• 9.373.905 stemmen

Geregisseerd door: Julio Jorquera Arriagada

Met onder meer: Manuela Martelli en Héctor Morales

Gesproken taal: Spaans

Plot Mi Último Round

"Every love is worth fighting for"

In het zuiden van Chili ontstaat een liefdesverhaal tussen de succesvolle bokser Octavio en Hugo, een keukenassistent. Met het verhuizen naar de hoofdstad Santiago verwachten ze hun dromen te kunnen vervullen en van hun liefde te kunnen genieten. Maar niets blijkt zoals gepland. Hugo ontmoet Jennifer die hem een onbekende wereld toont, en Octavio onderneemt een nieuwe poging in hetgeen hij het beste kan: boksen. Maar deze keer gaat hij niet op zoek naar de overwinning. Dit gevecht zou wel eens een nieuwe uitweg kunnen bieden of zijn allerlaatste ronde worden.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1951 berichten

Hé, ik ben de eerste die een review geeft? Wij vonden deze film wel 'oké'. Maar geen hoogvlieger. De acteurs spelen erg goed, maar je voelt of ziet weinig liefde tussen de twee hoofdpersonen. Allemaal erg afstandelijk en koud. Misschien moest dit ook zo, omdat in Chili natuurlijk 'homoseksualiteit' nog lang niet zo geaccepteerd wordt dan hier in Europa. Het verhaal is ook erg voorspelbaar. De titel verraad al wat er gaat gebeuren. Drama dus. Over het algemeen een aardige 'gay' film. Die ook voor hetero's interessant is. Een groot pluspunt vind ik dat de homo's niet verwijfd of overdreven worden neergezet, maar gewoon als normale mensen.

avatar van gauke

gauke

Een openhartige, nuchtere, dramatische en trieste tragedie over twee mannen, die hoewel zij in het geheim een paar vormen, zich geen raad weten met hun homoseksuele gevoelens en hun gevoel van mannelijkheid. Een film met stille, intieme momenten, die in het algemeen weinig woorden nodig heeft. In een sfeer van gelatenheid en melancholie komen onder meer de ingrediënten acceptatie, menselijkheid, liefde, seks, ongemakken, verlies en dood voorbij. De twee hoofdpersonages vullen elkaar bijna volmaakt aan; ze gaan rauw en eerlijk met elkaar om, onderbroken door momenten van (bijna) geweld. De cast speelt uitstekend en hetzelfde geldt voor het camerawerk.

N.B. Bijzonder is dat de laatste jaren de beste homofilms uit Zuid Amerika komen.

avatar van gauke

gauke

cantforgetyou schreef:

Hoewel de opmerking goed bedoeld is, zijn ook homo's die in uw ogen verwijfd of overdreven neergezet worden "normale mensen".

avatar van Darbie

Darbie

Deprimerende en uiterst vermoeiende film.

Bovendien vond ik Octavio met z'n dikke, pafferige, totaal ongespierde lijf absoluut niet geloofwaardig als bokser.

(N.B. de duur van deze film is geen 110 , maar 82 + aftiteling 6 = 88 minuten.)

avatar van Movsin

Movsin

Film die in het laatste gedeelte een ferme niveausprong maakt, wanneer relaties een ernstiger, zo niet dramatischer en zeker emotionele ommekeer maken.

Daar voor is het eerder matig, al is het script niet slecht en wordt er goed geacteerd. Vooral die Hector Morales als Hugo is meer dan verdienstelijk.

Ook de scenes rond het boksgebeuren komen geloofwaardig over.

Trouwens heel de film weert iedere vorm van sensatie.