• 9.372.934 stemmen

Geregisseerd door: Brendan Maher

Met onder meer: Claire van der Boom en Susie Porter

Gesproken taal: Hongaars en Engels

Plot Sisters of War

In januari 1942 wordt Zuidoost-Azië door de Japanse krijgsmacht onder de voet gelopen. Op hun weg ligt de kleine katholieke missiepost Vunapope op het eiland New Britain. Hier hebben een handjevol Australische verpleegkundigen onder leiding van directrice Kay Parker hun toevlucht gezocht samen met een aantal gewonde Australische soldaten. Verlaten door hun bevelvoerende officieren zijn ze overgelaten aan de Japanners. Wanneer de Japanners aankomen bij Vunapope worden de zusters en patiënten gered van een massamoord door de leider van de missiepost, de in Polen geboren bisschop Leo Scharmach. Hij bluft de Japanners af door hen te laten geloven dat hij een persoonlijke vriend is van Hitler en de missiepost eigendom was van Hitler.

avatar van fox_bert

fox_bert

indrukwekkende film, zeker omdat dit om een waargebeurd verhaal gaat.

Af en toe erg traag, maar tegen het einde komt het goed

avatar van madmax1

madmax1

Maakt op mij totaal geen indruk.

Veel gekrijs ,lamlendig tempo ,met tegenzin afgekeken.

avatar van stinissen

Redelijk voor de tv gemaakt Oorlogsdrama uit Down Under gebaseerd op ware gebeurtenissen.

avatar van b00ts

b00ts

Middelmatig drama. Het zal best waargebeurd zijn, maar heeft inhoudelijk niet zoveel om het lijf. Het leven van de zuster en de non wordt gevolgd, terwijl de rol van Scharmach eigenlijk veel belangrijker is maar nagenoeg geen aandacht krijgt.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Redelijk oorlogsdrama, eerste gedeelte rommelig, daarna word het beter, waargebeurd verhaal:3,0

avatar van Roel82

Roel82

Aardige film. Ondanks dat de film zelf na verloop van tijd wat begint te vervelen neemt het niet af aan het sterke waargebeurde verhaal wat neergezet wordt. Soms wat voorspelbaar en een traag tempo, ook de dialogen zijn niet altijd even sterk. Toch kijkt hij lekker weg en boeit tot het einde.

avatar van numb nuts

numb nuts

a ok zeker geen slechte film,maar in mijn ogen te zoetzappig gebracht

avatar van Lee92

Lee92

De bovenstaande reviews laten zien dat ik niet allen waarschijnlijk wat ouder ben, maar ook nog het duidelijke verschil maken zien tussen de goede en de duivelse kant van het menselijke karakter.

Degen die dit 'te zoetsappig' vinden wens ik toe dat ze een dergelijke situatie eens aan den lijve zullen meemaken. Een kijken hoe ze dan nog reageren (als ze het dan nog kunnen). Deze film laat op een perfecte wijze zien wat voor een duivel de mens in wezen is.

De kritiek hierop laat duidelijk zien dat de meeste mensen in de maatschappij niet meer menselijk zijn op een goede manier, maar alleen nog leven voor hun eigen walgelijke en stompzinnige vermaak!

Het draait alleen maar om sensatie.

Het dringt totaal niet bij hen door waar, hoe en wanneer en onder welke omstandigheden dit zich heeft afgespeeld. Deze film en de acteurs verdienen wel twintig Oscars, omdat het de ECHTE realiteit weer geeft van de toen heersende situatie. Wat een zielige stumpers die allen maar kicken op idioterie, onmogelijkheden en ander waanzin. Ik hoop zo'n "mens " nooit in mijn leven tegen te komen. De critici die deze film afkraken, mogen van mij een dergelijke situatie aan den lijve meemaken. WANT DIT SOORT DINGEN ZIJN ECHT GEBEURD!!!!!!! De "mens " van vandaag in dit vlak wens ik het allerslechtste toe, zodat ze hier nog eens aan terug kunnen denken. Aan mensen zoals getoond in de film heb JIJ mogelijk je leven te danken!!!!!!!!!!!! (jammer genoeg wel).

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Oorlogsdrama in een mooie omgeving gebracht. Het belicht echter wel een kant die ik nog niet had gezien, zeker niet met de Japanners. Het geheel is erg goed te volgen, en geeft zeer zeker een goed beeld van de wrede oorlogsdrama die zich indertijd hebben afgespeelden op het einde worden de echte zusters nogt getoond anno 2010, nog steeds vriendinnen

avatar van nijkerkbert

nijkerkbert

Erg sterk waargebeurd drama, jammer dat het halverwege wat langdradig wordt. Het eerste en laatste half uur maken dat echter meer dan goed.

3,5☆

avatar van Phantasm

Phantasm

Middelmatig oorlogsdrama, soms wel wat traag.