• 9.370.282 stemmen

Den Skaldede Frisør (2012)

Komedie / Romantiek | 116 minuten

Gesproken taal: Deens, Italiaans en Engels

Releasedatum: 27 september 2012

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot Den Skaldede Frisør

"It started when everything was over."

Het verhaal vindt plaats in Sorrento in Zuid-Italië, waar de jonge bruid en bruidegom Astrid en Patrick hun bruiloft houden. De moeder van de bruid is de mooie maar door kanker getroffen kapster Ida - geen haar op haar hoofd en net verlaten door haar man na 25 jaar huwelijk. Ida’s potige man en diens nieuwe blonde vriendin, die wat moeite heeft met de Deense taal, zijn ook aanwezig op de bruiloft, alsook de broer van de bruid, een soldaat met een explosief temperament. De Engelse vader van de bruidegom is de afwezige zakenman Philip, die elke dag met de vraag worstelt waarom hij nog steeds in Denemarken woont en niet helemaal over de tragische dood van zijn vrouw lijkt te raken.

avatar van thysum

thysum

Goede film, goed geacteerd! Verhaal wel beetje ver gezocht..maar alles met n knipoog.

zeker de moeite waard

avatar van Theunissen

Leuke luchtige romantische (hier en daar ook wat drama) Europese film met vele schitterende beelden van de Italiaanse plaats Sorrento en de omgeving. Het verhaal stelt opzicht niet zoveel voor, maar de uitvoering was wel aardig en het einde mooi. De film springt toch iets boven de middelmaat uit vanwege het goede spel van Pierce Brosnan en vooral Trine Dyrholm (een mooie vrouw trouwens).

avatar van Decec

Decec

Een leuke komedie/romantiek film...

Leuk verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteur Pierce Brosnan ...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

De kale kapster

Romantiek zoals het hoort te zijn, tenminste tussen Ida (Dyrholm) en Philip (Brosnan). De ontmoeting tussen die ver uit elkaar liggende persoonlijkheden en de manier waarop ze stapje per stapje naar elkaar toegroeien is voor mij goed gebracht. De verwikkelingen tussen het jonge koppeltje dat op trouwen staat (Ida is de moeder van de bruid en Philip de vader van de bruidegom) voegen daar ook nog wat aan toe; nog veel onzekerheid en nog niet wetend wat liefde werkelijk is, dit in tegenstelling tot hun ouders. Ook enkele pijnlijke momenten. De idyllische decors van Sorrento en de baai van Napels zijn ideaal voor dit soort films en je voelt de vlindertjes letterlijk door je buik vliegen. Zo'n films zijn normaal gezien niet echt aan mij besteed maar van deze heb ik wel genoten.

avatar van Tarkus

Tarkus

Hoewel niet echt mijn genre vind ik dit wel een mooie film.

Goede vertolkingen, door de ganse cast een mooi, soms wat tragisch, verhaal.

Mooie locatie ook.

Een tragi-komedie als deze bevalt me wel en ik kan deze film dan ook warm aanbevelen.

avatar van wimaroca

wimaroca

Het verhaal vond ik goed in elkaar gezet,

Brosnan speelde uitstekend,(het leek wel wat op Richard Gere in Pretty woman)

en die dame Dyrholm speelde echt uitzonderlijk goed.

avatar van BBarbie

BBarbie

Trine Dyrholm —naar mijn smaak samen met Sofie Gråbøl de beste Deense actrice van het huidige tijdgewricht— is andermaal in topvorm in deze romantische film met een lach en een traan. Heel voorspelbaar plot natuurlijk, maar dat is helemaal niet erg. De kuststreek van Campania in Italië leent zich als geen ander als achtergrond voor dit soort romantische films. Net als bij andere films van Susanne Bier heb ik hier om m’n gemak van kunnen genieten.

avatar van Movsin

Movsin

Met Dean Martin's "That's Amore" en de mooie plaatjes van Sorrento erbij kom ik wel aan een kleine 3,5 voor deze romantische komedie die alleen in het eerste halfuur wat grappige momenten bevat (het kapsalon, de toevallige ontmoeting...) en daarna wat gaat slabakken en eigenlijk niet zo echt meer boeit.

Jammer, met zo'n mooie Engelse titel.

Van Susanne Bier zag ik alleen maar drama's en steengoede. Bij dat genre blijven, Susanne.

In bovenstaande synopsis staat dat de vriendin van Ida's man wat moeite heeft met de Deense taal. Grappig. Dat had Pierce Brosnan ook...

avatar van Baboesjka

Baboesjka

• 1919 stemmen

Wat een leuke film. Romantisch, een fijn verhaal, niet al te serieus, sfeervol, goed gespeeld en nergens saai. Ook erg mooi in beeld gebracht. Heldere kleuren en een prachtige Italiaanse omgeving. Het is niet één van de beste films die ik gezien heb, maar zeker vermakelijk. 3,5*

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Aardig om te zien, het heeft niet veel om het lijf, ondanks de bekenden die meedoen: o,a, Trine Dyrholm.

Het oerlelijke Deens nemen we maar voor lief, wij zijn meer van het mooie Noors om te spreken en te horen, maar dat zit er hier niet in. Deens doet bijna pijn aan je oren, die lelijke keelklanken. Redelijke film, twee sterren.

avatar van mrklm

mrklm

Ida [Trine Dyrholm] is na een zware chemokuur vrij van kanker en hoopt dat met echtgenoot Leif [ Kim Bodnia] te kunnen vieren tijdens de luxe bruiloft van dochter Astrid [Molly Blixt Egelind] en Marco [Marco D'Amore] in Italië. Wanneer ze ontdekt dat Leif een affaire heeft met de veel jongere Thilde [Christiane Schaumburg-Müller] is ze dan ook behoorlijk van de kaart. Onderweg van het vliegveld maakt ze onder ongelukkige omstandigheden kennis met de gejaagde, ongeduldige Philip [Pierce Brosnan]. Wanneer blijkt dat hij de vader van de bruidegom is reizen ze samen en dan is het niet moeilijk om te raden hoe het afloopt. De perikelen rondom de bruiloft zijn bepaald niet origineel te noemen. Formulematig romantisch drama is vooral een aanrader voor liefhebbers van de uiterst charismatische Dyrholm en Brosnan. Bier maakt bovendien effectief gebruik van de sprookjesachtige locaties.

avatar van Fisico

Fisico

Veel meer dan een doorsnee romcom is dit niet, maar op één of andere manier heeft deze wel iets. Heeft het te maken met het onfortuinlijke leven van Ida, die herstellende van kanker vaststelt dat haar man een groen blaadje vindt? Fijne en meer luchtige rol voor Dyrholm hier. Brosnan vond ik wat onbeholpen en dat had ook zijn charmes.

Het plot is zeker niet origineel en het zat er al aan te komen wat er stond te gebeuren, zowel bij moeder als dochter. Hier en daar een humoristische insteek, maar bijzonder is het allemaal niet. En toch ... toch werkt het op één of andere manier.

Sfeervol en een prima locatie, dat zeker. Onderhoudend en goed om eens mee te pikken. Eens een totaal ander genre dat we van Susanne Bier gewend zijn.

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Vanavond NPO 2 00.00 uur. Niet echt mijn ding, deze film, beetje slap verhaaltje en Trine Dyrholm is niet echt een favoriete actrice, speelt vaak nare, zure types. Uitzondering was haar rol van pleegmoeder in Unga Astrid, maar dat was de uitzondering. Paprika Steen vind ik al vele jaren een veel betere actrice, overtuigender, gloedvoller.

En dan dat Deens, dat ik alleen even kan vergeten als een film heel mooi, intrigerend is. Dat is deze niet.

avatar van ZenZin

ZenZin

Rotterdam@1 schreef:

Dat heb ik nou met Nederlands en Amerikaans .

avatar van LITTLEHOLLYWOOD

LITTLEHOLLYWOOD

Gisteren nog eens herbekeken op nl2. Een heerlijke romantische film die volledig gedragen wordt door de uitstraling van Trine Dyrholm, de beste Europese actrice van haar generatie! Zeer kleurrijk, nergens wordt het echt triest ondanks ziekte, overspel en niet goed in je vel zitten. Kortom, twee uur lang genieten van leuke personages en het mooie Italie! Top!!

avatar van Robi

Robi

Ik wist niet zeker of ik hem al eens gezien had, maar ik ben niet helemaal verbaasd dat ik hem inderdaad al eens gezien had. Waar ik wel heel verbaasd over ben is dat ik hem toen maar liefst 4 sterren had gegeven. Dat is wel heel royaal voor een heel gemiddelde romantische film. Het is een prima film, dat wel, maar ook niet veel meer dan dat. Een typische drie sterren film zou ik nu willen zeggen. En het feit dat ik hem toch ook na tien jaar al min of meer vergeten was bewijst wel dat vier sterren veel te veel is voor deze film.

avatar van T.O.

T.O.

Ondanks de mooie locaties slaagt men er niet goed in de sfeer te creëren die bij een film als deze hoort. Ik mis toch wat chemie tussen de personages hier en daar. Dan blijft er er een wat gemiddeld en flauw verhaaltje over.

avatar van Boenga

Boenga

Een variant op Pretty Woman; met een gelijkaardige verhaallijn en gelijkaardige personages. En ook hier zijn het de acteurs die er voor zorgen dat 'Love Is All You Need' niet de achtendertigste in het dozijn Hollywood romcom is.

Dat, én de charmes van de Scandinavische talen neigen me naar een héél nipte 3,5*. Op basis van originaliteit, creativiteit, en diepgang was ik allicht niet aan 2,5* geraakt.