• 9.372.314 stemmen

Met onder meer: Jennifer Tse, Sammo Kam-Bo Hung en Andy On

Gesproken taal: Kantonees, Frans, Mandarijn en Engels

Plot Jue Se Wu Qi

"Extremely Dangerous!"

Interpol-agent CK Long heeft 15 jaar geleden een drugsdeal van een miljard dollar opgelost. Het kartel wil wraak en heeft de organisatie van Madame Rose ingehuurd om CK's hele familie uit te moorden. Long is de enige overlevende en gelooft dat zijn jonge dochter ook nog leeft. In feite is zijn dochter 15 jaar lang gekidnapt door Madame Rose, gehersenpoeld en opgeleid tot de sexy moordenaar Phoenix. Ze is geschoold om te vechten en voltooit al haar missies. Inmiddels is de criminele organisatie van Madame Rose flink uitgebreid en opereert ze wereldwijd. CK Long heeft echter nooit gedacht dat hij het doelwit zou worden van de missie van zijn dochter.

Phoenix / Wen-Ching

Lung Chi-Keung / CK Long

Sam Wong

Skinny / Lung Wai-Chu

Power, Super druglord

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Erg vlotte update.

Marko Mak is er ook wel een goeie regisseur voor, met Tracing Shadow bewees hij toch wat in z'n mars te hebben. Het resultaat nu is een weinig opzienbarend actiefilmpje, waar een paar toffe en blitse actiescenes het niveau aanzienlijk omhoog trekken.

Ziet er allemaal erg gelikt uit, verhaaltje krijgt niet teveel ruimte en de aandacht gaat vooral uit naar de fun. Aardig rol van Sammo Hung, Tse is ook best geschikt voor dit werk, de rest van de cast was verder aardig vervangbaar.

Zeker geen grootse film dus, maar simpele fun en aardig entertainment. Zal niet lang blijven hangen, maar 't is wel een stuk beter dan de oudere versie.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Beter dan verwacht.

Net genoeg verhaal om je ergens aan vast te kunnen houden. Deed me een beetje denken aan Nikita, maar zal wel enkel zijn doordat Jennifer Tse nogal sterk doet denken aan Maggie Q. Die overigens, met de rest van de cast, prima op haar plaats is. Draait natuurlijk om de actie, maar toch fijn als de acteurs daarnaast hun rol met enig charisma in weten te vullen. Verder niet te serieus qua toon, nét juist voor deze film.

Maar het verhaal dient voornamelijk als opstapje naar actie (en een vleugje sci-fi). Fijn gechoreografeerd en er wordt gewoon tof en fun omgesprongen met de omgevingen en daarbij horende voorwerpen. Verfilm het ook nog eens lekker en ik ben content. In de hele film rijkelijk aanwezig maar vooral op het einde barst de schelp open met ook nog een fatality à the pit @mortal kombat, cause why not. Los van de fighting sequences zijn basketbal en de chopsticks ook gewoon scènes waar ik het voor doe.

Action-packed en gewoon een en al lol.

*****

avatar van Legan

Legan

Met Naked Soldier zijn we beland bij het laatste deel van Jing Wong's losse Naked "trilogie". Na een dramatisch slechte tweede deel heeft Jing Wong wat goed te maken en dat doet hij dan ook (zij het ten dele).

Wat direct opvalt zijn de interessante personages (en dan vooral de bad guys). Over-the-top zonder vervallen in karikaturen. Samen met de actie (prima choreografie, iets mindere uitvoering) toch wel de twee pluspunten van de film.

Grootste min zijn de slechte special effects. Kogelgaten, knife cuts, gebroken ramen en glas, ... Allemaal 100% pure sfx en dat is te zien. En niet zo'n klein beetje ook.

De hoofdcast is op zijn zachtst gezegd vrij slap; er zit weinig bij en ze mogen dankbaar zijn dat de montage nog enigszins hun gezichten redt want veel kunnen ze niet. Wirewerk tijdens de actie is trouwens vrij slecht. Daarnaast zijn de pogingen tot humor matig en bevat Naked Soldier teveel dode dramamomenten.

Uiteindelijk een nogal simplistisch en mainstream filmpje. Op naar 2022 (zie review bij "deel 2" Naked Weapon).

avatar van Piratje

Piratje

Gevechtsscenes zijn te erg getrukeerd en opvallend vervangen door andere gevechtstrucs. Maar niet geslaagd.

Het verhaal is goed door de inleiding verteld, maar krijgt weinig kans in de film.

Wil je meezweten moet je kijken want niemand zweet er of bloeden? Poederbloed.

Nee geen film om lol aan te beleven.

Mijn score rijkt niet verder dan 0,5, want noch de cast, noch de regie, noch de geluiden onderschrijven deze film. Er is heel weinig over te vertellen. Ja toch... Heel wat vrouwen spelen de hoofdrol en maken het bont.

avatar van stinissen

Over de top en vreselijk en ik sluit me verder aan bij Piratje.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Idd over de top, maar dat hoort hier wel bij, ik vond hem wel vermakelijk al vind ik Tôkyô Zankoku Keisatsu net een tandje beter.

avatar van Noodless

Noodless

De gevechten wisten mij niet te imponeren waarbij de meeste scènes zelfs wat aan de saaie kant overkwamen. Daarbij is de hoofdrolspeler Sammo Kam-Bo Hung als Interpol-agent CK Long niet echt geloofwaardig, zeker niet wat betreft de gevechten. Jennifer Tse heeft dan meer présence en mag ook gezien worden. Het verhaal stelt niet veel voor en de aanwezige spanning is nihil. Qua gore valt het wel mee, maar komt meestal nep over. Toch al betere werkjes gezien in dit genre. 4/10