Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Stefan Ruzowitzky
Met onder meer: Eric Bana, Olivia Wilde en Charlie Hunnam
Releasedatum: 13 december 2012
Plot Deadfall
"You can't escape your past."
Addison (Eric Bana) en Liza (Olivia Wilde) zijn broer en zus. Ze zijn op de vlucht na een mislukte overval op een casino waarbij ze een rijksagent hebben gedood. Ondertussen is de voormalige bokser Jay (Charlie Hunnam) op weg naar zijn ouders, June en de gepensioneerde sheriff Chet, om Thanksgiving Day te vieren. Door een speling van het lot zullen hun wegen elkaar kruisen.
Addison
Becker
State trooper
Travis
Mandy
Bioscooprelease ingevoerd: 13 december in de bioscoop (eOne)
Van de regisseur van Die Fälscher (2007)
jarno1975 (moderator series)
TomPSV
Trailer ziet er goed uit ja. Ook de omgeving met het sneeuw vind ik altijd erg mooi. Ben benieuwd
deLeeuw
- 1944 stemmen
Trailer biedt knap visueel vermaak, verhaal klinkt interessant, cast is veelbelovend. Conclusie: het kijken waard!
Prudh
Was mijn conclusie ook. Niets nieuws onder de zon, maar wel zeer degelijke thriller. En Olivia Wilde (oeh la laa) mag eindelijk eens wat acteren.
Guardian2010
Best wel een leuke film. Beetje voorspelbaar met dat meisje van de politie. Maar blijft wel boeien tot het einde. Aanrader voor een leuke 1 1/2 uur.
popcorn en cola
Matige thriller met zo hier en daar wat aardigheidjes, maar gebaseerd op zeer onwaarschijnlijk toeval. Tenminste ik ben van mening dat het wel erg toevallig is als een vluchtende moordenaar(es) in het bos staat te liften, meegenomen wordt door een andere vluchtende moordenaar. Acteerwerk was matig, evenals het camerawerk. Ik vond er eigenlijk niet zo heel veel aan.
gauke
In de kern een rechtlijnig verhaal over solidariteit tussen leden van een familie, zelfbeschikking en vergeving. Ondanks dat er weinig nieuws onder de zon is, begint deze misdaadthriller veelbelovend, maar, mede omdat de regisseur teveel kaarten inzet en te vaak gebruik maakt van dramatische pulp, valt ie uiteindelijk inelkaar. De actiescènes zijn opgenomen met een waggelende handcamera en geven daardoor een chaotisch beeld. De chemie daarentegen tussen de hoofdrolspelers is griezelig. Het ijskoude decor zorgt voor de juiste sfeer.
xaid
Zou hem in ieder geval niet in de bios kijken zonde van je geld man echt....
mcdaktari
In de bios niet nee maar voor thuis is het meer dan een aardige film vind ik. Hij heeft me iig geen minuut verveeld. Het is wel vrij voorspelbaar, maar ach, het keek lekker weg.
wrist
Saaie film, ik heb meerdere momenten gehad dat ik de film uit wilde zetten... Toch uitgekeken, voorspelbaar verhaal, amper de moeite van het kijken waard.
schumacher
Ik vond het goeie film, zeker niet saai, van begin tot einde vond ik goed. Film blijft weldegelijk boeien. Uiteraard is het geene kaskraker maar is zeker eens de moeite om gezien te hebben.
Kijkt lekker weg. Olivia Wilde mooi madam.
dwid
Vermakelijke film, als was de film deels wat onrealistisch (lees: hoofdrolspeler in sneeuw, om niet teveel te verklappen).
Acteerwerk is overall prima...
Norman Mailer
Degelijk acteerwerk en zeer fraaie sfeerbeelden rond een uiterst dun verhaal. Geen grootse plotwendingen of verrassingen; van meet af aan weet je zo ongeveer wel hoe alles zich gaat ontvouwen – niet storend, mijns inziens.
Norman Mailer
Winter hè. En het sneeuwde. Dat het een aard had. Het meerdendeel van deze film speelde zich onder deze barre omstandigheden af. Maar wat vond je daar zo onrealistisch aan?
devilsarea
Een goed onderhoudende film ,geen topper maar wel zeker de moeite waard !
Een dikke 3,5
hoffhaan
Ondergewaardeerde film. Vond hem gewoon goed. Een dikke voldoende. Acteren is goed verzorgd. Verhaal is inderdaad voorspelbaar. Desondanks heb ik van de film genoten. De sfeer van de film is onheilspellend, dit wordt mede veroorzaakt door de sneeuw en de winterse omstandigheden. De acteurs zijn goed gecast. Kris Kristofferson heeft een kleine rol, maar zet zijn rol goed neer. 3.5
Re73
Ben er nog niet over uit enigzins erg voorspelbaar aan de andere kant was het toch wel weer genieten voor nu een 7 ruim voldoende.
woudbeer
beetje de sfeer van fargo , jammer dat deze film zo rommelig eindigd.
was veel meer uit te halen.
Onderhoudende Misdaad / Thriller die best te doen is voor een regenachtige avond. De film krijgt nog een extra dimensie door de vele goede acteurs in deze film naast boven genoemde cast ook nog rollen van Sissy Spacek en Kris Kristofferson als de ouders van
Jay (Charlie Hunnam). verder nog rollen van Kate Mara als vrouwelijke agent
Hanna en Treat Williams als haar vader en tevens de Chief van de politie. Verder prachtige natuur opnames wat de film zichtbaar ten goede komt.
lelici
Ik verwachtte er niet veel van, maar deze film vonden we toch wel erg boeiend!
Lekker spannend.
vranque
teveel gaten in dit besneeuwde drama .kon er nog wel een paar bij pissen.DAT was mijn gevoel althans ondanks dat ik mij niet echt op een nette manier uitdruk. haha
egelhunter
Vanaf minuut 1 heb ik me geen minuut verveeld. Topfilm, zeker omdat ik verrast werd. Dacht dat het niks aan zou zijn. 4*

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Jin Ling Shi San Chai
Drama, 2011

Broken
Romantiek / Drama, 2012
broer of zus relatiepartnermoordop de vluchtvoortvluchtigefamiliehomecomingcrime gone awry dishonestychases and racescriminal heroescons and scamsmurderous pair