• 9.373.582 stemmen

Geregisseerd door: Berend Boorsma en Roel Boorsma

Met onder meer: Lorcan Bonner en Dolf de Vries

Releasedatum: 8 november 2012

Plot Milo

Milo (10) lijdt aan een zeldzame genetische afwijking, maar is zich hier niet van bewust. Hij wordt onder strikte controle gehouden door zijn neurotische ouders: die zijn genante afwijking koste wat het kost voor hemzelf en de buitenwereld verborgen houden. Een mislukte kidnapping, een bijzondere vriendschap en een gewelddadige confrontatie, dwingen Milo en zijn ouders om de imperfecties in hun levens te omarmen.

avatar van scorsese

Redelijke film over een jongen met een huidaandoening die nogal overbeschermende ouders heeft. Een origineel verhaal met een paar onverwachte wendingen. Realistisch en ook mooi in beeld gebracht. Prima acteerwerk van de hele cast. Vanwege het enigszins teleurstellende einde, net geen 3.5 sterren.

avatar van Decec

Decec

Een goede dramafilm...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid/

muziek (Dolby Digital)....

Niet slecht voor Nederlandse film en gelukkig

Nederlandse ondertiteld...

avatar van Movsin

Movsin

Niet echt overtuigend of aangrijpend deze film.

'k Onthou alleen de extreem "keeping up appearances"-houding van de vader als interessant item.

avatar van atropine

atropine

"Milo' boeide me niet heel veel. Er wordt net iets teveel begrip gekweekt voor de handelingen van de opgevoerde personages. Zelfs voor de afwijzende houding van de vader ten opzichte van Milo kan begrip worden opgebracht. Door dit gebrek aan contrast blijft de vertelling vlak en wordt ik niet op het puntje van mijn stoel gezet. De scene waarin de opa van Milo de vader tegen de vlakte slaat vind ik in het geheel een overbodige scene die niets toevoegt, omdat deze vader-zoon relatie in de film niet verder uitgewerkt wordt. Toen ik ongeveer bij minuut 80 was aangekomen begon ik me af te vragen hoe de regisseurs aan deze vertelling een einde zouden breien. Want in de film werden geen piketpaaltjes uitgezet waarlangs je als kijker kunt voorbereiden op een aangekondigde Grand Finale, helaas was het slot voor mij als kijker een beetje gezocht en ontbrak enig raffinement. Al met al is het geen slechte film, er wordt prima geacteerd, daar ligt het niet aan.