Genre: Film noir / Drama
Alternatieve titel: De Straat der Verleiding
Geregisseerd door: Fritz Lang
Met onder meer: Edward G. Robinson, Joan Bennett en Dan Duryea
Plot Scarlet Street
"The things she does to men can end only one way - in murder!"
Christopher Cross is een eenzame man, getrouwd met een zeurende vrouw. Slechts schilderen kan hem enig plezier brengen. Hij ontmoet Kitty, die denkt dat hij een geweldige schilder is, en ze krijgen een romance. Kitty heeft echter nog een geliefde, een oplichter, die haar overhaalt om Christopher geld af te troggelen.
Christopher Cross
Mrs. Michaels
Charles Pringle
Pop LeJon
Poisonthewell
Erg sterke, maar ook erg zware en donkere noir. Robinson is uitstekend als de onfortuinlijke Chris Cross. 4*
Filmslet
Ik houd zo erg van die oude films zwijmel dr altijd lekker bij weg
youri_bonito
Goeie Robinson en prachtig hoe hij dat kreng neersteekt. Uiteraard een zeer donkere en ontroerende film-noir, ja.
Dogie Hogan
Sublieme Film-Noir. Prima acteerwerk van Joan Bennett als femme-fatale, Dan Duraye (omgekeerde rol als in die andere prachtige Film-Noir BLACK ANGEL) en E.G. Robinson.
IMDB 8*, MM 4*.
(Gekeken naar de gerestaureerde release van Kino.)
boerenpummel
Weer een erg goede film van Fritz Lang.
Vooral het laatste deel is uitstekend. Robinson, Bennett en Duryea zijn elk prima. Ben nu wel zeer benieuwd naar het schijnbaar nog betere Woman in the Window, ook van Lang en met Robinson, Bennett en Duryea.
neo
The Woman in the Window is inderdaad beter, maar heeft wel het verschrikkelijke einde. Wat dat betreft heeft Scarlet een einde zoals ik het graag zie bij een film-noir; teneergeslagen. Sfeervolle film toch. Nog steeds geen echte goede film-noir gezien van Lang. Human Desire, Scarlet Street, The Woman in the Window en Secret Beyond the Door zijn allemaal 3.5 * waardig. Wat ik niet helemaal begrijp is waarom naast het op zich prima plot die zogenaamd overleden man ook nog eens komt opdraven en Chris chanteert. Waarom? 3.5 sterren
boerenpummel
Misschien The Big Heat eens proberen. En anders Fury, deze films vind ik persoonlijk de twee beste films van Lang. Uit zijn pre-Amerikaanse periode zijn M, en Das Testament Des Dr. Mabuse aanraders.
Atacion
Goede film-noir met een uitstekende cast. Robinson doet het geweldig als de bescheiden Chris Cross en Bennett schittert op het scherm als femme fatale. 4,0*
Dogie Hogan
Wat zijn er toch verschillende transfers van deze film in matige kwaliteit
. Heb gelukig de Kino-transfer en heb toch van de film kunnen genieten. Prima acteer- en camerawerk. Scarlet Street heeft wel een wat depri sfeer. Het blijft gissen hoe de film geweest zou zijn zonder de Hays-code.
Zeg dat niet vaak, maar vind deze film wat aan de trage kant; desondanks, na herzien, blijf ik bij een 4*, mede dankzij Joan Bennett, die een prachtige femme-fatale neerzet .
PS
Het zelfde team van deze film heeft ook Woman in the Window gemaakt, wat -eindelijk- in juli op DVD verschijnt.
PaulieWalnuts
Edward G. Robinson blijft een van me favorieten in die oude films. Geweldige en bijzondere acteur die ook in deze film weer flink wat van zijn talent laat zien vind ik. Ik ergerde me alleen wel aan die vriend van Kitty en de film wist me überhaupt lang niet de hele tijd te boeien. In het midden zat toch wel een dip.
Wel goede noir-sfeer (met een toch wel bijzonder aantrekkelijke femme-fatale) met een lekker unhappy-end
Fritz Lang regie overigens.... viel me later pas op.
3,5* = goed
Ik vond Robinson eigenlijk het enige echt goede aan de film. Niet dat hij verder zo slecht in elkaar zat maar het boeide me gewoon niet zo. Beetje te zakelijk uitgewerkt of zo.
Dk2008
Robinson en Bennett allebei goed, ook na tweede keer kijken. Aanrader.
Straniero
Echt een film noir vond ik het niet, maar als drama is de film wel overtuigend, natuurlijk vooral dankzij de altijd sterke Edward G. Robinson. De film heeft een paar minder sterke momenten maar het einde (zoals alleen Lang te kon maken?) is dan wel weer tof.
Dogie Hogan
'Scarlet Street', een door de Hays Code gecensureerde en gelimiteerde remake van Renoir's 'La Chienne' uit 1931.
Aan de acteerprestaties van E.G. Robinson en Joan Bennett te danken, dat het toch nog wat geworden is.
Mac Hammer Fan
Donkere, tragische film over een ouder wordende man die een ongelukkig huwelijk heeft en hopeloos verliefd wordt op een femme fatale die met zijn gevoelens speelt en hem uitbuit. Sterke rol van Edward G. Robinson. Ook Joan Bennett was erg overtuigend. Naarmate het verhaal vordert wordt de film steeds sterker. Het einde is inderdaad deprimerend. Heb de UK DVD, maar de print is wel maar van matige kwaliteit.
Dogie Hogan
Wow... deze Film-Noir topper is maandagochtend 6 oktober op BBC2, maar wat een tijdstip: van 03.55-05.35u.
Gelukkig hoef ik niet op te nemen, heb de R-1 DVD op uitstekende kwaliteit, met een print uit de UCLA-archieven.
Paalhaas
Nou geloof dat maar niet. Scarlet Street overtreft Woman in the window op alle fronten als je 't mij vraagt. Het bevat een stuk meer diepgang en de personages zijn hier echt blauwdrukken voor het genre: Robinson als goedaardige 'menselijke deurmat', Bennett als ultieme bitch en Duryea als perfecte wezel. Ik werd door SS vanaf de eerste minuut meegesleept, bij WITW kwam dat nooit écht van de grond (begrijp me niet verkeerd, nog altijd een verdienstelijk 4/5 waard).
wwelover
Mijn 3e van Fritz Lang, en opnieuw een uitstekende film. Wel de minste van die drie (andere twee zijn M en Metropolis). Het verhaal is erg sterk, maar wel eentje met een concept die nog steeds regelmatig gebruikt wordt. Hele film is boeiend, en ook de plotwendingen zijn erg goed. Zeker het einde is briljant met de stemmen die hij hoort De sfeer is ook weer erg goed, zeer passend en donkere stijl. Muziek is ook erg goed. Same as camerawerk.
Goede cast, met Robinson als de topper in deze film. Ken die man verder niet, net als de rest van de cast overigens, maar toch deden ze het allemaal zeer verdienstelijk.
trebremmit
Mooie film, helaas heb ik hem op een dvd met zeer matige beeldkwaliteit gekocht bij bol..com. Weet iemand waar deze te krijgen is met een betere beeldkwaliteit, want ik wil hem graag nog een keer zien.
Dogie Hogan
De linkse (Kino) ooit gekocht bij DVDPacific.com in prima kwaliteit.
Die van Odeon zou nu de minst slechte transfer zijn.
trebremmit
Bedankt! Ik heb die Odeon besteld. Toffe site trouwens dvdbeaver.
(verwijderd)
In het tweeluik Woman In The Window en Scarlet Street laat Lang de hoofdpersoon verstrikt raken in een schemerige wereld. Een op het oog 'gewone' man geeft zich over aan zijn eigen zinsbegoochelingen die veroorzaakt worden door wie anders dan de femme fatale.
Er schuilt een fascinerende schoonheid in de mens en zijn (onbewust) zelf gekozen ondergang ...
Movsin
Sterk gebracht drama dat over de ganse lijn boeit omwille van de intrige, de passende dialogen en het knap werk van de acteurs.
Alleen was de film wat onduidelijk in het uiteindelijk lot van Mevr.(?) Cross maar dat is minder belangrijk dan het accent dat wordt gelegd op goedgelovigheid en genegenheid enerzijds en oplichterij anderzijds.
LimeLou
- 2048 berichten
Prachtig geacteer, duister en vol miserie en ellende. Ik hou van deze film noir! Visueel gezien zeker niet de beste film van Lang maar zijn reputatie als klassieke regisseur is meer dan verdiend. Verbluffende dialogen en interessant uitgangspunt dat ook nog eens meeslepend gebracht wordt. De karakters zijn zo onsympathiek als het maar kan zijn, en alles is ellendig. Een deel van mij vind het knap dat een film uit 1945 zo negatief kan zijn.

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Les Enfants du Paradis
Drama / Romantiek, 1945

Das Testament des Dr. Mabuse
Mystery / Misdaad, 1933
new york cityschilderkamergenootpooierdeath sentencefemme fatalefilm noirmoordelectric chairscamnewspaper headline zwarte film