal mis. Over het acteerwerk doe ik niet eens een uitspraak...Ik dacht op voorhand dat de kills nog wat zouden verbloemen, maar ook die zijn te vluchtig uitgewerkt.
Een foute keuze van mij om deze te kijken.
housemoviewatch
Erg slecht. Zit geen normaal verhaal achter. Ook is de film na mijn smaak slecht afgemaakt. Wat is er bijvoorbeeld met Dani en haar man gebeurt? waar zijn de doden gebleven? Erg slecht hoor.
2 sterren voor de kills en de moeite maar geweldig was het niet. Zeker overslaan.
Spartaan1986
Voorspelbaar en onzinnig. Dat zijn de 2 steekwoorden die me als eerst te binnen schieten.
Daarnaast vond ik Paz de la Huerta niet geschikt in de rol als gekke zuster. Kende haar niet maar ze zette de rol erg oppervlakkig neer. Zij had geen dekmantel nodig om te zien dat ze niet spoorde. Katrina Bowden vond ik het wel goed doen. Vond haar in Tucker & Dale vs Evil het ook al prima doen.
Het laatste kwartier wordt het zowaar nog even spannend als de hel los breekt in het ziekenhuis en er wat meer expliciete moorden werden getoond maar uiteindelijk is deze film toch alles behalve geslaagd. Het mist spanning, schrikmomenten, verrassingen en de beslissingen die de karakters maken zijn allesbehalve geloofwaardig.
Schommelt tussen 2* en 2,5*. Wat dat betreft zit ik wel een beetje gemiddeld.
AmazingPP
Nou, één ding is zeker: die Paz de la Huerta is niet preuts! Machtig, wat gaat zij met een gemak uit haar kledij! Afgezien van dat vond ik het niet echt een vervelende film om naar te kijken, maar ik vond de hoofdrolspeelster nu niet precies de knapste, qua gezicht dan.
Ook haar acteertalenten zitten duidelijk op een andere plaats dan in haar hoofd. Maar juist dat maakt de film dan weer wel grappig; het is allemaal zo over de top fout dat het wel weer leuk wordt om naar te kijken, tenminste, dat vond ik dan. Ik heb vele malen slechtere films gezien dan dit. Toch geef ik een gemiddelde score: 2,5 *.
mrklm
Een verpleegster gebruikt haar vaardigheden [zowel professioneel als seksueel] om wraak te nemen op een ieder die haar niet aanstaat, vooral vreemdgaande mannen. Een exploitatieve horrorfilm - die alleen in de bioscoop draait als onderdeel van een packagedeal waardoor de plaatselijke bioscoop een A-film voor een lagere prijs kan inkopen - met lachwekkend veel vrouwelijk schoon - vooral naakt - in het eerste deel, waanzinnige voice-overs, weinig overtuigende special effects en Judd Nelson, was waarschijnlijk in de oorspronkelijke versie al zo slecht dat de makers geprobeerd hebben er een soort van persiflage van te maken. Het probleem is dat de hoofdrolspeelster over geen greintje acteertalent beschikt en je oordeel afhangt van jouw definitie van ´films die zo slecht zijn, dat ze leuk zijn´. Ik vond 'm ongeveer 10 minuten lachwekkend, daarna ronduit slecht
Paz' pulp.
Vermakelijke 3D-horrorfilm met een stevige knipoog. Paz de la Huerta, de beeldschone actrice die overkomt alsof ze een breinbeschadiging heeft, blijkt geknipt te zijn voor een rol als deze. En voor een pulpfilm als dit. Neo-exploitatie alom, maar wel leuk. Een bloeddorstige zuster neemt wraak op alle getrouwde, vreemdgaande mannen. En dat doet ze op uiterst erotische wijze. Zo mag gezegd dat het pakje wat ze tijdens de openingsscène draagt op zijn minst gewaagd is.
Toch verdwijnt de sympathie voor haar personage alras wanneer de schattige Katrina Bowden haar opwachting maakt. Eveneens een feest voor het oog, maar als ze erin wordt geluisd door de snode zuster blijkt zij toch stiekem de echte heldin. Het verhaal heeft weinig om het letterlijke lijf, maar het schouwspel dient dan ook te worden aanschouwd zonder al teveel inspanning. Hier hoeft dus verder niet bij nagedacht te worden. Gelukkig, je zou dit maar serieus willen nemen..
Goed.
Met dank aan A-film voor het recensie-exemplaar.
mixmaster
volledig met mijn bovenbuurman 'Zinema' eens.
gewoon kijken en genieten, meer niet.
ipman-99
"Your Pain Is Her Pleasure." ...
" !!!
Heerlijke genre-film
!!! 'Nurse 3D' is een heerlijke genre film, zwoel erotisch
getint met heel wat naakt, bloed en geweld. Actrice Paz de La Huerta alias Abby Russell speelt
hier de verpleegster die constant uitdaagt met haar sexy outfits en regelmatig gewoon
in haar nakie rondloopt. Katrina Bowden (blondje) moet dan weer proberen
weerwerk te bieden.
Overdag is (Abby) een geliefde verpleegster, maar s'nachts gaat ze op mannenjacht (vooral
getrouwden mannen) om ze dan gruwelijk af te maken !
De gruwelijkheden en bloedfonteinen die we in de film al eens te zien krijgen, ontsporen
helemaal naar het einde toe! Rondspattend bloed en heel wat naakt ..., dat zijn de zaken
die we niet kunnen ontwijken ! Genoten van deze exploitation zoveel is zeker.
Daan258
Gewoon een beetje wat ik er van verwacht had.
Lekker simpel filmpje met een heel erg dun verhaal en behoorlijk slecht acteerwerk. Maar toch als je ff niks te doen heb is het wel een geinig filmpje die lekker wegkijkt.
De 3D was ook wel een leuk extraatje.
clubsport
de geloofwaardigheid is natuurlijk ver te zoeken , dat had niet zo'n groot probleem hoeven te zijn
als er genoeg spanning zou zijn gecreeerd helaas lukt dat niet echt en dat is toch echt nodig wil een film als thriller horror slagen .
Paz de La Huerta speelt haar rol wel goed ze komt redelijk creepy en kil over , de af en toe vreemde soundtrack keuze stoorde me wel paste gewoon totaal niet bij de film , verder komt ze wel erg makkelijk weg met alle kills incl de slotscene .
El ralpho
Zo slecht dat het (bijna) leuk wordt
Voorop gesteld mag worden dat hoofdrolspeelster Paz de la Huerta niet serieus te nemen valt, want wat een grap is deze actrice. Haar acteerprestaties zijn een lachtertje en dat de regisseur haar als een serieuze kandidaat zou hebben gezien voor deze rol lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Dit omdat zelfs de GTST cast in aanmerking zou kunnen komen voor een Oscar vergeleken met het acteerwerk van deze dame. De rest van de cast doet ook niet veel bijzonders maar valt volledig in de schaduw van deze lachwekkende vertoning.
Dan de rest, en tja...wat kan ik ervan zeggen..is gewoon pulp, maar dan niet van het niveau van een Planet Terror productie, maar slechte pulp. Nurse balanceert op het randje van zo slecht dat het bijna leuk wordt, maar bereikt dit niveau uiteindelijk niet. Hiervoor is de film veel te slepend en ontbreekt iedere vorm van spanning. Er gebeurt eigenlijk helemaal niet zoveel en hierdoor zat ik me tijdens het kijken hoofdzakelijk gewoon te vervelen. Iets in mij bleef nieuwsgierig naar de ontknoping maar toen deze zich uiteindelijk had aangediend vroeg ik mij af waarom ik hier mijn tijd aan had moeten besteden. En dan te bedenken dat ik deze film ook nog eens had opgezet op Halloween avond!

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie

Ba Bai
Oorlog, 2020

House of D
Drama, 2004
verpleegstersexual murder wraaklesbische relatiesexploitationdonkere komedieziekenhuis