• 9.372.056 stemmen

Releasedatum: 30 juli 1998

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Deep Rising

"Full scream ahead"

Wanneer een stel meedogenloze kapers het meest luxe cruiseschip ter wereld overvalt, komen ze tot de schokkende ontdekking dat iedereen aan boord op mysterieuze wijze verdwenen is. Zonder dat ze het kunnen zien worden ze door iets angstaanjagends gadegeslagen: een allesverslindend monster dat vanuit zee de met afschuw vervulde indringers vermoordt. Met man en macht doen ze er alles aan om te ontsnappen van het cruiseschip.

Jordy

Ik vond het best een vermakelijk filmpje. De special effects zijn niet altijd even realistisch, maar verder wordt er leuk gespeeld en is het verhaal best vermakelijk. 3 sterren.

avatar van neo

neo

ben het mee eens jordy

avatar van You_bastard

You_bastard

dito

avatar van vliegtuig13

vliegtuig13

Ik vond hem erg leuk. Leuke personages en soms ook grappig. Over de special effects was ook niet te klagen (alleen aan het eind als dat monster dood gaat) Verder was het een erg leuke film !

avatar van ichi

ichi

Ooooh Famke, waarom ben je niet in Nederland gebleven?

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Ooooh Famke, waarom ben je niet in Nederland gebleven?

Waarom zou ze? Alsof ze hier in zulke geweldige films had kunnen spelen. Nee, dan zie ik 'r nog liever in een vermakelijke Hollywood B-film.

avatar van darkcity

darkcity

Wat een leuke film zeg, natuurlijk slecht verhaal alles zo cliche als maar kan en de slechte special effects, maar toch heb ik me heel ontzettend vermaakt, met de leuke acteerprestaties van Williams en Janssen en de spanning is het een hele vermakelijke popcornfilm die niet snel verveeld. ****

avatar van Rascal

Rascal

Jah vinnik ook. 3,5*. De poster zuigt trouwens.

avatar van U-96

U-96

• 2062 stemmen

Best vermakelijke film, waarin ik sommige scenes kan herkennen uit andere films, vooral uit Titanic(1997). 3.5 sterren

avatar van Mortn

Mortn

Ik vond deze film geen bout aan. Misschien werd het einde beter (ik ging maar pitten). Zo cliché en ze standaard allemaal. Ik krijg veel mensen achter me aan als ik dit zeg, maar ik zeg het gewoon: Ik vond Speed 2 leuker.

avatar van herman78

herman78

Als je dit soort films minder serieus zou nemen, zou je er veel meer van kunnen genieten, Mortn. Gewoon een kwestie van een flexibel verwachtingspatroon hebben.

avatar van Tomaszz

Tomaszz

een aangename verrassing toen ik hem voor het eerst zag op tv, de effects zijn inderdaad niet fantastisch, maar de spanning wodt aardig opgevoerd

avatar van Pablito

Pablito

Lijkt het aanvankelijk nog enigszins onderhoudend te worden, dan duurt dat niet lang. Het wordt met de minuut slechter. Cliché special effects, irritant slecht scenario en bijzonder zwakke acteerprestaties(?).

1* omdat er nog slechtere films bestaan.

SSeagal

Coole horrorfilm die het puur moet hebben van het amusements gehalte, leuke actie, redelijke special effects en lekkere ranizge scene's. ***

avatar van Ramon K

Ramon K

die het puur moet hebben van het amusements gehalte

Welke film niet? Elke film moet 't toch hebben van zijn amusementsgehalte?

Ramon K schreef:

Welke film niet? Elke film moet 't toch hebben van zijn amusementsgehalte?

Sommige films bieden meer dan dat, diepgang bijvoorbeeld....deze film moet het daarom puur doen met de amusementswaarde.

avatar van Ramon K

Ramon K

Aha, nou weet ik wat je bedoelt. Maar bij mij draagt diepgang juist bij aan de amusementswaarde. Vele mensen koppelen amusementswaarde aan 'luchtige cinema'. Zeer onterecht vind ik.

SSeagal

ja, ik schrijf het een beetje omslachtig misschien. Ik bedoel dat Deep Rising puur domme amusement biedt. Diepgang hoeft niet per definitie amuserend te zijn, ligt eraan wat voor bui je bent, soms als ik erg moe ben kan ik "moeilijke" films heel zwaar of irritant vinden, en ook als mijn hoofd er niet naar staat. Maar misschien dat dat per persoon verschillend is? Dan bieden films zoals deze die lekker simpel wegkijken uitkomst als je even geen zin hebt in nadenken, maar meer in pure eyecandy. Dat neemt niet weg dat diepgaande films ook heel amuserend en/of interressant kunnen zijn, alleen daarvoor geldt (tenminste bij mij) dat je er wel zin in moet hebben.

avatar van Grsbk

Grsbk

lekker tussendoortje.. 3*

avatar van cornelis

cornelis

Ramon K schreef:

bij mij draagt diepgang juist bij aan de amusementswaarde.

Ja.....zoals bij Kill Bil.........

avatar van speedy23

speedy23

Deep Rising heeft zijn mosterd zowat overal gehaald, van scienefictionklassiekers als Alien tot rampenfilms als The Poseidon Adventure en Titanic. Qua opzet is het één en al sensatie, best te omschrijven als een woelige sensatie, een kruising tussen twee actiethrillers, horrorprent en rampenfilm die flink werd gedrenkt in de clichès van al deze genres zonder te besparen op een plasje bloed meer of minder. Deep Rising is al wat een B-film moet zijn: voorspelbaar, ongeloofwaardig en buitengewoon dun qua plot en dialogen. Waarmee ik niet wil zeggen dat het geen fun kan zijn om naar te kijken, al was het maar om de tachtigarmige schermvullende octopus met een onstilbare honger naar mensenvlees aan het werk te zien. Naast dit monster van formaat is Famke Janssen ongetwijfeld de ster van deze film. Deze Nederlandse draait al meer dan tien jaar mee in Hollywood, waar ze ondermeer gastster was in de tv-series Melrose Place en Ally McBeal. Ze was een moordadige Bondgirl in Golden Eye en speelde opgemerkte bijrollen in onder meer The Gingerbread Man en The Faculty. Haar mannnelijke tegenspeler is Treat Williams en in een van de bijrollen zien we Wes Studi die ooit een veel sypathiekere indruk maakte als de moedige indiaan in Geronimo...

avatar van sash!

sash!

vond er echt waar niet zo veel aan had er veel meer van verwacht. 60min tegen een monster vechten voor de rest helemaal geen verhaal maar de special effects waren hier wel goed. Geef mij maar octopus 2 goed verhaal maar slechte special effects. Er zal wel eens een goed iets uitkomen zekers. zwak 1* versta nie waarom hii hier aan zo een hoog gemiddelde staat

avatar van benjamin_007

benjamin_007

De film had nu nie echt een goed verhaal maar dat hoefd ook niet. Zolang het maar een goede film is! En dat was ie zeker!

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Zeg me dat dit een typefout is.

avatar van Phoenix

Phoenix

Sja... wat hiervan te zeggen. Slecht natuurlijk (hoewel het monster zelf er nog wel aardig uit zag, het ontploffende schip was ontzettend lelijk). Maar toch vermakelijk genoeg voor 1,5*.

avatar van rik_kubrick02

rik_kubrick02

tis de bedoeling.... hoe hoger hoe beter!

avatar van Wouter

"een allesverslinderd monster dat vanuit zee de met afschuw vervuilde indringers vermoord. "

Zou dat niet 'vervuilende' zijn?

Ik zag de film niet, maar kan ik me zo voorstellen.

"vervulde", lijkt me?

avatar van Wouter

Jordy schreef:

"vervulde", lijkt me?

Huh?

Right back atcha!

Je bent toch met afschuw vervuld, niet met afschuw vervuilend?