• 9.373.072 stemmen

Met onder meer: Richard Gere, Bai Ling en Bradley Whitford

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 7 mei 1998

Plot Red Corner

"Severity for those who resist."

Jack Moore is een gehaaide en gladde advocaat die naar China afreist om een miljoenen-deal rond te maken met een televisiestation. Als hij 's avonds de succesvolle afloop viert ontmoet hij een beeldschone, jonge Chinese vrouw. Na een gepassioneerde nacht wordt hij de volgende dag naast haar lijk wakker. Als hij wordt gearresteerd op verdenking van verkrachting en moord en het risico loopt om ter dood veroordeeld te worden, is het aan Jack om het gevecht aan te gaan met het vijandige Chinese rechtssysteem om zo zijn eigen leven te redden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Jordy

Jordy

Weet er niet meer zo heel veel van, alleen dat ik 'm niet denderend vond, maar ook weer niet erg slecht. Verhaal en acteren was redelijk goed, maar hij was wat prekerig, en overdreven anti-China geloof ik. 2 en een halve ster.

avatar van neo

neo

niet echt orgineel,maar wel spannend.vooral de ontsnapping van gere waarbij hij achter na gezeten wordt door agenten is goed.de rechtbank scenes zijn het interessants,hoewel ik die eigenlijk altijd interessant vind in een film

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Red corner is een spannende film die perfect het evenwicht vindt tussen een rechtbankdrama en een thriller.Richard Gere speelt overtuigend . 3,5*.

avatar van MrMeller

MrMeller

Vind het een hele goede speelfilm, met een goed verhaal. Goed acteer werk en mooi om te zien hoe je behandeld wordt als outsider in zo n oosterse gevangenis. Weet nog goed toen ik hem voor het eerst huurde heb ik hem 3 keer gezien in 2 dagen. Voor mij een 4*en film.

avatar van KarinV

KarinV

Erg voorspelbaar!

avatar van Floris22

Floris22

Begint veelbelovend maar naar mate de film vordert wordt het steeds ongeloofwaardiger. Al is die achtervolgingsscene wel weer vermakelijk. Lijkt er zelfs op dat Richard Gere echt over die daken rent.

avatar van paramount

paramount

Ik vond het een schitterende film. Goed verhaal en zeer overtuigend geacteerd idd. 3,5*.

avatar van PollyPeachum

PollyPeachum

Een half uur gekeken, maar de film boeit op geen enkel vlak. Zonde van mijn tijd.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

PollyPeachum schreef:

als je maar een half uur hebt gekeken, haal die stem dan effe weg aub!

avatar van alexis

alexis

spannende film, waar in de spanning goed wordt opgebouwd. Het geeft een mooie blik op de chinese rechtspraak en hoe die is verwikkeld in een twee strijd met staat en economische belangen.

****

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Toen ik deze film op televisie zag, heb ik deze heel geboeid gekeken. Ik vind het een goede film!

avatar van Tun-89

Tun-89

Hele goede Thriller met een sterke Richard Gere.
Hij heeft erg goed geacteerd, vooral met de ontsnapping, die Scenés waren spannend.
Is deze film niet in China opgenomen?
Want er staat Verenigde Staten op Moviemeter
maar ik dacht misschien is dat fout.
Zo te zien wordt deze film niet echt gewaardeert,
want er staan weinig reacties, en hij nét 3 sterren.
Ik vind het een hele goede film, heb me zeer vermaakt op de zaterdag avond.

Aanrader! 3,5*

avatar van 606

zeer spannend en ook goed geacteerd door gere.

avatar van nightbreed

nightbreed

Het zal mij niets verbazen als de Amerikaanse overheid hier als geldschieter een vinger in de pap heeft gehad.

Dit is natuurlijk pure Amerikaanse propaganda tegen het rode gevaar.

De film laat zien hoe slecht en onrechtvaardig het regime in China is.

En natuurlijk is het 'goede' (gewiekste) propaganda want de film toont duidelijk dat het volk er niets aan kan doen en er ook onder lijdt (dmv de advocate van Gere)

Ondanks de (duidelijk) achterliggende politieke boodschap is dit toch een genietbare film die bij vlagen spannend genoemd mag worden.

Het decor is erg realistisch en de acteurs spelen goed maar ook niet meer dan goed.

Ik trek een halve punt eraf omdat de film schaamteloos een politieke boodschap zit te verkondigen waar denk ik niet velen op zitten te wachten.

Cijfer: 3

avatar van Misantro

Misantro

Niet goed, maar ook niet slecht.

Wel redelijk voorspelbaar. Ook heeft Richard Gere geprobeerd op sommige momenten in de scènes grappig te zijn, wat helemaal niet past in dit soort genre en bijgevolg totaal overbodig is.

avatar van dulcinea

dulcinea

Spannende thriller, ik vond hem eigenlijk niet zo voorspelbaar en vond Richard Gere wel overtuigend

avatar van Scheurleer

Scheurleer

Leuke film. Vond hem goed in elkaar zitten, er werd ook goed geacteerd. Ik had niet de indruk dat de film politiek beladen was (erg anti China of pro Amerika). Ik heb me wel afgevraagd of een rechtszaak in China gevoerd werd zoals hier vertoond.

Maar goed, voor de leuke avond 3*

avatar van Leno

Leno

Na herziening toch wat minder. Het eerste deel is alleraardigst, wanneer Gere zich in de problemen werkt in een onbekend land met afwijkende normen en waarden (t.o.v. zichzelf).

Wanneer z'n advocate echter haar intrede doet en meer op de voorgrond komt is het eigenlijk afgelopen. Het verhaal wordt erg vergezocht en slaat op een gegeven moment nergens meer op, met als dieptepunt het zeer onwaarschijnlijke einde.

Verder is de film weinig subtiel in het 'zwart maken' van het communistische China, al is het helaas nauwelijks overdreven. Pro Amerikaans wil ik de film toch ook niet noemen; de ambassade die hem in de steek laat, soms tenekrommende dialogen over de criminaliteit in de VS..

De setting blijft echter de moeite waard en Gere zet een energieke rol neer. Amusant blijft de film ook, maar wel met die korrel zout..

avatar van PollyPeachum

PollyPeachum

Agony schreef:

als je maar een half uur hebt gekeken, haal die stem dan effe weg aub!

Ik begin er niet aan. Een film die de kijker in een half uur tijd nog niet kan boeien, verdient niet meer dan 1*!

avatar van g_unitboy

g_unitboy

PollyPeachum schreef:

in het eerste halfuur kwam de film nog maar op gang daarna vond ik hem wel OK

avatar van briek

briek

Ik heb de film 1 keer gezien en het duurde inderdaad wel lang vooraleer de film op gang kwam. Maar al bij al zeker geen slechte film.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Alleen richard gere zijn kop te zien heb ik er genoeg van, toch nog net erdoor 2,5*

avatar van Rogyros

Rogyros

Ik vond Richard Gere vreselijk in deze film. Ik vind dat die man echt niet kan acteren, de meest overschatte acteur in Hollywood. Maar goed, dat is mijn mening. Vooral op het moment dat hij dat Chinese meisje tegenkwam in die nachtclub, en hij wat verlegen moet gaan lachen, is tenenkrommend. Ook dat hij zich en stuk later nog ongeveer kan herinneren wat het meisje (dat daarna dood naast Gere in het bed ligt) in het Chinees zei aan de telefoon, is onzin. Zo'n extreem goed geheugen slaat nergens op. Hij luisterde helemaal niet naar wat zij zei. Bovendien is het Chinees (Mandarijn) zo moeilijk, omdat het in niets lijkt op een westerse taal, mede vanwege de toonhoogten. Dat Gere zich dat dan wel kon herinneren, gaat nergens over.

Het verhaal op zich vond ik helemaal niet onaardig, vaak wel ongeloofwaardig, maar wel leuk eigenlijk op een aantal punten. Maar de clichéteksten tussen de Amerikaan Richard Gere en de Chinese advocate in hun syteem, was weer zo onnatuurlijk. Jammer. Ik twijfel tussen 2 en 2,5 ster. Ik hou het denk ik maar op 2,5, want helemaal irritant was de film zeker niet.

Verder een niet onaardig verhaal en ook niet meer dan dat. Ik geef de film niet meer dan dat. Door de in mijn ogen storende punten

avatar van Vavi

Vavi

dulcinea schreef:

miss dan even ook stemmen

avatar van Vavi

Vavi

Is een zeer spannende film. die ik al jaren geleden voor het eerst gezien had

sinterklaas

Heb deze ook een jaar of 7 geleden gezien en vond dat het nu tijd werd om hem eens op dvd aan te schaffen. En het was inderdaad weer een sterke film. Een thriller met een sterke rechtbankdrama onderwerp. De film heeft opzich wel iets leerzaams en het draait ook helemaal om: Wat gebeurd er allemaal als je in een Chinese gevangenis terecht komt en dan nog onschuldig (?) Natuurlijk komt het er wel weer op neer dat de wetten en de gevangenismethode's allemaal koek en een ei zijn vergeleken met China.

Het onderwerp is ook erg bijzonder: je word van je bed gesleurd door de politie en ziet ineens in je dronken bui je minares dood in je kamer liggen en alle vingerafdrukken en bewijs wijst naar jou. En ja, dan is het hard vechten tegen je onschuld. En vooral in een Chinese gevangenis

Richard Gere vond ik wel weer erg goed spelen en ook zijn advocate. Verder ook leuk om Byron Mann te zien, dit keer als eenVerrader. Ook de armoedige achtergronden van Peking zagen er realistisch en mooi uit. En ook die achtervolgingscene door de stegen en daken was erg mooi.

Gewoon een geslaagde gevangenis thriller met inderdaad een beetje een politiek sausje. Ik heb er iig van genoten.

sinterklaas

Had deze een jaar of 7 geleden gezien en vond dat het eens tijd werd om hem op dvd aan te schaffen. Eergisteren weer gezien en hij was weer erg mooi. De film geeft een beetje een leerzaam onderwerp van hoe het er daar aan toegaat in de Chinese gevangenen, en wat nou als je ondschuldig(?) in de bak beland, door een moord waarvan jij niks van af weet. Het komt er dan wel weer op neer dat de wetten en gevangenis methodes in Amerika koek en ei zijn vergeleken met China

Richard Gere vond ik wel weer erg mooi acteren en ook zijn advocate. Verder ook leuk om Byron Mann te zien, dit keer als verrader. Ook de armoedige achtergronden van Peking zagen er realistisch mooi uit. Ook die achtervolging door de stegen en daken vond ik gaaf.

Gewoon een zeer geslaagde gevangenis-thriller met ook een politiek sausje. Prachtig inelkaar gezet en een puzzelachtig verhaaltje. Ik heb er iig van genoten.

sinterklaas

Zie nu dat ik hem 2 keer geplaatst heb . Komt omdat de computer vast liep tijdens het plaatsen en ik dacht dat me hele stuk tekst weg was.

avatar van gauke

gauke

Een film die destijds niet in China uitgebracht is. Hoewel er wel wat Amerikaanse propaganda in zit en het een en ander volgens het geijkte patroon verloopt, vind ik 'm toch behoorlijk onderhoudend, goed geregisseerd en wordt er uitstekend geacteerd.

avatar van Tarkus

Tarkus

Deze film heb ik ooit eerder al eens gezien, en vond dat een zeer goede film.

Steengoed zelfs, want nu heb ik er weer de volle 2 uur van genoten.

Prachtig scenario en uitstekende vertolkingen.

Voor mij is dit de beste film met Richard Gere ooit.

Topper !!!