• 9.374.105 stemmen

The Inbetweeners Movie (2011)

Komedie | 97 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titel: The Inbetweeners

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Ben Palmer

Met onder meer: Simon Bird, James Buckley en Blake Harrison

Releasedatum: 19 januari 2012

Plot The Inbetweeners Movie

"Out of school. Out of their league."

Will, Neil, Simon en Jay zijn vier onrustige en onaantrekkelijke achttienjarige jongens uit het zuiden van Engeland. Als hun school is afgerond en een van de jongens wordt gedumpt door zijn vriendinnetje, besluiten de jongemannen op vakantie te gaan naar Kreta. Het zal een zoektocht naar zon, zee, drank, vrouwen en seks worden. De zoektocht loopt echter niet van een leien dakje...

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Leuk voor een keertje.

Origineel is deze komedie absoluut niet. De ingrediënten waarmee gescoord tracht te worden zijn moppen over seks, drugs en knappe vrouwen.

Het enige verschil met de Amerikaanse tegenhangers is de Britse humor. Accenten worden zwaar aangezet en ook qua droogheid zit dit beter snor.

Het acteerwerk is overigens vrij overtuigend. De mij onbekende castleden zetten hun rollen stuk voor stuk goed neer. De mannelijke helft dan toch. De vrouwelijke bijdrage vind ik maar magertjes, hun mooie snoetjes ten spijt.

Qua mopdichtheid is The Inbetweeners vrij goed verdeeld. Het eerste uur profiteert niettemin van een geweldig tempo; iets wat het laatste gedeelte wat mankeert.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

ach leuk dacht ik,een engelse versie van american pie.

kunnen de britten vast ook wel zo niet beter.

niet dus,ondanks ik van "foute"humor hou.het werd maar niet grappig.

een paar flauwe glimlachjes,maar er had meer ingezeten.

ik begrijp dat hiet ook een serie van bestaat,kan me niet voorstellen dat ie wel leuk is.

avatar van Zeriel

Zeriel

Best vermakelijk.

Zij het iets te veel onsmakelijke grappen. Die slungel met zijn zonnecreme was echt alleen maar irritant. Die hadden ze er beter uit kunnen gooien en de andere 3 karakters wat meer uitwerken, dat was de film waarschijnlijk ten goede gekomen.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

rodolfo91 schreef:

integendeel, cliches werden hier juist vermeden door bepaalde momenten ernstig grappig te maken, bv die scene waarin si het kaartje accepteert, het zwmmende gedeelte en het feit dat ze niet (nog) met de meiden naar bed waren gegaan.

Om vervolgens keihard terug te slaan met eenzelfde cliché. Maar goed, een film met dit uitgangspunt en deze doelgroep kan heel lastig voorkomen bol te staan van de clichés.

Het begin is duidelijk het sterkst. De lijn loopt gestaag omlaag, om uiteindelijk op Costa! niveau uit te komen (boatparty). Hoe dan ook is het sfeertje best fijn, met de eigen vakanties in het achterhoofd.

Niemand van het kwartet is een echt boeiend personage (wellicht die giraffe), en hilarisch wordt het nergens. Het ontbrak duidelijk aan goede grappen. The Inbetweeners moeten het duidelijk van de ambiance hebben, en dat is grotendeels in orde.

Niets nieuws onder de Griekse zon. Integendeel. Maar dergelijke tussendoortjes blijven vrij amusant.

Kleine 3*

avatar van Elineloves

Elineloves

Nee. Dit was 't hem niet voor mij. Teveel grappen die zwaar niet leuk waren. Vooral die gast met zijn bloempotkapsel kon ik al snel niet uitstaan. Eigenlijk vond ik alle vier de jongens totaal niet leuk, dan is het eigenlijk al onbegonnen werk om door te kijken, wanneer je alle hoofdpersonages zwaar vervelend vind. Erg stereotype allemaal, totaal niet vernieuwend.

Flauwe, makkelijke grappen. Kreten als 'Ga zitten brillenjood' vind ik ook niet grappig. Niet mijn soort humor. Na een half uur was ik het al behoorlijk zat. Maar op een of andere manier had ik mijn verstand zodanig uit kunnen schakelen dat ik de rest van de film ook uitgezeten heb. Vraag niet hoe, maar het is me gelukt. Weliswaar met enige tegenzin.

Ik dacht dus echt een American Pie te krijgen, maar het hele gevoel wat ik er bij had was anders. Ik kreeg maar geen lach op mijn gezicht. Misschien zou het beter zijn geweest met andere, minder tenenkrommende personages. Zou voor mij veel verschil hebben gemaakt in ieder geval.

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

Erg flauwe zooi...

Het ergste is dat ales weer goed komt.

Niks is zo anti humor dan dat.

avatar van flyer

flyer

Slap fauw en niet leuk

avatar van Franza

Franza

Ik vond de film leuk dus dan moet je ook maar aan de film beginnen

Ik vond het een leuke film, tis geen topper

Maar wel gewoon leuk om een keer te kijken

avatar van Curry

Curry

vermakelijke niet bij nadenken film. Je zal hem beter waarderen als je de serie gevolgd hebt (al is de serie veel sterker dan deze film). De 4 hoofdpersonages acteren wel erg naturel en het komt allemaal niet zo voorlees-nep achtig voor als de genoemde Costa

De humor is een slag grover-daarom is het sentimentele einde een beetje een koude douche

avatar van bulldogdriver

bulldogdriver

Curry schreef:

Helemaal eens met curry. Hele geinige film, maar de serie is echt beter...

avatar van Keane1983

Keane1983

Een jammerlijke film die in mijn ogen American Pie probeert na te doen, alleen dan met te slechte slechte grappen, een foute (toch vermakelijke) soundtrack en een verhaallijn die echt op poep staat.

Acteerwerk is in mijn ogen te over de top (overdreven)

Zeer flauwe grappen die bij mij niet aansloegen (misschien bij de liefhebber van Engelse humor).

Al met al heb ik me meer lopen ergeren aan deze film dan dat ik me er mee heb kunnen amuseren.

Van mij een 1,5*

avatar van Theunissen

Ik vond het eigenlijk best een leuke komedie. Het verhaal is natuurlijk erg cliché maar de uitvoering was gewoon leuk en grappig en de cast had er overduidelijk ook veel plezier in. Ik moet zeggen dat ik regelmatig heb moeten lachen en bij de poepscene (inclusie enorme lange drol) in het kindertoilet (oftewel bidet) heb ik dubbel gelegen van het lachen.

De cast deed het erg leuk en eigenlijk vond ik alle vier de vrienden zeer leuk spelen (misschien als hoogtepunt Blake Harrison als Neil, vooral zijn idiote dansjes waren geweldig en ook het gedoe met de oudere vrouwen). Van de vier vrouwelijke hoofdrolspelers moet ik zeggen dat Laura Haddock (als Alison) er zeer fraai uitzag en iets mindere maten ook Tamla Kari als Lucy. Wat dat betreft is het jammer dat er geen blootscènes (m.u.v. een shot van een seconde van de tietjes van Laura Haddock) in de film zitten (dan tel ik de piemels effen niet mee, hoewel de scene met Fernando als de fellatio koning wel hilarisch was).

Al met al heb ik me gewoon goed vermaakt met deze leuke komedie.

avatar van Curry

Curry

laat maar komen dat 2e deel!!

avatar van Honey Blossom

Honey Blossom

In the Inbetweeners gaan vier jongens, na hun graduation, samen op vakantie, en wel op: 'pussy-patrol.'

De film heeft erg veel Britse humor. Dat is iets wat je als kijker moet kunnen waarderen of juist moet kunnen verdragen! Sommige momenten waren wel echt awkward, en dan moest ik echt tenenkrommend kijken. Ik snap ook absoluut niet dat hier ook een serie van is.

Het einde vind ik niet reëel. Maar ik heb wel gelachen.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Wanproduct...

De keren dat ik een beetje heb kunnen lachen zijn werkelijk op één hand te tellen. De typische Engelse humor waar ik doorgaans wel van hou was ook ver te zoeken. Verwacht hier echt geen humoristisch niveau zoals Little Britain of iets dergelijks, dit zijn gewoon een stel overdreven acterende pubers die lollig proberen te doen maar wat zo geforceerd overkomt dat het totaal niet aanslaat.

Wat mij ook vooral opviel was het gemis van omgevingsgeluiden. Hierdoor had de film totaal geen sfeer en leek het meer op een aaneenrijging van flauwe, ingestudeerde sketches dan op een daadwerkelijke film.

Slecht (overdreven) acteerwerk, sfeerloos, flauw, visueel stelt het niks voor en vooral barslecht geluid.

Misschien nog wel leuke humor voor mensen die ook om iemand als Tineke Schouten kunnen lachen...? Anders zou ik het echt niet weten.

avatar van tattoobob

tattoobob

avatar van m1701

m1701

Had hier absoluut geen hoge verwachtinge van,

maar heb me toch best aardig vermaakt!

Ik vond de jongens stuk voor stuk leuk en aandoenlijk

Zeker moeite waard om een keer te kijken.... ook als je de serie niet kent

avatar van SlickRick

SlickRick

Zeer oneens met de negatieve reacties hier.

Heb me prima vermaakt met deze film en een aantal keer goed gelachen.

avatar van Jellesteeg

Jellesteeg

Totaal geen verwachting van de film, bij puur toeval dan ook gekeken. Moet zeggen dat het best een aardig filmpje is. De humor is dan misschien al bekend van o.a. American Pie, toch moeten lachen. Gewoon leuk voor 'n keer.

avatar van Movsin

Movsin

Filmpjes die het hebben over jongeren die er op uit zijn nu eens goed van het leven, lees "opposite sex" te genieten, wat tegen de lamp aanlopen, elkaar aanporren, verliefd worden enz...zijn legio.

Doorgaans is het niveau van dergelijke films heel matig. Het zijn allemaal geen "Hasta la vista"'s en deze "Inbetweeners movie" staat mijlen onder deze laatste en wordt opgeslorpt in de anonieme massa van "om rap te vergeten"

Zag er weinig echte humor in, maar wel pakken clichés.

avatar van SouthamptonFC

SouthamptonFC

Ondanks de kritieken,heb ik deze film bekeken.

Vond hem een echte komedie met vele poep/pies grappen(American Pie)

Je vindt het leuk of niet.

Ik vond het 5 sterren waard.

avatar van Daenelia

Daenelia

Dit is geen standaard over 'jongens die meisjes willen versieren'. Of een tiener komedie. Of een 'lach of ik schiet' film. Als je dat er in ziet, dan mis je de helft van de humor. En vergelijken met American Pie, dat is zeker niet zoals ik het zie.

Misschien is het wel té dicht bij huis. Ik herkende namelijk de types, en geloof me: versies van deze jongens lopen dus echt rond. En ze zijn zo schattig en onbeholpen. Net puppies.

... Hm. Eigenlijk klopt dat wel heel erg. Je moet puppies ook afleren om tegen je op te rijden.

Geen hoogdravende humor, maar wel erg leuk. Erg leuk. Kijk ook de serie.

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

als je films die voortvloeien uit een serie enkel maakt voor dat publiek ga je niet vaak winst maken dus dat is bullshit. de mensen die de serie volgden gaan misschien wel sommige dingen extra weten maar de film moet wel opzich zelf staan.

Dan over de film zelfs: ik had er toch meer van verwacht. De cast doet het voortreffelijk en overtuigen in hun typetjes maar het is misschien raar om te zeggen maar de film focuste wat teveel op het verhaal en de relaties tussen de vrienden en naar de meisjes toe. De film had niet echt veel grappige momenten, het was eerder een constante lichte glimlach die ik op men gezicht had, maar echt gelachen heb ik niet. daarvoor miste de film hilarische momenten en wat veel rock en rol. allemaal net ietjes te braaf om te overtuigen maar anderzijds ook geen ramp

vermakelijke komedie die wat rock en roll (niet muziekgenre) mist.

avatar van vlerk00

vlerk00

Heerlijke gelachen met een pieterman en deze 4 slome knapen!

avatar van Miszmi

Miszmi

Niet helemaal mijn ding, de serie ben ik niet bekend mee, dus het zal vast en zeker zo zijn dat je de film meer waardeert als je de serie ook volgt. Veel dingen die ik nogal onsmakelijk vond, net iets te veel kots en poep scenes, iets waar ik absoluut geen fan van ben. Film is redelijk goed onderhouden, het acteerwerk ook weinig op aan te merken. Ga nog wel een poging wagen met deel 2, vrees alleen dat ik dat ook niks ga vinden.

avatar van Daenelia

Daenelia

Miszmi, neeee! Als je deel één niets vond, dan vind je deel twee 2x niets. Doe maar niet. Niet iedereen vind hetzelfde leuk.

Misschien is Dad's Army iets voor je Klassieke britse humor, met één van de acteurs van de Inbetweeners.

avatar van Dk2008

Dk2008

Daenelia schreef:

Wie dan?

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Dk2008 schreef:

Wie dan?

Blake Harrison.

avatar van Dk2008

Dk2008

Ha bedankt. In die film. (Ik dacht die oude serie)