• 9.373.511 stemmen

The Son of Bigfoot (2017)

Animatie / Avontuur | 92 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Alternatieve titel: Bigfoot Junior

Oorsprong: België / Frankrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Jérémie Degruson en Ben Stassen

Met onder meer: Cinda Adams, Mari Devon en Kirk Thornton

Releasedatum: 26 juli 2017

Plot The Son of Bigfoot

"Meet the wildest family around!"

Outsider Adam onderneemt een grote queeste, op zoek naar het mysterie achter zijn vader. Die is al lang verdwenen, maar dan ontdekt de jonge tiener dat zijn pa niemand anders is dan de legendarische Bigfoot. Hij verstopt zich al jaren in het bos, om zichzelf te beschermen tegen het bedrijf HairCo., dat met hem wil experimenteren. Vader en zoon proberen de verloren tijd goed te maken, maar wat ze niet weten is dat HairCo. hen op de hielen zit.

Adam (stemrol)

Secretary / Waitress (stemrol)

Fat Dan / Tim / Tech Support Operator (stemrol)

911 Operator / Weecha (stemrol)

Principal Jones (stemrol)

Tina (stemrol)

Road Block Agent / Forensic Expert (stemrol)

Simpson (stemrol)

President (stemrol)

Trapper / Tom (stemrol)

Vanaf 26 juli in de bioscoop (Independent Films)

avatar van bombario

bombario

Leuke, onderhoudende kinderfilm en mooi geanimeerd door een Belgische studio. Ik las dat ze slechts 20% van een Disney-budget tot hun beschikking hadden. Dat zie je soms terug, maar storend was het niet. Het verhaal was wel wat uit balans (lange aanloop, korte climax), maar zoonlief van 6 heeft zich uitstekend vermaakt. En dat vind ik de belangrijkste graadmeter bij dit soort films.

avatar van Morvenna

Morvenna

Samen met mij kinderen gekeken. Die vonden de film erg leuk en ik vond het eigenlijk stiekem ook wel heel leuk.

avatar van Antonev

Antonev

Brave animatie, die zich toch hoofdzakelijk begeeft op de geijkte paden. Weinig verrassend, maar wel kleurrijk en redelijk geestig.

Antonev schreef:

Weinig verrassend

?

Brabants

Bigfoot is in animatie een verrassende en geslaagde film. Het niveau van de animatie is meer dan prima en de karakters zijn leuk uitgewerkt. Voor jong en oud een prima film met de nodige dosis humor vertegenwoordigd. Klein budget, grote film!

avatar van Antonev

Antonev

Brabants schreef:

?

Ik vond deze film persoonlijk niets nieuws brengen en het was van begin tot eind behoorlijk voorspelbaar. Maar goed, dat is natuurlijk subjectief. Dus in die zin vond ik het weinig verrassend.

Oké, helder

Supper leuk voor de kids

avatar van Rodger

Rodger

Redelijke animatie met een standaard verhaaltje...

Blijft wel mooi gemaakt..

2.5 **

avatar van Rouge

Rouge

Mijn cijfer is het oordeel van mijn twee kinderen van 3 en 8 (jongen, meisje). Zij vonden de film ontzettend leuk! De jongste vond hem hier en daar wat spannend.

Ik vond het zelf max een 3 waard. Vooral de vraag...

Wat doet een doorsnee roodharige vrouw zonder schizofrene gedachten met bigfoot?? Wat doen ze in bed???
... hield me vreemdgenoeg bezig

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima, onderhoudende animatiefilm die lekker wegkijkt.

avatar van Mies1965

Mies1965

Vermakelijke film. Platgetreden paden natuurlijk maar leuk om naar te kijken. Vooral de dieren doen het leuk!

avatar van huppelepup

huppelepup

Een leuke kinderfilm, de 10-jarige jongen waarmee ik hem keek vond het erg geslaagd.

Wat mij vooral opviel was de zeer goede 3D-effecten. Net als bij een andere Belgische kinderfilm, 'Sammy's avonturen', stijgt dit effect boven dat vanuit Hollywood uit en geeft echt meerwaarde.

avatar van broncode

broncode

Teleurstellende animatie film, met een redelijk verhaaltje. Je kunt zien dat het een low budget animatie film is, vooral bij het lopen van de personages en de snelle aktie scenes. Het klopt allemaal wel, maar het niveau van Pixar of DreamWorks word nergens bereikt. Dus goed voor de 5 jarige tot 7 jarige op woensdagmiddag.

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens bekeken en vond het wel een leuke film. De film verveelde niet en zag er nog goed uit. Verder pasten de stemmen wel bij de personages en zat het verhaal wel goed.

Was niet slecht.

avatar van Geno

Geno

Nee dit was niet veel soeps. Weliswaar alles aan gedaan om er geen flauw verhaaltje van te maken, maar dit was zo overdone dat het een bizarrerie aan gebeurtenisjes werd... en er kwam maar geen eind aan. Daardoor verloor het ook zeggingskracht en diepte. Eigenlijk was zo plat als een dubbeltje. Volstrekt geen vereenzelviging met de hoofdpersoon of met wie dan ook. Geen enkel moment van ontroering.... of zelfs maar humor. Ik werd nergens 'meegenomen'... ik zat er naar te kijken en dacht: nou 't zal allemaal wel...

Totdat de irritatie toesloeg. Het laatste eind heb ik skippend beëindigd, waarbij ze van mijn part allemaal hartstikke doodvielen.

Fijn dat een ander ervan kan genieten... ik niet.

1,5 *

avatar van Fisico

Fisico

Een bigfoot of een yeti, ze vissen vaak allemaal in dezelfde vijver. Wat volgt is een inspiratieloos filmpje met een klassiek plot. Zeker wel mooi geanimeerd. Het ziet er allemaal netjes uit. Ook het verhaal start vrij goed. De reünie met de vader vond ik echter een serieuze tegenvaller. Vrij melig en geforceerd, pijnlijk zelfs bij momenten. Vanaf de ontvoering gaat het terug de betere kant op en krijgen we een soort Incredibles versie in het hol van de leeuw.

Soundtrack is best ok en hier en daar ook grappig, al heb ik al grappigere dieren gezien. Geen personages die alvast in het collectieve geheugen verdwijnen. Maar vermakelijk was het allemaal wel.

avatar van Kliko_Green

Kliko_Green

Een super leuke en goede kinderfilm. Echt niets mis mee. Grappig, leuk verhaal en van goede grafische kwaliteit.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Leuke film. Iets meer humor had de film goed gedaan. Benieuwd naar deel 2.