• 9.371.710 stemmen

Genre: Thriller

Geregisseerd door: Rod Lurie

Met onder meer: Alexander Skarsgård, James Marsden en Kate Bosworth

Plot Straw Dogs

"Everyone Has A Breaking Point"

Actrice Amy Sumner (Kate Bosworth) keert samen met haar man, Hollywood-scenarist David Sumner (James Marsden), terug naar haar geboortestad in het diepe zuiden van de VS. Amy's vader is overleden en ze gaan hun intrek nemen in het ouderlijke huis. Eenmaal daar ontstaan er al snel wat conflicten met de lokale bevolking en lopen de spanningen in hun huwelijk op. Wanneer Amy's ex-vriend Charlie (Alexander Skarsgård) er bij betrokken raakt, ontstaat er een gewelddadige confrontatie.

avatar van pedro1946

pedro1946

Remake van de originele met Dustin Hoffman, maar kan er in de verste verte nog niet aan tippen,

waardeloos.

avatar van SPT

SPT

Ik vond die David Sumner zelf ook maar een irritant mannetje. In de bouw beginnen ze toch altijd om 6 uur? Vond het nogal een zeur om te vragen of ze niet wat later konden beginnen, zodat hij en z'n vrouw uit zouden kunnen slapen, helemaal in een warme streek. En dan de hele tijd maar vragen of het wel op tijd afkwam. Weglopen uit de kerk, je in conflicten mengen als je er net woont. En dan die opmerking tegen z'n vrouw, dat ze opmerkingen zelf uitlokte omdat ze zich te uitdagend kleedde. En dat hij dan te jagen gaat met die figuren die net hun kat hebben afgemaakt. Sorry hoor, maar ik kon echt weinig sympathie voor David opbrengen.

Ik vond de film trouwens in z'n algemeenheid een aaneenschakeling van clichés, eigenlijk een beetje denigrerend tegenover mensen die op het platteland wonen. Net of die mensen de hele dag niets anders doen dan drinken, vechten, jagen, met het hele dorp naar een braderie gaan, hout hakken, en iedere vrouw verkrachten die zich een beetje leuk kleed.

avatar van Spetie

Redelijke thriller, die het origineel zeker niet verbetert of evenaart, maar ondanks dat in ieder geval voldoende weet te amuseren.

Qua sfeer is het allemaal nog niet zo verkeerd. Het begint rustig en daarna komt het allemaal flink op gang om uiteindelijk redelijk heftig te eindigen. Het komt allemaal wat langzaam op gang en er zijn een aantal personages die redelijk storen. Hoofdrolspeler David is een mega-loser, die van zijn vrouw nogal eens de schuld krijgt, maar vrouwlief Amy is niet veel beter. Marsden en Bosworth spelen hun personages in ieder geval redelijk, maar Alexander Skarsgård verdient als Amy's ex toch de meeste credits.

Het laatste half uurtje is uiteindelijk wel het leukst. Echt spannend wordt het niet, maar die bereval kill, was erg leuk om te zien. Helaas wordt het allemaal nooit echt spannend of dreigend en ook nooit zo heftig als het origineel. Maar het is goed uit te zitten en dat is op zich wel een redelijke score waard.

avatar van The Beast

The Beast

Ik geef je gelijk dat die David maar een irritant mannetje was, ben ik compleet met je eens, maar ik heb zelf in de bouw gezeten, je mag pas vanaf 7 uur beginnen, niet 6 uur.
Nu ben ik zelf niet zo'n type dat om de kleinste beetjes gaat lopen zeuren en zou ik daar ook niet moeilijk over doen.

Dat uit de kerk weglopen vond ik ook belachelijk, ook die reactie op zijn vrouw dat ze zich uitdagend kleed, maar wat ik ook belachelijk vond is dat ze daarna maar besluit om het raam open te gooien en haar toeters laat zien aan die kerels die zij eng vond, sinds ze zo bekeken werd, dan vraag je om problemen.

Waarom is het een beetje denigrerend tegenover mensen van het platteland als er genoeg films zijn + werkelijkheden waar dit in de stad gebeurd? dan zou je ook kunnen zeggen dat dit voor stadse mensen denigrerend is.

Een film blijft een film, en meeste films zijn gebaseerd op cliche's.
Toch vond het zeker geen slechte film, heb ervan genoten en was zeer spannend.
Had ook zijn minpunten, dus geef ik het een 2.5, wel waard om te kijken.

2.5

avatar van Daan258

Daan258

Aardig thrillertje, goed mee vermaakt.

Acteren ook prima vooral het kleine rolletje van Dominic Purcell vond ik erg leuk.

leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van mar007

mar007

m1chel schreef:

Was deze film aan een remake toe? Nee. Een beetje een teleurstellende film. Dit blijkt weer eens dat je aan klassiekers niet moet komen. De versie uit 1971 is echt vele malen beter. In deze vernieuwde versie hebben ze aan het verhaal zitten sleutelen en dat is fout nummer een al. Als je op dit gebied een soortgelijk goede film wil zien kan je beter voor de film "Straightheads" gaan met Gillian Anderson. James Woods zette zijn rol als "Coach" goed neer, voor de rest vond ik de acteer prestaties niet van bijster goed niveau. Waar de oude film het van zijn grimmige beklemmende sfeer moest hebben, is deze film een pure Hollywood productie, groot en overdreven. Dit onderscheid de jochies van de mannen, want Dustin Hoffman is gewoonweg niet te vervangen. De gehele sfeer en het beklemmende gevoel wat je bij de 1971 had, is compleet weg. Hakken over de sloot, een 6je. Een 2e kijkbeurt gaat er voor deze film niet komen.

oke denk dat ik deze film oversla aangezien ik de oude versie gezien heb en dat vond

ik dus een goeie film.

dan kijk ik liever nog een keer de oude versie.

was de oude versie trouwens ook niet een pure hollywood productie?

maar na het lezen van jouw bericht/mening is het mij wel duidelijk....

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

mar007 schreef:

ik dus een goeie film.

dan kijk ik liever nog een keer de oude versie.

was de oude versie trouwens ook niet een pure hollywood productie?

maar na het lezen van jouw bericht/mening is het mij wel duidelijk....

Nou, het origineel was wat rauwer, en redelijk low budget gemaakt. Iets wat we van deze film niet kunnen zeggen. De complete sfeer was weg. Ik heb zeker niets tegen pure Hollywood producties hoor, maar bij deze film werkte het gewoon voor geen meter. Het verhaal was ook zwaar aangepast en dat is bloedlink om bij zo'n film te doen. Zoals ik al eerder aangaf (en die film haal ik telkens aan omdat de sfeer daar wel gehaald word) kijk voor de grap de film Straightheads maar eens. Het is een ripoff van de originele Straw Dogs, maar beter goed gejat dan slecht geremaked vind ik.

avatar van schram101

schram101

Erg matige remake die ondanks de veelbelovende trailer nergens beter dan zijn origineel blijkt. Sterker nog, Dustin Hoffman's versie bleek nog enige vorm van sfeer te hebben, maar dit werk is compleet zielloos. Ook de spanning is ver te zoeken. Je verwacht hier toch een rauwe film over een stel gure hillbilly's maar in werkelijkheid blijken de rednecks maar een stel losers die wat dat betreft niets cooler waren dan David. Alexander Skarsgård mag je daarom toch miscast noemen. Ook zijn vrienden zijn stralen vrijwel niets uit , met 'coach' op kop.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Het origineel staat nog in mijn kast. Die moet ik dus nog eens gaan kijken. Deze remake is aardig. Spanningsopbouw is prima, maar het einde vond ik wat teleurstellend.
Ik vond Amy en David maar een irritant stelletje. Vooral Amy spoorde zelf niet helemaal. Die hillbillies opgeilen en dan manlief vragen om deze er op aan te spreken. Leek wel alsof ze wilde dat David wat aangedaan zou worden. Verder leek ze ook nog te genieten van haar verkrachting door Charlie. Beetje verknipt was ze dus wel. Skarsgard speelt zijn rol degelijk. dat kan niet gezegd worden van zijn loser-vriendjes en coach. Ging geen enkele dreiging vanuit helaas. De film voelt wat afgeraffeld aan. De berenval was wel Saw-achtig goed gedaan. Straw Dogs is wel leuk genoeg om uit te kijken, maar maakt verder niet zoveel indruk als ik gehoopt had. Voldoende.

avatar van steph b

steph b

Ik weet niet of het origineel ook zo matig is, maar hier had ik toch veel meer van verwacht!
Het meest storende aan deze film vind ik die onlogische dingen die de hoofdrolspelers doen. Ik weet dat in veel films zulke dingen zitten, maar deze spant toch wel echt de kroon! voor een geopend raam gaan staan strippen, of zoals David weglopen bij een kerkdienst in een heel christelijk cultuurtje, ja dan weet je dat je dingen uitlokt,of Coach, die op het eind maar bleef zeuren om het hoofd van die gek, terwijl hij gewoon zijn dochter moet gaan zoeken! Het zijn maar een paar voorbeelden.
En dan James Woods, die wel lekker op zíjn manier los gaat, maar het doet een beetje te ge-act aan, het voegt weinig toe. En Dominic Purcell was wel heel erg matig als retard, het leek echt wel een schooltoneelstukje wat hij opvoerde!
Eigenlijk vind ik James Marsden nog het beste spelen in deze film, verder kan ik geen hoogtepuntje opnoemen.

Oh ja, wat lijkt het einde van deze film veel op het einde van Deliver us from Evil. En ik heb ook spijt dat ik het origineel niet eerst heb gekeken!

avatar van Fysiek

Fysiek

Ik had hier graag iets geschreven over de spaarzame hoogtepunten in deze film, maar ik zou niet iemand willen verleiden deze film te moeten doorzitten.

Een aaneenschakeling van cliche's doet deze film nog teveel eer. Wat een draak van een film, volledig ongeloofwaardige vertolkingen van een volledig ongeloofwaardig script.

Pure bagger

avatar van tattoobob

tattoobob

Kep het origineel nooit gezien,maar ik vond deze film zo slecht nog niet.

De spanning bouwt zich naar mijn idee iets te traag op het eerste uur,maar als het eenmaal op gang komt dan gaat ie lekker hoor!

Het laatste half uur was heerlijk,daarom ook 3,5 sterren ik heb een toffe filmavond gehad!

avatar van Loepsaal

Loepsaal

het origineel had grote tieten.

avatar van tattoobob

tattoobob

En veel schaamhaar zeker??

avatar van komerad

komerad

Film blinkt nergens uit. Sumner is inderdaad nogal irri.

Het origineel nooit gezien maar deze voelde toch een beetje aan als uit de goede oude doos.

avatar van frolunda

frolunda

Een overbodige remake die desondanks de aandacht toch ruim anderhalf uur weet vast te houden.Ruime voldoende.

avatar van danny61

danny61

Voor mij de gulde middelmaat goed avondvullende film geen echte hoogvlieger. 3 op 5

avatar van Askikker

Askikker

Heb onlangs t origineel weer eens herzien, en dat kostte wel een ster.

Deze remake is toch wat minder, wat te veel clichees zeg maar.

James Woods als coach vond ik wel fantastisch.

Ik had overigens niet verwacht dat mensen die bij deze remake instappen zonder t origineel te kennen m niet goed vinden.

avatar van nightbreed

nightbreed

Zwak aftreksel van het origineel.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Heb het origineel niet gezien dus kan geen vergelijking trekken maar deze Straw Dogs vond ik best een redelijke film. Helaas kan dit niet gezegd worden van al 't acteerwerk. Vond het stelletje beide vrij irritant en op m'n zenuwen aan 't werken.

Maar dat buiten beschouwing gelaten loopt het verhaal lekker vlot. De setting (hillbilly country) leent zich uiteraard meer dan perfect voor dit verhaal. De eindscène was soms best bruut, goede afsluiter.

6/10 (IMDB)

avatar van Oliveri

Oliveri

Vermakelijke thriller al vind ik het einde een tikkeltje overdreven. Het origineel uit 1971 ken ik ook niet dus hiermee geen vergelijk voor zover dat al nodig is. Alexander Skarsgård kende ik nog niet, maar maakte een goeie indruk, evenals James Woods als agressieve coach maar dat kennen we van hem. De overige spelers niet meer dan middelmaat.

avatar van xaid

xaid

SPT schreef:

en toch een ruime voldoende geven

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

niet slecht maar heel erg slecht , het acteren van de hoofdpersonen is tenenkrommend en onecht.

avatar van panax

panax

ik heb ooit eens het origineel gezien,

was wel beter

maar ondanks alles heb ik deze toch helemaal gezien

hoef hem niet weer te zien!!!

james Woods speelde goed maar ook kate bosworth!!

avatar van SPT

SPT

xaid schreef:

en toch een ruime voldoende geven

Dat een film nogal cliché is of dat de 'good guys' zelf ook irritante personages zijn wil nog niet zeggen dat alles aan een film door en door slecht is. Een 3.0 betekend bij mij dat ik het geen hoogvlieger is die ik nog een keer zou willen zien, maar wel een onderhoudende film waar ik tot op zekere hoogte met plezier naar heb gekeken.

avatar van Boneka

Boneka

Leuk filmpie die best lekker wegkeek. Beelden en omgeving zijn prima in orde. Het plot is simpel. Man en vrouw betrekken een woning en worden door een stelletje bouwvakkers op de kast gejaagd. Oppervlakkige film, maar voor een keer best te pruimen.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Viel me wel mee. Mijn cijfer gaat niet naar de vele idiote momenten die de film soms dom doen overkomen. Origineel heb ik nooit gezien; toch vond ik dat er een sterke en ongemakkelijke sfeer werd opgebouwd met die rednecks. Verder is het niet meer dan een nogal simplistische macho- boodschap rond "man genoeg zijn om je vrouw te beschermen". En hoe dom moet het blondje zijn in de film om haar tieten te tonen aan een groep geile bouwvakkers.

Ondanks de idiotieën blijft de situatie gespannen en klimt alles stilaan naar een bloederige climax getriggerd door de dochter van de coach die een mentaal gehandicapte vent wil pijpen . Ook weer zoiets onzinnigs... Toch een goede filmavond gehad met dit vrijdagavondfilmpje... zou het bijna een guilty pleasure durven noemen.

avatar van sperwer 27

sperwer 27

(gezien op 07.06.2014) Een remake kan tegenvallen, maar dat doet de film van Lurie niet. Over de prent (1971) van Peckinpah schreef Harold Pinter nog harde woorden: afschuwelijk, onwerkelijk, obsceen.

Lurie maakte het 'aannemelijker'. David wordt getergd, gepest, kan zich niet aanpassen aan de dorpsmentaliteit, Amy zegt dat hij een lafaard is. Wat doet dat met een mens? De opbouw naar de climax gaat traag,maar wordt door de 'bangelijke' sfeer goedgemaakt (de rol van Charlie is sterk vertolkt door Alexander Skarsgard). Geen voltreffer, maar toch de moeite waarde.

avatar van Pacino74

Pacino74

Remake van de Dustin Hoffman-film uit 1971, alleen is de wiskundeprofessor nu een Hollywoodscenarist. Voor de rest is alles hetzelfde : verhuis, achterlijke inwoners, verkrachting en de wraak. Al schuilt uitlokking achter de rug : Kate Bosworth in hotpants en wet t-shirt paradeert wel heel uitdagend langs de simpele rednecks. Voor de rest is de finale wraakscene compleet van de pot gerukt maar krijgen we wel een antwoord waarvoor de scenes met de berenklem en de automatische nagelschieter dienden. 2*

avatar van Decec

Decec

Een goede actie/drama/thriller film...

Spannend verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteur James Marsden speelt goed...

Goed breedbeeld, geen HD aanwezig...

Redelijk achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...