- Home
Genre: Thriller
Geregisseerd door: Rod Lurie
Met onder meer: Alexander Skarsgård, James Marsden en Kate Bosworth
Plot Straw Dogs
"Everyone Has A Breaking Point"
Actrice Amy Sumner (Kate Bosworth) keert samen met haar man, Hollywood-scenarist David Sumner (James Marsden), terug naar haar geboortestad in het diepe zuiden van de VS. Amy's vader is overleden en ze gaan hun intrek nemen in het ouderlijke huis. Eenmaal daar ontstaan er al snel wat conflicten met de lokale bevolking en lopen de spanningen in hun huwelijk op. Wanneer Amy's ex-vriend Charlie (Alexander Skarsgård) er bij betrokken raakt, ontstaat er een gewelddadige confrontatie.
David Sumner
Daniel Niles
Norman
Chris
Elineloves
Mijn vierde film in een week tijd die ik in Amerika heb gezien. (Het begint een verslaving te worden.) Ik heb er gemengde gevoelens over. Ik heb het origineel overigens nooit gezien.
De cast vond ik veelbelovend, met name de mannelijke acteurs. Alexander is hot, in True Blood is hij fenomenaal, maar ook in Straw Dogs weet hij met momenten datzelfde freaky gevoel over te brengen. Indringende blikken en een zeer onheilspellend gevoel. Dominic, die voor mij altijd Lincoln blijft van Prison Break, was vrij overtuigend in zijn rol maar er had meer uitgehaald kunnen. Er werden weinig woorden aan vuil gemaakt wat hij precies heeft. Zijn rol bleek toch belangrijk voor de film maar het bleef oppervlakkig. James Marsden, die ik veel leuker vind zonder Harry Potter bril, moest duidelijk groeien in zijn rol.
De eerste helft van de film was vrij traag en er gebeurde weinig. Beetje droge kost. De introductie had best wat pittiger en wat korter gemogen. Pas halverwege de film kwam er wat meer spanning in. Ik hoopte dat de film een soort psychologische wending zou nemen, mindfuck, maar helaas.
De tweede helft was beduidend beter, maar ook dit bleef aan de vlakte. Paar 'brute' scenes, maar over alle gruwelijke gebeurtenissen werd heengewalst alsof ze er niet toe deden.
Wat het meisje overkwam bijvoorbeeld, werd achteraf veel te weinig mee gedaan. Er werd amper nog een woord over gesproken, wat ik raar vond. Ik zat te wachten op het moment dat het ter sprake werd gebracht maar het kwam geen enkele keer meer terug. Was ik stiekem aan het hopen op een revenge movie? Denk het wel.
Het laatste half uur was beter maar ook dat had wat meer betekenis kunnen krijgen dan alleen platte kills. Had wat meer razernij willen zien.
Al met al viel het redelijk mee. Lang niet zo bruut, goor en vol seksueel geweld als hier telkens geroepen wordt in Amerika. Maargoed, misschien waren mijn verwachtingen ook aan de te hoge kant.
Twijfel tussen een 3* en 3.5*, maar voor nu ga ik voor het hoogste cijfer.
Jawaddedadde
Had me voorgenomen het origineel eerst te bekijken, maar helaas niet gelukt. Dan maar de remake.
Tja, vond er maar weinig aan. Te veel zaken aan het verhaal die me stoorden.
Met name hoe het hele conflict escaleert was erg matig gebracht. Het ene moment werken ze nog lekker aan het dak - goed, ze hadden daarvoor gegeild op het joggende grietje die dan maar prompt haar tieten flasht
- het volgende moment wordt de kat gemold, de dame des huizes verkracht en het huis belegerd... Die halfslachtige verkrachting overtuigde me trouwens niet. Ze bood wel erg weinig weerwerk. Het subplotje met die verstandelijk gehandicapte jongen is nog zoiets wat slecht is uitgewerkt. Moest ik nou sympathie voelen voor de stumperd? Leek me ook veel te oud voor een 15-jarige bakvis, maar goed.
Voor een thriller zit er ook maar amper spanning in. Daar waar het best spannend kon worden (de jacht bijvoorbeeld) wordt het gewoon slecht uitgewerkt.
Lelijk mens trouwens die Kate Bosworth, graatmager, jakkes (hier heb ik geen sterren voor afgetrokken trouwens). Mardsen is okee als sullige schrijver, alleen, ook hier mis ik de omschakeling van sul naar held. Ik bedoel, wat drijft hem uiteindelijk over de rand? Die Skarsgård (geweldig in Generation Kill trouwens) is een beer van een vent, maar ik zag in hem niet de typische Southern redneck hillbilly, maar wellicht is niet elke Zuiderling het product van inteelt. Erg dreigend vond ik 'm niet.
Visueel allemaal erg braafjes en normaaltjes, muziek ben ik nu al vergeten, behalve dan het fantastische Never forget you van The Noisettes.
perceived
Zouteloze remake.
Geen straf om te bekijken, echt genieten helaas niet.
De originele film bouwt langzaam een dreigend sfeertje op en komt pas in het laatste half uur los. Maar dan ook goed. Bij de nieuwe is daarvan nauwelijks sprake. Vlakke film die de onderhuidse spanning mist van het origineel. 4.5/10*
Prima remake van het orgineel uit Straw Dogs (1971) alleen Kate Bosworth
is niet echt op haar plaats deze vrouw heeft geen enkele sexuele uitstraling ook weer eens leuk om James Woods weer eens bezig te zien en zelfs de kleine rol van Dominic Purcell als Jeremy Niles was meer dan redelijk.
Halcyon
Wraakfilm over een kluns die voor de ogen van zijn mooie vrouw belachelijk gemaakt wordt door een stelletje opgefokte arbeiders. Wanneer ze hen uitdaagt als tegenreactie op zijn tamme optreden tegen de aanhoudende pesterijen, loopt alles uit de hand. De vrouw wordt hard aangepakt en de kluns wordt gedwongen orde op zake te stellen. Daarnaast is er de morele dimensie waarin de kijker mag beslissen wie schuld treft aan de bloedige confrontatie: de man die het te ver heeft laten komen of de vrouw die het nodig vond de arbeiders te verleiden in haar weinig verhullende kledij. Het resultaat is een vrij tamme film vergeleken bij Peckinpahs origineel dat een stuk meeslepender was. De dreiging, de onderhuidse spanning en het rauwe geweld vormden de perfecte cocktail in zijn versie uit '71, een film over de duisternis die in elk van ons schuilt.
Middelmatige remake die op cruciale punten doel mist. De opbouw is prima, met een goed getroffen langzaam escalerend dreigend sfeertje. Fraai camerawerk ook. Marsden en Bosworth zijn daarnaast goed gecast in de hoofdrollen. Na een uur gaat de film echter langzaam maar zeker de mist in. Het resulteert allemaal in een vergezochte climax die, hoewel best spannend, hoofdzakelijk overdreven en ongeloofwaardig is. Jammer; met een iets beter en vooral meer subtiel uitgewerkt script had hier wel iets meer ingezeten.
SaNDuTjE
Redelijke thriller met een goeie opbouw maar een zeer matige climax.
Een vergelijking met Peckinpah's origineel is lastig te vermijden, al helemaal omdat die door de vele simpele details een dergelijk dreigende sfeer weet te creëren dat spanning een understatement is. Om die reden ben je dan benieuwd wat Lurie anno 2011 van ditzelfde verhaal weet te maken.
Op een aantal veranderingen m.b.t. de tijdsperiode is er weinig aan het verhaal verandert en lijkt het een regelrechte kopie. De rollen worden overtuigend gespeeld en is het vooral Skarsgård die mij het meest wist te boeien. Amy wordt even naïef gespeeld door Bosworth maar de minste maar wel de belangrijkst rol is die van Marsden. Hij wordt me te geforceerd als een loser neergezet ook wanneer hij dan eindelijk terug vecht komt dat ook niet helemaal overtuigend over.
Neemt niet weg dat er zeker een bepaalde sfeer aanwezig is die voor spanning zorgt en goeie scènes om naar een climax toe te werken. Erg jammer is dan dat het einde zo ongelofelijk snel en over de top wordt afgeraffeld dat dit afbreuk doet aan de degelijke opbouw. Was dit beter gedaan dan zou dit best een redelijke remake kunnen zijn geweest. Daarnaast als een op zichzelf staande film is het wel het kijken waard.
blurp194
Ik heb de originele film niet gezien - en ik denk ook niet dat ik dat ga doen eigenlijk, want Dustin Hoffman irriteert me eigenlijk altijd mateloos. Een zuiver oordeel welke variant 'beter' is zit er dan toch al niet in, en is natuurlijk toch al tijdverspilling.
Het onderwerp is natuurlijk de edele kunst van de escalatie. Die wat langzaam op gang komt, maar toch zeker zijn loop zal hebben. Eens de berenval gespannen is, zal hij zeker sluiten, zo zou een oud spreekwoord kunnen luiden. En even onafwendbaar is de manier waarop dit verhaal een einde krijgt, lijkt het. Maar hoe onafwendbaar ook, we lijken er een beetje vlakjes en emotieloos te komen uiteindelijk, het lijkt allemaal toch net een tikje zakelijk te verlopen.
En dat is in het begin ook al een beetje teveel het probleem. David Sumner, die toch tot het uiterst getergd wordt, blijft een beetje te emotieloos. En Amy eigenlijk net zo. Daardoor komt het allemaal niet echt aan denk ik.
Toch nog best een leuke film om gezien te hebben. Niet een voor op de stapel om te gaan herzien.
Beeldschone Bosworth.
Een overbodige remake van Peckinpah’s filmklassieker met Hoffman. Waar dat werkje destijds behoorlijk wat kippenvel en onrust wist te genereren en dat zelfs tegenwoordig nog doet, is dit vooral een hedendaags clichéthriller geworden, die nergens echt in weet uit te blinken. De dreiging van het origineel is bijvoorbeeld ver te zoeken. Een op dreef zijnde Woods en de beeldschone Bosworth ten spijt. Deze cast had overduidelijk een beter script verdiend.
Redelijk.
Sjoerdow
Ik heb best wel genoten van Straw dogs. Het origineel heb ik ooit een stukje van gezien, maar kan ik niet vergelijken omdat ik het einde niet gezien heb.
Allereerst gaan mijn complimenten uit naar James Marsden, die best prettig speelt. Dat moment dat hij doodleuk een plaatje opzet en zijn bril schoonpoetst, nadat hij Coach een pannetje kokende olie overgoot, vond ik best gaaf.
Her en der lees ik dat mensen de film langzaam op gang vonden komen. Daar had ik totaal geen last van. Vanaf het eerste moment vond ik dat er al een donkere wolk boven David en Amy hing en die dreiging was voelbaar. Van de verkrachtingsscene werd ik een beetje onpasselijk. Daar had ik met The hills have eyes ook ontzettend veel moeite mee om zoiets uit te zitten. Liever een brute moord aanzien dan dat. Wat dat betreft werd ik nog redelijk op mijn wenken bediend op het einde.
Toch zitten er wat stommiteiten in van bepaalde personages, die mij intens storen: Amy die voor het raam de klussers uitdaagt en Charlie eigenlijk niet écht van zich afhoudt wanneer ze verkracht wordt en ook Charlie pakt niet elk conflict even goed aan (ik had de bouwvakkers wat eerder ontslagen).
Het einde maakte weer een hoop goed. Een paar originele kills gezien en James Marsden en tegenstander Skarsgård speelde hun rol met verve.
Een beetje gul, maar Straw dogs krijgt voorlopig 3,5 sterren van mij.
Redelijke thriller, die het origineel zeker niet verbetert of evenaart, maar ondanks dat in ieder geval voldoende weet te amuseren.
Qua sfeer is het allemaal nog niet zo verkeerd. Het begint rustig en daarna komt het allemaal flink op gang om uiteindelijk redelijk heftig te eindigen. Het komt allemaal wat langzaam op gang en er zijn een aantal personages die redelijk storen. Hoofdrolspeler David is een mega-loser, die van zijn vrouw nogal eens de schuld krijgt, maar vrouwlief Amy is niet veel beter. Marsden en Bosworth spelen hun personages in ieder geval redelijk, maar Alexander Skarsgård verdient als Amy's ex toch de meeste credits.
Het laatste half uurtje is uiteindelijk wel het leukst. Echt spannend wordt het niet, maar die bereval kill, was erg leuk om te zien. Helaas wordt het allemaal nooit echt spannend of dreigend en ook nooit zo heftig als het origineel. Maar het is goed uit te zitten en dat is op zich wel een redelijke score waard.
schram101
Erg matige remake die ondanks de veelbelovende trailer nergens beter dan zijn origineel blijkt. Sterker nog, Dustin Hoffman's versie bleek nog enige vorm van sfeer te hebben, maar dit werk is compleet zielloos. Ook de spanning is ver te zoeken. Je verwacht hier toch een rauwe film over een stel gure hillbilly's maar in werkelijkheid blijken de rednecks maar een stel losers die wat dat betreft niets cooler waren dan David. Alexander Skarsgård mag je daarom toch miscast noemen. Ook zijn vrienden zijn stralen vrijwel niets uit , met 'coach' op kop.
moviemafketel
- 19752 berichten
Het origineel staat nog in mijn kast. Die moet ik dus nog eens gaan kijken. Deze remake is aardig. Spanningsopbouw is prima, maar het einde vond ik wat teleurstellend.
Ik vond Amy en David maar een irritant stelletje. Vooral Amy spoorde zelf niet helemaal. Die hillbillies opgeilen en dan manlief vragen om deze er op aan te spreken. Leek wel alsof ze wilde dat David wat aangedaan zou worden. Verder leek ze ook nog te genieten van haar verkrachting door Charlie. Beetje verknipt was ze dus wel. Skarsgard speelt zijn rol degelijk. dat kan niet gezegd worden van zijn loser-vriendjes en coach. Ging geen enkele dreiging vanuit helaas. De film voelt wat afgeraffeld aan. De berenval was wel Saw-achtig goed gedaan. Straw Dogs is wel leuk genoeg om uit te kijken, maar maakt verder niet zoveel indruk als ik gehoopt had. Voldoende.
frolunda
Een overbodige remake die desondanks de aandacht toch ruim anderhalf uur weet vast te houden.Ruime voldoende.
LOTR-lover
Heb het origineel niet gezien dus kan geen vergelijking trekken maar deze Straw Dogs vond ik best een redelijke film. Helaas kan dit niet gezegd worden van al 't acteerwerk. Vond het stelletje beide vrij irritant en op m'n zenuwen aan 't werken.
Maar dat buiten beschouwing gelaten loopt het verhaal lekker vlot. De setting (hillbilly country) leent zich uiteraard meer dan perfect voor dit verhaal. De eindscène was soms best bruut, goede afsluiter.
6/10 (IMDB)
Filmkriebel
Viel me wel mee. Mijn cijfer gaat niet naar de vele idiote momenten die de film soms dom doen overkomen. Origineel heb ik nooit gezien; toch vond ik dat er een sterke en ongemakkelijke sfeer werd opgebouwd met die rednecks. Verder is het niet meer dan een nogal simplistische macho- boodschap rond "man genoeg zijn om je vrouw te beschermen". En hoe dom moet het blondje zijn in de film om haar tieten te tonen aan een groep geile bouwvakkers.
Ondanks de idiotieën blijft de situatie gespannen en klimt alles stilaan naar een bloederige climax getriggerd door de dochter van de coach die een mentaal gehandicapte vent wil pijpen . Ook weer zoiets onzinnigs... Toch een goede filmavond gehad met dit vrijdagavondfilmpje... zou het bijna een guilty pleasure durven noemen.
Decec
Een goede actie/drama/thriller film...
Spannend verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteur James Marsden speelt goed...
Goed breedbeeld, geen HD aanwezig...
Redelijk achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Prima camerabeweging...
knusse stoel
Straw Dogs - Trailer - YouTube
is de link naar de trailer, de link van Moviemeter werkt niet meer.
Als je de film nog nooit hebt gezien, mag ik jou dan adviseren om de originele uitvoering (1971 met o.a. Dustin Hoffman) te gaan zien. Die scoort qua waardering (3,52*) veel hoger en het geheel is beter. Dit is gewoon een herhaling van zetten, zelfs de hoezen van de dvd's lijken op elkaar. Niet erg origineel toch?
Brabants
Deze remake heeft alles om het tot een redelijk goede film te maken. Het getreiter is voelbaar door merg en been en dat is waar het nu precies om draait als we het hebben over Straw Dogs.
john mcclane 2
De hele tijd had ik het gevoel , dit is aardig maar er ontbreekt iets of zo . Dat kan wel kloppen want ik lees nu dat er ook een origineel is en dit een remake . En het origineel word nogal geprezen .
Aan het spel kan het niet liggen , met name skarsgard is best dreigend .
Maar los van dat alles vind ik het verhaal met Jeremy (purcell) er eigenlijk bij horen als een eigen geheel en paste niet in het verhaal . Ik ben benieuwd of dat in de eerste versie ook zo was .
Je weet eigenlijk van af moment een dat er figuurlijke onweer in de lucht hangt . En dan stormt het even flink .
Best pittige finale
Verder Niet zo heel erg van onder de indruk.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+