Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Meryl Streep, Kevin Bacon en David Strathairn
Releasedatum: 19 januari 1995
Plot The River Wild
"The vacation is over."
Gail (Meryl Streep) organiseert een wildwatertocht om de verjaardag van haar zoon (Joseph Mazzello) te vieren en om haar wankele huwelijk te redden. Hoewel Gail vroeger een zeer bekwaam gids op de rivier was, wil zij nu niet meer dezelfde risico's nemen als in haar jeugd. Haar bekwaamheid en moed worden echter tot het uiterste getest wanneer een ontmoeting met drie mysterieuze vreemdelingen hun vakantie in een hel verandert.
Gail Hartman
Frank
Gail's Mother
Gail's Father
Blindfold
Saaie rotfilm. Ik heb deze 3 keer moeten kijken om mezelf er toch een keer doorheen te worstelen.
Jerome-B
Een keer op tv gezien en vond hem wel spannend, de wildwater scenes zijn toch best goed te noemen! 3 sterren.
- Deliverance = John Lennon
- The River Wild = Céline Dion
**' 2,5 op 5 **'
Macmanus
he Céline Dion staat voor 0.5 niet voor 2.5 he.
Wat een bagger muziek is dat zeg.
Tonyvdb
dan maar Eminem of zo, beetje half goed !!
Macmanus
was maar geintje.
Maar dat canadeezzzzzzz mens is te erg voor woorden.
Tonyvdb
Maar dat canadeezzzzzzz mens is te erg voor woorden.
Dat is helemaal waar !!
M. Rodriguez Fan
Slechte film, ligt het aan de naam kevin ofzo kevin costner, kevin bacon. Ze kunnen echt niet ff in een minder saaie film spelen. Altijd in heeeeeeeeeeeele saaie films waarom niet eens een keer in een saaie film. 1 plus puntje Kevin Spacey doet het best lekker.
troy31

M. Rodriguez Fan
Nee, had het over acteurs met de voornaam Kevin dat die het meestal niet echt lekker doen naar mijn mening. Alleen Kevin Spacey vind ik een lust voor het oog.
John Doe
Deze film wordt niet serieus genoeg genomen, de eerste keer dat een serieuze film erg onder mijn waardering ligt die ook realistisch is: 3,5*. De poster is wel dom, maar de film was toch echt goed gemaakt. Spanning om te snijden...
tess
Kevin Bacon vond ik eigenlijk best wel funny ('Hey, there you are!') in deze film. Die vader vond ik echt heel erg vervelend.
markpennings
Flauwe film, enigste licht puntje is Kevin Bacon. Meryl streep is bagger.
moviemike
Heb hem onlangs opnieuw bekeken en vind dat deze film al redelijk verouderd overkomt, en dan vooral op gebied van special effects en camerawerk ( net hetzelfde met de film "speed" trouwens ). Toen ik "the river wild" tien jaar geleden in de bioscoop zag vond ik hem erg spectaculair en spannend ( net hetzelfde als "speed" ).
Aangezien films als "the river wild" en "speed" voor een groot deel hun succes te danken hebben aan het camerawerk en de special effects, en deze twee punten al lichte slijtage beginnen te vertonen vrees ik dat ik slechts 3* geef voor deze - ooit zo geweldige - actiefilms.
Benieuwd hoeveel het er nog zijn binnen tien jaar.
Met al dat Matrix-achtig, LoTr-technologisch Bladegedoe is een film zo verouderd.:)
djelle
Ik vind hem niet zo vermakelijk. Het verhaal vond ik ten eerste al niet zo interessant. Het was ook allemaal veel te onafwissellend en Bacon overtuigde dit keer niet zo. Verder was het camerawerk erg standaard en was er soms iets teveel Amerikaans sentiment aanwezig.
De effecten ogen inderdaad verouderd als je hem nu (her)bekijkt. Maar dit vind ik wel geen reden om hem minder goed te vinden. Niettemin, ik vind dit maar een zwak filmpje. 1,5
Livie
Ik heb betere films gezien met kevin Bacon, maar deze kan er zeker mee door. Bacon is uiterst geschikt voor de slechterik rol..
Avitas Sibannac
Zeker geen topfilm, maar al bij al nog een behoorlijke film die goed is om 1 of 2 keer gezien te hebben. Daar blijft het dan ook bij. 3 *
HiLL
lekkere film in een pracht omgeving, Kevin is zoals altijd perfect al bad guy 3.5*
hansbreda
Prima actiefilm met Kevin Bacon die op een perfecte manier de etterbak wegzet. Leuk amusement.
soom
Het is echt een hele mooie film. Meryl Streep is goed in haar rol als Gail.
Let ook op Benjamin Bratt in een klein bijrolletje. Hij doet dat wel goed.
soom
Ik wist niet, dat deze film door Curtis Hanson gemaakt was!
Het staat in elk geval wel als een dak.
Deze film is wel erg goed.
Meryl Streep bewijst met deze film, dat ze alles aan zou kunnen. Romantiek, en actie in elk geval.

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Travis Scott duikt op in 'The Odyssey' van Christopher Nolan: 'Waarom?'